Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
”Det blir inte lättare”

Farah Abadi: ”Jag hade velat ligga med mig själv”

Farah Abadis karriär går som på räls med hela tre tv-program på SVT i höst. När hon är ledig tillbringar hon gärna tid på fina restauranger med en gin och tonic i handen. 

Här berättar Farah om flytten till det nya lyxhuset, varför hon hatar att be om ursäkt och hur hon ser på kärlek. 

– Varför ska man bara vara kär i en person? undrar hon

Ekonomi: ”Jag känner mig superrik” 

– Jag känner mig superrik. Enligt statistiken är man topp rikast i världen om man tjänar över 40000 kronor i månaden. Jag behöver inte vara orolig över att inte kunna köpa mat och vinteroveraller till barnen. När vi är ute kan jag köpa glass och studsbollar till dem.

– Dyra handväskor är inget jag behöver och det är skitsamma om vi kan åka på dyra semestrar. Det viktigaste i livet är att inte behöva gå och vara orolig dag för dag. 

Farah Abadi

Ålder: 35.

Gör: Programledare på radio och tv.

Bor: Nyinflyttad i gammalt tegelhus i Tygelsjö i Malmö.

Familj: Stor. Sonen Zakarias, 6, och dottern Juni, 3.

Aktuell: Programledare för ”På riktigt?!”, SVT:s nya underhållningsprogram som sänds i SVT1 och SVT Play. Tar över kulturmagasinet ”Sverige!” i SVT. Hoppar in en del som programledare i ”Ring så spelar vi”. Reser tillsammans med Carina Bergfeldt runt i Australien och spelar in säsong 2 av ”Drömlandet”.

”Är jag stressad blir jag otrevlig hemma och får städmani”, säger Farah.”Är jag stressad blir jag otrevlig hemma och får städmani”, säger Farah.”Är jag stressad blir jag otrevlig hemma och får städmani”, säger Farah.
”Är jag stressad blir jag otrevlig hemma och får städmani”, säger Farah. Foto: Karin Törnblom

Arbete: ”Ibland skrattar jag så jag nästan kissar på mig” 

– I höst är jag programledare för ”På riktigt?!”, SVT:s nya underhållningsprogram. Det är jätteroligt. Jag tycker att jag är en väldigt bra människokännare, men i programmet går det så himla fort. Tre personer påstår sig ha olika talanger och färdigheter. Vem som är på riktigt och vilka som är fejk har man ingen aning om. Ibland skrattar jag så jag nästan kissar på mig när panelen resonerar om det.

Fick du någon insikt under inspelningarna?

– Man blir väldigt medveten om sina egna fördomar och skäms lite för sig själv. 

Du har också tagit över kulturmagasinet ”Sverige!” och jobbar med radio. Hur hinner du med allt?

– Jag jobbar i sjok. Det är som ett arbete i fabrik och sedan är jag ledig i en vecka. Det passar mig bra, eftersom jag både älskar att jobba och vara ledig. Ska jag arbeta i två månader planerar jag in mycket ledighet efteråt. Då lägger sig stressen direkt. Att gå in i väggen är min värsta mardröm. Jag är rädd för att man aldrig kan komma tillbaka och växla upp igen.

– För mig är ledig tid inga måsten. Inte fixa, inte träna, inte träffa kompisar. Då tycker jag om att bara ligga på soffan, utan att ha dåligt samvete eller tänka att jag slösar bort en dag. 

Hur tar sig stressen uttryck?

– Är jag stressad blir jag otrevlig hemma och får städmani. Kan jag inte få ordning på saker utanför hemmet, kan jag i alla fall få ordning på en bokhylla, skostället eller dammsuga fläckfritt. All tvätt är vikt och inlagd. Jag vill kunna se ett slut. Är det en stressig period vill jag veta att på lördagen kan jag ligga på soffan. 

