ANNONS

Innehåll från Dove

Har du en stark självkänsla? Så här vet du

En stark självkänsla är något alla strävar efter, men det är inte alltid så enkelt att nå dit. Här är tipsen som hjälper dig att bli ditt bästa jag.

Självkänslan kommer inifrån och handlar om att du känner dig nöjd och trygg med den du är. Den kan förändras under livets gång och vara starkare på vissa områden, medan du kan känna dig osäker på andra plan. Till exempel kan du ha vara missnöjd med dig själv som partner, men ha en stark självkänsla när du befinner dig i din jobbroll.

Kanske hade du ett stort behov av bekräftelse och jämförde dig med andra när du var yngre, medan du nu vet att du duger som du är? Vi hoppas på det sistnämnda – för det är precis så det ska vara.

Självkänsla eller självförtroende?

Till skillnad från självkänsla handlar självförtroende om att du tror på att du kommer att lyckas med det du presterar. Har du fått en uppgift eller utmaning och känner att du kommer klara av det? Då har du ett bra självförtroende.

Har du en stark självkänsla?

Du vågar prova nya saker, och vet att det inte är hela världen om du misslyckas.

Du känner att du duger som du är, med alla dina sidor.

Du vet att du förtjänar respekt och kärlek i livet.

Du känner till dina behov och tar de på allvar.

Du gläds åt andra och dina framgångar.

Du kan sätta gränser om det behövs.

Så tränar du upp din självkänsla

Känner du att du behöver stärka upp din självkänsla? Här är tre tips som du kan börja med redan idag.

1. Steg ett är att ta hand om dig själv och dina behov. Sov tillräckligt, ät hälsosam mat, rör på dig och umgås med personer som får dig att må bra. Det är viktigt att känna sig behövd och uppskattad. Prova till exempel att jobba ideellt för att hjälpa andra. 

2. Försök att reflektera och bli medveten om dina värderingar och tankar. Ge råd och guidning till dig själv precis som om du skulle ha pratat med en nära vän. 

3. Våga prova nya saker. Det kan vara allt ifrån att gå en matlagningskurs till att testa ett nytt träningspass. Efter att man har gjort något nytt känner man sig ofta stärkt och glad. Prova så får du se!

Ta hand om dig – inifrån och ut

Dove vill att alla kvinnor ska känna sig självsäkra och att du ska ge din kropp kärleken den förtjänar. Med Dove Orginal Antiperspirant, som finns både i roll on och sprayform, tar du hand om den känsliga huden under armarna. Med en naturlig vårdande olja ger den extra skydd och motverkar irriterad hud som lätt kan uppstå vid bland annat rakning. Dove Deo skyddar även mot svett i 48 timmar. 

Tips! Använd antiperspirant på kvällen innan du går och lägger dig. Då kan den verka under natten.

Orginalprodukten har nu en uppdaterad formula och en ny modern design med en 100 procent återvinningsbar metallburk.

Få 10 SEK rabatt på Dove Deo. 

Dove har ett brett sortiment av produkter som finns både i butik och online. Se alla produkter du behöver för sommaren här. 

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Dove och ej en artikel av amelia