Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa amelia i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
1 AV 2
Foto: MAGNUS RAGNVID/TV4
2 AV 2
Foto: OLLE SPORRONG/MAGNUS RAGNVID/TV4

”Det finns en enorm svensk avundsjuka hos många tv-tittare”

Nybliven sambo – snart i en pampig våning, aktuell i populära ”Talang” och med ett eget program. Det är mycket som händer i Bianca Ingrossos liv just nu. Ändå är den stora förändringen att hon har börjat säga nej.

– Förut tog jag på mig hur mycket som helst och blev bara svagare och svagare. Min åsikt var oviktig och jag gjorde mig liten och betydelselös. Nu står jag på mig mycket mer, säger hon. 

Många runt Bianca Ingrosso tror att hon är stark, kaxig, rak och hård. Men pojkvännen Phillipe Cohen ser också hennes sköra sida.

Och det är lite så med Bianca - hon är ofta både det ena och det andra. Just nu är det viktigare för henne att lära sig tacka nej, i stället för att tacka ja. 

– Jag har ett stort introvert behov, men lever ett extrovert liv. Då behöver jag mycket återhämtningstid, tystnad och ingen som stör mig.

Här berättar Bianca om hur hon får ihop livets alla delar. 

KÄRLEK: ”Jag är egentligen en stor ensamvarg”

Bianca Ingrosso och Phillipe Cohen har nyligen köpt gemensam lägenhet. Foto: Olle Sporrong

– Kärleken går jättebra. För första gången har vi samlat våra familjer och firat jul ihop. Vi har också köpt en ny lägenhet, som vi flyttar in i nästa år med tre hundar. Under ett litet brejk skaffade Phillippe Ted, en mix mellan labrador och storpudel. Ted är jättesnäll och väluppfostrad. Mina hundar är inte lika väluppfostrade och har inte riktigt välkomnat Ted in i familjen, så det är mycket skall där hemma.

– Phillipe driver egna bolag och jobbar mycket, så jag får mycket egentid, dötid. När han kommer hem tar vi det mest lugnt.

Bianca Ingrosso

Ålder: 27.

Gör: Influencer.

Bor: I centrala Stockholm.

Familj: Sambon Phillipe Cohen, 27, mamma Pernilla Wahlgren, 54. Syskonen Oliver, 31, Benjamin, 24, och Theo, 14. Pappa Emilio Ingrosso, 56, och hans hustru Åsa Ingrosso, 46.

Aktuell: ”Talang” hade premiär i TV4 den 14 januari. Bianca Ingrosso sitter i juryn tillsammans med Sarah Dawn Finer, Edward af Sillén och David Batra. Biancas nya program spelas in nästa år för sändning på Discovery+.

Har det gått bra att flytta ihop?

– Det går i perioder. Jag är egentligen en stor ensamvarg, som gillar att ha egna rutiner. Det är nästan så att jag är rädd att få barn som springer runt och stör min morgonrutin. Utan rutiner blir jag ett ”freak”. Phillipe anpassar sig och jag anpassar mig efter någon som stökar till det med sina kläder och inte städar på mitt sätt. Så länge vi bara bråkar om städning och rutiner tänker jag att vi inte har så allvarliga problem.

Hur ser dina rutiner ut?

– Jag är ingen morgonmänniska och vaknar sällan upp med ett lugn. Då behöver jag två, tre timmar med bara lugn och ro. Jag kan inte stressa och startar dagen med ”Nyhetsmorgon” och mina sminkrutiner. På kvällen vill jag gärna komma hem och ha det tyst. 

– Jag har gjort undersökningar, som visar att jag är lite mittemellan extrovert och introvert. Det beror på var jag är i menscykeln. Är jag inne i en PMS-vecka ska Phillipe inte ens bo här egentligen. För att hantera det försöker jag följa mina rutiner, gå upp i tid, hitta lugnet och börja meditera.

– Många uppfattar mig som stark, kaxig, rak och hård, även i min nära familj. Folk ser sällan att jag också behöver en kram eller en trygg hand som lyfter mig. Bianca behöver ingen hjälp, tror man. Phillipe ser den sköra sidan, som behöver en kram och hjälp. En känslostyrd person, som behöver en trygg partner.

Hur är det med din barnlängtan?

– Den finns där hela tiden, i alla beslut jag tar i livet. Om de kan påverka mig positivt eller negativt som mamma i framtiden. Hos mig finns en enorm respekt för att det inte bara är att ploppa ut en unge. Jag vill ha ett lugnare schema, vara förberedd och vill bli mamma inte alltför långt fram i tiden.

– Aborten var självklart ett gemensamt beslut, men det är fortfarande lika jobbigt för det. Att det blev så stort i ”Wahlgrens värld” är för att det är stort för mig. Jag gick igenom en jättehormonell resa. När jag var gravid fick jag hormoner, sedan försvann de och jag fick nya hormoner av en p-stav. Då var det tufft för mig. P-staven passade inte mig, så jag satte in en kopparspiral i stället.