”Jag känner inte att jag är perfekt. Det är ingen, men man kan tycka att man är snygg trots fel och brister”, säger Farah.”Jag känner inte att jag är perfekt. Det är ingen, men man kan tycka att man är snygg trots fel och brister”, säger Farah.”Jag känner inte att jag är perfekt. Det är ingen, men man kan tycka att man är snygg trots fel och brister”, säger Farah.
”Jag känner inte att jag är perfekt. Det är ingen, men man kan tycka att man är snygg trots fel och brister”, säger Farah. Foto: Cornelia Nordström

Hälsa: ”Jag hade velat ligga med mig själv”

– Hälsan är toppen! Just nu äter jag en chokladboll och det är jättegott. Jag mår jättebra, är stark, frisk, glad och orkar mycket. Håret växer som det ska och jag har bra tänder. Allt är på plats och sitter fast.

– Tittar jag mig själv i spegeln tycker jag att jag är snygg. Jag gillar mig själv och så som jag ser ut i spegeln, ser jag ut i huvudet. Jag hade velat ligga med mig själv om jag varit en man som tänder på kvinnor, eller en kvinna som tänder på kvinnor.

Själv pratar jag aldrig utseende med mina barn och undviker att värdera mat.

– Jag känner inte att jag är perfekt. Det är ingen, men man kan tycka att man är snygg trots fel och brister. Många känner på det sättet, tills någon säger något eller man kollar på Victoria’s secret-visningen, slutar äta och tänker att så vill jag också se ut.

– Nu är jag så gammal att jag inte bryr mig särskilt mycket. Fast det gjorde jag inte förut heller. Jag hade en mamma som aldrig bantade och pillade i maten. Inte heller pratade hon om vikt eller stod framför spegeln och sa att hon var ful. Mamma kommenterade inte min och mina systrars kroppar. Det tror jag har färgat mig.

– Själv pratar jag aldrig utseende med mina barn och undviker att värdera mat. De ska äta för att bli mätta. Jag talar inte om godis och snacks som nyttigt eller onyttigt, för jag vill inte att de ska få ångest om de äter onyttig mat. Godis äter vi på lördagar, så är det bara. Fikar vi kan vi äta en bulle. Jag lägger ingen värdering i det.

– Jag vill att de ska vara barn. De får vara smutsiga, ha fula kläder, fula leksaker och stökiga rum målade i alla möjliga färger. Barn har jättedålig smak, det måste inte vara perfekt. Det finaste man kan ge sitt barn är att vara trygg i sig själv. Låt dem gå på kalas i randiga shorts och gummistövlar, om de vill.

Farah är med i nästa säsong av ”Drömlandet”. I tv-programmet reser hon och Carina Bergfeldt runt i Australien.Farah är med i nästa säsong av ”Drömlandet”. I tv-programmet reser hon och Carina Bergfeldt runt i Australien.Farah är med i nästa säsong av ”Drömlandet”. I tv-programmet reser hon och Carina Bergfeldt runt i Australien.
Farah är med i nästa säsong av ”Drömlandet”. I tv-programmet reser hon och Carina Bergfeldt runt i Australien. Foto: Instagram @farah.abadii

Kärlek: ”Varför ska man bara vara kär i en person?”

– Frågan om man är kär i någon är så himla ointressant, tycker jag. Visst är det jättefint att vara kär, men jag tycker man ska utveckla andra relationer lika mycket. Känna samma sorts kärlekskänslor till sina kompisar och resten av familjen. Varför ska man bara vara kär i en person, som man bor med och ligger med? Jag har lika mycket känslor för mina bästa kompisar, som jag går ut och äter middag med, kollar på tv i soffan eller sover med när vi reser någonstans.

– Vänskapsrelationerna är superviktiga, eftersom de ofta överlever en kärleksrelation. Jag vill hålla min kärleksrelation privat och bor med min familj som är superbra.

I somras njöt Farah av Gotlands stränder.I somras njöt Farah av Gotlands stränder.I somras njöt Farah av Gotlands stränder.
I somras njöt Farah av Gotlands stränder. Foto: Instagram @farah.abadii

Familj och vänner: ”Jag tycker synd om mamma”

– Jag har kvar mina barndomskompisar, som jag har känt i 26 år. Vi hörs varje dag i en chattgrupp. Där skriver vi något litet: Nu flyttar jag. Här är mitt barn. Kolla vad jag åt till lunch.

