Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
Foto: Oliver Rossi / Stone RF

”Fanny”: Vi skulle skaffa barn – då lämnade han mig

Fanny blev blixtförälskad i en man på en dejting-app, det gick snabbt, de flyttade ihop och pratade om att skaffa barn. Men plötsligt gjorde han slut och Fanny är lämnad med ett krossat hjärta. 

Amelias relationscoach hjälper henne med hur hon ska tänka för att gå vidare. 

Fråga: Jag träffade en snubbe på Tinder i början av pandemin. Allt kändes rätt. Vi flyttade ihop och pratade om att bilda familj. Men han lämnade mig plötsligt, sa att han inte var redo och att han mådde dåligt. Men min kompis såg honom på Tinder för några veckor sedan och nu vet jag att han träffar en ny tjej. Det känns hemskt, och jag vet att sån här kärlek inte kommer ofta. /Fanny

Bengt Ohlsson svarar: ”Det hade kunnat vara värre”

Nej, det är möjligt att en sån kärlek inte kommer ofta. Men det kanske du enbart ska vara tacksam för. Vad var det egentligen för snubbe du träffade? Jo, någon som verkar synnerligen impulsstyrd, och mest ser till sina egna behov. Han släppte dig som en het potatis och verkade inte lägga mycket energi på att förklara sitt beslut. Han nöjde sig med standardfraser, sen ångade han vidare. 

VILL DU OCKSÅ STÄLLA EN FRÅGA TILL BENGT?

Bengt Ohlsson är författare, journalist, regissör och dramatiker. Han är pappa till tre barn. Han svarar på frågor från amelialäsare om allt som får hjärtat att värka. Vill du också ställa en fråga? Mejla till fraga.bengt@amelia.se

Du får trösta dig med att det hade kunnat vara värre. Ni hade kunnat få mer tid tillsammans… Då hade han rotat sig ännu djupare i dig. Och det hade blivit ännu smärtsammare när han tog sitt pick och pack och stack. För det hade han med största säkerhet gjort, förr eller senare.

LÄS MER: ”Emelie”, 34: Jag hittar fel hos alla män jag dejtar

LÄS MER: ”Jag sörjer att jag inte har en familj”