KARRIÄREN: ”Min egen talang tänker jag inte ens på”

somras sjöng Bianca ”Den blomstertid nu kommer” med stöd av brodern Benjamin Ingrosso. Foto: Stina Stjernkvist/TT NYHETSBYRÅN

– Nya säsongen av ”Talang” är otrolig! Många delar är wow, wow, wow! Det är många olika typer av talanger och jag har blivit så imponerad och golvad av fina människor i alla åldrar.

– Ibland är det jättesvårt att vara jurymedlem. När jag känner mycket och inte vet hur jag ska uttrycka det. Jag går bara på känsla och magkänsla. Det kan vara svårt att ge kritik när någon är bedrövligt dålig, men själv uppfattar sig som otrolig. Jag vill inte göra någon ledsen och vill ge konstruktiv kritik, men det händer att folk blir arga.

Hur tar du att folk blir arga?

– Det är jag bra på. Det värsta är när jag inte känner någonting. I ”Talang” måste jag säga något och det är lite klurigt. Jag försöker vara ärlig, men har också tre andra jurymedlemmar som är fantastiska och bättre på att få fram ord.

Du är själv en talang på att sjunga?

 – Tack. Min egen talang tänker jag inte ens på. Sången har jag bara för mig själv. Jag älskar att gå runt och sjunga hemma, men det är mest min pojkvän som får höra mig.

– Alla beslut jag tar i kreativa sammanhang ser jag som melodier och symfonier.

Du är också aktuell i ett nytt program i en ny roll som spelas in nästa år på Discovery+?

– Det är en dröm jag haft jättelänge. Det känns jättekul. Jag är taggad på att snart kunna berätta mer.

Bianca Ingrosso och mamma Pernilla Wahlgren har synts i dokusåpan ”Wahlgrens värld” i tio säsonger. ”Att filma med mamma är grunden till att vår relation blivit så bra … Det blir mer fokus på henne nu”, säger Bianca Ingrosso. Foto: LINUS HALLSENIUS / KANAL 5

Varför hoppade du av ”Wahlgrens värld”?

– Jag hoppade av på grund av tidsbrist. Första säsongerna spelade vi in sju dagar i veckan till klockan ett på natten. Ska jag göra ”Wahlgrens värld” vill jag göra det fullt ut; öppet, naket och ärligt. Då behöver man vara närvarande. Kan man inte det är det bättre att ta en paus och må bra, så man inte står där inne i väggen.

– Mitt jobb består främst av möten med sminkföretaget och det är inte så kul att följa i ”Wahlgrens värld”. Att hitta tid och behöva blurra en massa varumärken blev för krångligt. Det viktigaste för mig i livet är att börja tacka nej, inte tacka ja.

Hur känns det att hoppa av?

– Jättetråkigt. Jag grät hela kvällen när det landade. ”Wahlgrens värld” är hela min första vuxentid, men man kommer fortfarande se mig när jag träffar mamma och ”Wahlgrens värld” är där och filmar.

– Mamma tycker också att det är tråkigt. Det blir mer fokus på henne nu. Att filma med mamma är grunden till att vår relation blivit så bra. Vi har fått umgås på ett lättsamt sätt och har haft så kul ihop tack vare vårt kamerateam. Att titta på mitt och mammas förhållande ur ett annat perspektiv har gjort oss mycket gott. Vi har inte alltid haft en så bra syn på vår relation och plötsligt blir vi så älskade i vårt land på grund av vår relation. Då såg vi den på annat sätt.

Hur är det att alltid ha människor omkring sig?

– Egentligen är jag inte den som uppskattar det så mycket, men det har landat rätt med teamet. De är våra bästa vänner och har egna lådor i mitt skafferi. De ställer inga höga krav på mig, vi är sarkastiska och pratar om allt. Men till slut blir det påfrestande att ha en tv-studio i sitt hem majoriteten av veckan, när man har pojkvän och tre hundar.

Hur har det gått med näthatet?

– Det blir alltid mer näthat när ”Wahlgrens värld” går på tv. Det är tufft, men jag är duktig på att stänga av kommentarer och inte läsa. Det finns en enorm svensk avundsjuka hos många tv-tittare. Man måste vara i ett fack. Det blir svårt när man blandar allvar och känslosamhet med att vara PMS-ig och framgångsrik. Jag är ganska mycket och så himla känslostyrd. Det kan förvirra folk.

Du blev påhoppad på gatan av en äldre dam, som sa elakheter till dig?

