ANNONS

Innehåll från Klarna

Fyndaren eller slösaren – vilken shoppingtyp är du?

En del går på impuls medan andra håller koll på priser och slår till först när det går att göra ett riktigt fynd. Är du nyfiken på vem du är - kolla här!

En runda på stan kan både vara stressande och tidskrävande och att i lugn och ro få göra sina bästa fynd hemifrån har många fördelar. Visste du att ditt mående kan påverka ditt köpbeteende? Oavsett om du är den som unnar dig något, lite för ofta eller om du är strukturerad, skriver listor och använder smarta shoppingtjänster kan det vara känslorna som bestämmer ditt nästa köp. Här beskriver vi de vanligaste shoppingtyperna – vilken passar in på dig? 

Spontanköparen – shoppar på känsla

När ditt jobbpass vid datorn handlar om att gå igenom de senaste kollektionerna hos dina favoritmärken, eller när ditt ”inspirationssurfande” plötsligt handlar om att du bara måste klicka hem en ny tavla – känns det igen? Att vara spontan är härligt och det är kanske då du gör de allra bästa köpen. Dock kanske det inte alltid är det bästa för din ekonomi eftersom de sällan är planerade eller inräknade i månadens budget. 

Planeraren – har stenkoll på sina köp

Gör du inspirerande moodboards? Köper du sommarens sandaler redan i februari för att du har koll på att det är just den modellen och färgen som kompletterar din vårgarderob? Du vet i god tid vad du ska shoppa, ja kanske innan varan släpps i butik. Tack vare att du planerar dina inköp noga och skriver inköpslistor råkar du aldrig göra felköp, vilket gör att du sparar tid och framför allt pengar. 

Skapa dina shoppinglistor i Klarnas smarta app.

Fyndaren – köper aldrig till normalpris 

Att ha koll på när butikerna startar sina kampanjer eller reor – och först då slå till på ditt drömköp. Eller när du spanar in något som du vill ha, men har is i magen för du vet att du kommer att hitta den till ett bättre pris om ett par veckor. Du ser din shopping som en sport för ju mer pengar du sparar desto fler fynd kan du göra. 

Slösaren – hittar alltid något att köpa

”Nämen, den här blusen kommer att bli så fin till min nya kjol. Lika bra att jag köper två. Och de här skorna! Åååh, vad snygga de är! De behöver jag!” Du gillar att shoppa och har inte alltid koll på dina utgifter. Att planera är inget du prioriterar utan låter istället dina känslor styra oavsett om det är kläder, inredning eller mat till kvällens middag som inhandlas. Du lever ”här och nu” och tänker att pengar är till för att ge dig vardagsglädje. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Klarna och ej en artikel av amelia