Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Svärfars digitala flirtande har gått för långt.Svärfars digitala flirtande har gått för långt.Svärfars digitala flirtande har gått för långt.
Svärfars digitala flirtande har gått för långt. Foto: nensuria / iStockphoto

Fråga Bengt: Min svärfar flirtar på Zoom

Zaras svärfar blir allt flirtigare på Zoom – och kontaktar henne ofta när ingen annan är hemma. Relationscoach Bengt Ohlsson ger raka råd.

Fråga: Min svärfar har alltid varit flirtig, ibland lite över gränsen. Men jag har varit artig och inte låtsas om något. I höstas när vi inte sågs började vi prata med mina svärföräldrar via Zoom. Sedan började han ringa upp när han visste att bara jag var hemma, när min svärmor var ute och gick. För att småprata lite, bara han och jag. Han drar gärna vågade skämt och avslöjade en dag att han haft en älskarinna i yngre dagar. Det känns för intimt! Vad ska jag göra? /Zara

Bengt Ohlsson: Sluta vara så artig!

Du kan börja med att överge din artighet, eftersom den uppenbarligen utnyttjas och misstolkas. Din svärfar söker upp dig i enrum, och det finns en anledning till det. Då kan han vara slirig, ”flirtig” och gränslös utan att några utomstående kan drämma näven i bordet och undra vad han håller på med. Han vet att DU aldrig kommer att göra det. 

Hans avslöjande om älskarinnan är ett tydligt tecken på att han vill knyta dig närmare sig, genom att ge dig förtroenden som du aldrig har bett om. 

Prata med din man – det är honom du hör ihop med, inte med din svärfar.

Du skulle ju iskallt och nyktert kunna svara att mina lojaliteter ligger hos min man, inte hos dig, och det som du berättar för mig kommer jag självklart att föra vidare till honom. Då skulle han nog haja till. Men han räknar med att du inte kommer att göra det. Han har fattat att du har svårt att sätta gränser mot honom, och det utnyttjar han. 

Du borde prata med din man om saken. Det är honom du hör ihop med, inte din svärfar. Och när din svärfar vill prata med dig i enrum nästa gång behöver du inte svara. Eller hur? 

LÄS OCKSÅ: ”Min bonusson såg mig naken”