– Det händer inte alltför ofta, som tur är. Det är också tur att jag har kort och dåligt minne och glömmer saker. Jag tycker snarare att det är fel på den personen. Hur jag reagerar på påhopp beror på humör och var i menscykeln jag är. Om jag är känslig, har mycket självhat och är i en dålig period i min ätstörning – och så kommer en främling och slår på en.

– Min mamma har uppfostrat mig att man bara ler, hoppas att de får en bra dag och går därifrån. Så det gjorde jag när kvinnan kom fram. Efteråt grät jag.

PERSONLIG UTVECKLING: ”Jag trodde att jag skulle bli omtyckt av att vara andra till lags”

”Jag umgås så mycket jag kan med min familj och är verkligen pappas flicka”, berättar Bianca. . Foto: Instagram

– Ju äldre jag blir, desto mer förstår jag vad det betyder att faktiskt älska och respektera sig själv. Älskar man sig själv, är man mer sträng med att hålla sina egna regler i schack och vågar säga ifrån. Jag trodde att jag skulle bli omtyckt av att vara andra till lags och glömde mina krav och önskemål. Nu fokuserar jag på att säga stopp, det finns en gräns.

– Förut tog jag på mig hur mycket som helst och blev bara svagare och svagare. Min åsikt var oviktig och jag gjorde mig liten och betydelselös. Nu står jag på mig mycket mer.

FAMILJ & VÄNNER: ”Chrille är exakt den man som mamma behöver”

– Jag umgås så mycket jag kan med min familj och är verkligen pappas flicka. Vi är väldigt nära och jag jobbar med mina bästa vänner.

– Mina syskon och jag har alltid varit varandras största trygghet i livet. Min stora dröm är att se oss umgås med våra barn, bli mostrar och morbröder. Herregud!

Du har sagt att din mamma har gått från att vara nunna till nymfoman?

– Jag är så glad för hennes skull. Det är fan på tiden att hon också får njuta på alla håll och kanter. Chrille är exakt den man som mamma behöver, så vi får hoppas att hon uppfyller hans krav också. Hon behöver någon som kan ta egna beslut och se problem utan att man måste säga till, en typisk partner. Har mamma det stökigt, hon har inte tid och då tar Chrille tag i det. Han är väldigt lyhörd.

– Mamma är på turné och jag jobbar, så vi har bara träffats några gånger. Han är otroligt lugn, härlig och skön.

BOSTAD: ”I lägenheten kan jag uppfostra våra barn”

”Under ett litet brejk skaffade Phillippe Ted, en mix mellan labrador och storpudel. Ted är jättesnäll och väluppfostrad. Mina hundar är inte lika väluppfostrade och har inte riktigt välkomnat Ted in i familjen”, berättar Bianca. Foto: FOTO FRÅN INSTAGRAM @FLIPPCOHEN

– Phillipe och jag har köpt en ny lägenhet ihop, som vi ska flytta in i till hösten. Jag letade länge och går alltid på känsla. Det var en ”herregud-här-ska-jag-bo”-känsla, väldigt amerikansk och familjär idyll. I lägenheten kan jag uppfostra våra barn och såg framför mig hur hela familjen kan fira julafton där. Både jag och Benjamin har en filmisk blick.

– Lägenheten på 300 kvadrat ligger nära där jag bor, men antal rum vet jag inte. Den här lägenheten har allt jag drömt om: Högt i tak, stora fönster, allrum, fin stuckatur och otrolig planlösning. Hemmet har en fin själ.

– Vi ska mest renovera kök och badrum, jag gillar mycket ljus och trä. Vad lägenheten kostade är hemligt tyvärr.

Du har också köpt en våning i Palma på Mallorca, en nyproduktion klar 2022?

– Vete fan om den ens kommer bli klar? De är väldigt sega och bygget är lite dött. Jag får hålla tummarna. Just nu finns ingenting där. Jag blev helt såld på 3D-bilderna.

EKONOMI: ”Det är klart att pengarna är en enorm trygghet för min framtida familj”

– Jag har mer respekt för pengar än folk tror och slösar inte bort dem på en massa utekvällar, fina viner och förstaklassbiljetter. Även om jag tycker om materiella ting och vill bo på fina ställen, vill jag att pengarna ska investeras väl.

Du har tillgångar på runt 200 miljoner, hur känns det?

– Det får jag verkligen inte tänka på. Det är inte sunt för någon. Det är klart att pengarna är en enorm trygghet för min framtida familj. Jag kunde köpa vårt familjehem.

HÄLSA: ”Jag respekterar mig själv mer”

– I dag mår jag bättre än förra året, är stabilare och har hittat en balans i mitt välmående. Jag respekterar mig själv mer och tar fler beslut utifrån mig själv, inte andra. Det påverkar även bulimin positivt.

LÄS OCKSÅ: Sarah Dawn Finer: ”Jag har straffat mig själv så länge”

LÄS OCKSÅ: Unni Drougge ångrar sina skönhetsingrepp