ANNONS

Innehåll från Svenska Ostklassiker

Så enkelt fixar du en härlig söndagsbrunch

Sovmorgon, tid tillsammans och en helgfrukost utöver det vanliga. Med klassiska goda ostar blir det ännu bättre. Här är tips på hur du fixar nygräddade scones till helgens brunch.

Att göra nybakade scones tar bara några minuter att slänga ihop, och det går inte att misslyckas. Överraska din partner med en mysig brunch hemma eller varför inte knåda ihop degen tillsammans med barnen? 

Till sconesen behövs såklart goda pålägg – och där kommer osten in. Grevé, Herrgård och Präst är alla ostar som passar perfekt på mackan. Klassiska osten Herrgård är faktiskt en av Sveriges mest populära.

Hur vet man om det är en äkta ost? Ta reda på det här. 

Visste du att… 

• det är koldioxid som bildas vid lagringen av ostarna som gör att det blir stora och små hål, så kallade pipor

• under en tid fick Grevé gå under arbetsnamnet Alpost eftersom det var livliga diskussionerna om vad osten skulle heta

• varumärkesostarna Grevé®, Herrgård® och Präst® endast får tillverkas av svensk mjölk i Sverige.

Recept på pistaschscones

Scones är ett både snabbt och enkelt sätt att få färskt bröd till frukosten. Med lite pistaschnötter i degen blir de extra lyxiga. Grädda dem gärna i en muffinsformplåt för att få en vacker form.

Till 4 personer:

50 g smör

4 dl vetemjöl (240 g)

1/2 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 1/2 dl mjölk

1 dl skalade pistaschnötter

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250°. Förbered en plåt med muffinsformar.

2. Blanda mjöl, salt, bakpulver och pistaschnötter. Fördela smöret i blandningen och häll i mjölken. Arbeta snabbt ihop degen. Klicka ut degen i muffinsformar.

3. Grädda mitt i ugnen cirka 10 min.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Svenska Ostklassiker och ej en artikel av amelia

Aktuellt just nu