ANNONS

Innehåll från P&G Venus

Inåtväxande hårstrån vid rakning? Här är tipsen som hjälper

Som röda kliande och finnliknande knölar – så kan man beskriva inåtväxande hårstrån. Känner du igen dig? Så här kan du göra när de små rackarna är framme.

Venus är det första rakhyvelmärket designat för kvinnor som startade för över 20 år sedan. För att förändra de stereotypa bilderna som ses i media har de tagit initiativet att skapa en bildbank kallad ”Canvas of life” som ska bidra till en mer representativ bild. 

Inåtväxande hårstrån har vi nog alla stött på. Efter att du har rakat dig är det inte helt ovanligt att hårstrået börjar växa under ytan. Då kan röda prickar uppstå. Vanligast är att de dyker upp vid armhålorna eller vid bikinilinjen där håret ofta är mer tjockt och grovt. Det beror på att det är lättare för avklippta hår att krypa tillbaka i huden när håret är tätt och lockigt. 

Inåtväxande hårstrån? Prova det här

Är skadan redan skedd? Då är det viktigaste att lufta och undvika att klia då det annars kan bli värre och mer irriterat. Här är några saker att tänka på för att slippa inåtväxande hårstrån när du rakar dig. 

Har du fått ett eller flera inåtväxande hårstrån? Raka då inte det området förrän det har läkt.

Blötlägg området i varmt vatten eller ta en varm handduk i några minuter. 

Försök försiktigt att exfoliera för att ta bort lös död hud som kan hindra det inåtväxande håret från att bryta igenom hudens yta.

Applicera en icke-fet fuktighetskräm som hjälper till att läka torr hud och tar bort eventuella döda celler.

Om du ser att håret är på väg att bryta igenom, försök då att dra ut det med en steril pincett.

Få fler experttips från Venus här. 

Tänk också på att duscha eller bada i varmt vatten minst tre minuter innan du rakar dig för att mjuka upp din hud. Regelbunden peeling kan också hjälpa att ta bort döda hudceller som kan vara en orsak till att inåtväxande hårstrån uppstår.

Därför är det så viktigt med vassa blad

Fördelen med en rakhyvel med vassa blad är att den orsakar mindre ”ryck” och ”drag” när håret rakas av, vilket hjälper till att minska rodnad och irritation. Detta leder i sin tur till att eventuella röda prickar blir färre. Se därför till att byta dina rakblad ofta för att undvika inåtväxande strån och skärsår. Om du känner att ditt blad drar i håret eller om det känns grovt på huden är det troligtvis dags att byta det.

Venus nya rakhyvlar med naturliga ingredienser: en touch av aloe vera, vitamin E, avokado eller botaniska oljor gör att du får en skonsam rakning som behandlar huden. Ska du raka dig på mer svåråtkomliga ställen? Då passar Gillette Venus Deluxe Smooth Swirl som har en flexiball-teknik som gör att rakningen blir lättare genom att den rör sig efter kroppens konturer.

Vilken passar dig? Se alla rakhyvlar här. 

Alla rakhyvelshandtag är gjorda av metall för hållbarhet eller minst 30 procent återvunnen plast. De är även designade för att hålla i fem år.
Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och P&G Venus och ej en artikel av amelia

Aktuellt just nu