ANNONS

Innehåll från Libresse

Känner du igen kroppens signaler?

Humörsvängningar, bruna flytningar och lite kiss i trosan? Under en menscykel händer det mycket i din kropp. Känner du igen kroppens signaler och alla droppar underlivet kan överraska med?

Att kroppen ger ifrån sig olika signaler i form av spotting innan din mens, några droppar kiss när du nyser eller bruna flytningar är normalt. Kan du känna igen din kropps egna tecken under din menscykel? Här är en lista på olika signaler och hur du kan göra för att känna dig trygg - var du än befinner dig i din cykel. 

Bergochdalbana i humöret

Ena dagen skrattar du åt allt för att nästa dag vilja ta ut skilsmässa och flytta utomlands. Känner du igen dig? Du är inte ensam. Under en cykel påverkar hormonerna dig och hur du känner dig skiftar ständigt. Hormoner är oberäkneliga och spelar stor roll för hur mycket energi du har och hur du känner dig. Det är helt normalt!

Spotting 

De flesta som har mens upplever någon gång så kallad spotting. Det är blodiga flytningar som kan dyka upp under hela menscykeln och kan variera i färg. Spotting kan bero på flera olika saker och om du känner dig osäker kan du kontakta en gynekolog för att reda ut varför. Under menscykeln när olika droppar dyker upp kan det vara skönt att ha ett trosskydd för att skydda kläderna. 

Libresse Dailies Extra Protection tar hand om alla olika typer av droppar din kropp kan överraska med. 

Mer sugen än vanligt

Under menscykelns andra vecka ökar nivåerna av hormonerna östrogen och testosteron i din kropp. Att du kan känna dig mer sugen på sex än annars är vanligt eftersom att hormonerna påverkar din sexlust. Den ökade mängden av östrogen och testosteron kan dessutom få dig att känna dig mer på topp än andra veckor. 

Kiss i trosan

Du tar ett skutt eller nyser och plötsligt känner du att det kommer några droppar kiss i trosorna. Lätta inkontinensbesvär är när du upplever att det kommer kiss i trosan under vissa perioder eller tillfällen. Trots att det är väldigt vanligt och så många som var tredje kvinna upplever det, känner många att det kan vara svårt att prata om. Inkontinens är vanligare än du tror och drabbar människor i alla åldrar. Det är helt normalt och speciellt efter en graviditet. Då kan det vara skönt att ha ett trosskydd som du litar på. 

Libresse Dailies Extra Protection kapslar in lukt så att du kan känna dig trygg och fräsch hela dagen.

Flytningar till och från

Ju mer du vet om vad du kan förvänta dig att hitta i trosan och varför, desto lättare är det för dig att tyda din vulvas signaler. 

Flytningar i olika mängd, färg och konsistens varierar under en menscykel. 

Ena dagen kan underlivet överraska med brunaktiga flytningar för att nästa dag vara hela genomskinliga eller mjölkvita, det är helt normalt. Flytningar är vaginans sätt att rengöra sig själv och hitta rätt pH-balans och färgen beror på var i cykeln du befinner dig. 

Visste du att… 64% av alla kvinnor tycker att det är jobbigt att prata om underlivshälsa? 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Libresse och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + solskydds-kit från Nivea för 199 kr. Köp nu!