– Jag har en stor familj och tre systrar. Det är på gott och ont. Någon frågade om vi alltid är vänner, men det är alltid någon som är sur på någon annan. Så har det varit hela livet, men det är okej. Om någon syster är sur finns två till. Det är två, fem och nästan tio år mellan mig och dem och vi har olika relationer. 

– Min mamma är en underbar, underbar kvinna. Hon är så himla snäll med världens största hjärta! Mamma är jättefin, men också jättetokig. Om barnen sover över hos henne kan de få glass till frukost. Hon kan också ringa för att berätta om olika Tiktok-videos hon har sett.

Personlig utveckling är så jäkla jobbigt, för det betyder att man måste göra något med sig själv.

– I dag är mamma som en femte syster och är mer vän än mamma till mig. Det är så himla konstigt att ha en relation med sin mamma som vuxen. Ibland vill jag att hon ska vara min mamma, ta hand om mig, komma hem till mig och hjälpa mig med barnen. Andra gånger vill jag inte att hon ska blanda sig i och säger att hon ska sluta städa och pilla på grejer. Det är svårt med föräldrarelationer när man är vuxen och själv får barn. 

Farah Abadi på väg hem från förskolan. ”Jag vill hålla min kärleksrelation privat och bor med min familj som är superbra”.Farah Abadi på väg hem från förskolan. ”Jag vill hålla min kärleksrelation privat och bor med min familj som är superbra”.Farah Abadi på väg hem från förskolan. ”Jag vill hålla min kärleksrelation privat och bor med min familj som är superbra”.
Farah Abadi på väg hem från förskolan. ”Jag vill hålla min kärleksrelation privat och bor med min familj som är superbra”. Foto: Anders Hansson

Personlig utveckling: ”Jag hatar att be om ursäkt”

– Personlig utveckling är så jäkla jobbigt, för det betyder att man måste göra något med sig själv. Mitt nya är att sluta vara så envis och argumentera saker intill döden. Ibland kan jag också ha fel, eller snarare: Andra kan ha fel och då får de ha det. Jag behöver inte övertyga dem om något annat.

– Grejen är att jag hatar att be om ursäkt. Det gör min producent Lina också, så därför har hon slutat att göra fel. Ett toppenråd, som jag tagit till mig. Ett exempel är att kolla att jag inte glömt någon om jag ska bjuda på middag. Det handlar om hänsyn och har gjort mig till en snällare och bättre människa.

– Jag försöker tänka efter före. Att vara för snabb har sina för- och nackdelar.

Bostad: ”Jag ville ha ett större hus med lite själ” 

– Jag håller på att flytta till ett gammalt tegelhus från 1907 i Tygelsjö i Malmö. Det är superfint. 

Varför flyttade du?

– Jag ville ha ett större hus med lite själ. Ett nytt hus är superskönt, men det är som att bo i en låda med mindre lådor i. Jag vill ha lite hörn och skrymslen. I det nya huset är det högt i tak, stora smala fönster och originaldörrar in till rummen.

Farah leder SVT:s nya underhållningsprogram ”På riktigt?!”.Farah leder SVT:s nya underhållningsprogram ”På riktigt?!”.Farah leder SVT:s nya underhållningsprogram ”På riktigt?!”.
Farah leder SVT:s nya underhållningsprogram ”På riktigt?!”. Foto: svt

Fritid: ”Min hobby är att gå ut på restaurang” 

– Jag vill inte gå i skogen, sticka eller träna. Min hobby är att gå ut på restaurang. Jag vill gå på krogen, käka god mat och dricka drinkar, jag är mycket för gin & tonic. Att snacka skit en hel kväll med vänner är supertrevligt.

LÄS MER: Linda Lindorff om resan till Madeira: ”Det rann blod”

LÄS MER: Tre kvinnor: Så gör du succé på tinder