ANNONS

Innehåll från Redken

Drömmer du om långt hår? 5 saker att tänka på

Ett friskt, välmående hår växer i snitt en centimeter per månad. Men ibland kommer det perioder när håret inte mår så bra. Här är några saker du kan göra för att få ett starkt och välmående hår.

Det finns många orsaker till varför håret känns torrt, frissigt och går av. Hur du sköter det och vad du utsätter det för kan göra stor skada. Men med en balanserad livsstil, rätt produkter och extra mycket tålamod har du chans att få ett långt och friskt svall. Vi ger 5 tips – kolla här!

1. Se över din livsstil

Stress, kost och hur du mår påverkar håret. Försök få till en hälsosam livsstil som passar dig. Genom att äta näringsrik och nyttig mat får du i dig alla nödvändiga vitaminer, mineraler och antioxidanter som du behöver. En annan viktig del är att få tillräckligt med sömn och undvika att stressa. 

En balanserad livsstil ger håret de allra bästa förutsättningarna för att växa och må bra.

2. Använd rätt produkter

För att få ett härligt svall behöver håret vara starkt och friskt. Genom att använda produkter som innehåller vårdande och närande ingredienser ser du till att stärka håret och minska skador. Förutom schampo och balsam är det också bra att använda en leave-in produkt som inte ska sköljas ur, det boostar stråna ytterligare.

I serien ingår: Schampo som tack vare biotin stärker längderna, balsam med både ricinolja och biotin som gör att håret känns mjukt och glansfullt samt en vårdande leave-in produkt med sojaprotein som reducerar kluvna toppar.

3. Kom ihåg hårbotten 

Många glömmer bort sin hårbotten, men på samma sätt som du tar hand om övriga huden på kroppen behöver du även se över hur den mår. Är den irriterad, fjällig och känslig kan även resten av håret påverkas. Se därför till att använda snälla produkter så exempelvis vårdande aloe vera eller olja, speciellt under vinterhalvåret.

Tips! När du schamponerat håret, applicera en liten klick balsam i händerna och massera in det från hårbotten till topp. 

4. Ge håret kärlek

Är du en av dem som bara fokuserar på det dåliga med ditt hår, är impulsiv och tar kanske till drastiska metoder alldeles för ofta? Hög värme och kemiska behandlingar kan ge stora skador som tar flera år att reparera. Var snäll mot ditt hår, det lönar sig i längden.

Tips! Gör en inpackning ett par gånger i veckan, då boostar du håret ytterligare.

5. Besök frisören regelbundet

Under den här tiden får håret stå ut med mycket. Temperaturväxlingar, torr inomhusluft och halsdukar som viras runt halsen gör håret skört och kan ge oönskade knutar. Om ditt hår känns extra trassligt beror det oftast på att topparna är torra och slitna, vilket i sin tur gör att det brister. Kom därför ihåg att besöka frisören regelbundet, gärna var tredje månad, och klipp bort de allra yttersta topparna.

 

Professionell hårvård från Redken
Redken grundades 1960 av Paula Kent och kemisten Jehri Redding där syftet var att erbjuda innovativ hårvård för både frisörer och konsumenter. Redken har som vana att utbilda frisörer runtom i världen och syns även under de stora internationella modeveckorna.
HÄR hittar du mer information och hela sortimentet. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Redken och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + Lyxigt bäddset med brody för 199 kr. Köp nu!