ANNONS

Innehåll från Blutsaft

Ofta trött? 5 knep som kan hjälpa

Vissa tider på året har vi mindre energi, men genom att prioritera rätt kan det bli lite lättare. Är du trött på att vara trött – kolla här!

Att alltid gå omkring och känna sig hängig och orkeslös förstör inte bara humöret, även det sociala livet och dina relationer kan påverkas. Men genom att skapa nya, hälsosamma rutiner och få i sig kosttillskott nu och då,har du möjlighet att få mer energi. Vi ger 5 tips. 

1. Skapa en god morgon

Ställ klockan lite tidigare, tänk snälla tankar och djupandas några gånger. Att starta dagen på ett lugnt sätt är bra för kroppen och gör att andningen kommer igång på rätt sätt. Om du har tid, gå en promenad. En kort tur ute i friska luften får dig att piggna till. Fortsätt sedan med en god frukost i lugn och ro medan du lyssnar på lugn musik eller läser tidningen. Hur din morgon blir påverkar hela din dag.

Tips! Väck kroppen försiktigt genom att sträcka ut armar och ben.

2. Håll koll på ditt järnvärde

Låga järnnivåer är mycket vanligt och kan göra dig trött och orkeslös. Testa att fylla på dina järndepåer med Blutsaft. En daglig dos kan minska din trötthet och göra att du känner dig piggare. Många kvinnor drabbas av låga järnnivåer under graviditeten, men även nyblivna mammor och kvinnor som har menstruation kan lida av det – vilket kan leda till ökad trötthet.

Du hittar Blutsaft som tabletter och i flytande form.

Tänk på! Är du vegetarian eller vegan? Då kan det vara viktigt att fylla på med extra järn. Testa Blutsaft Vegan som består av ingredienser från växtriket och vitaminerna B1, B2, B12 samt C-vitamin.

3. Gör träningen till en vana

Att röra på sig är toppen när du känner trött. En snabb promenad? En löptur? Eller ett yogapass i sovrummet innan läggdags? Oavsett vad du gillar behöver du hitta en träningsform som passar dig och din livsstil, det är då träningen blir av.

Tänk på! Det spelar ingen roll hur långt du går eller hur länge du rör på dig, allt räknas.

4. Satsa på rätt kost

Grönsaker innehåller mycket järn och hjälper även kroppen att ta upp järnet du får i dig. Färska grönsaker, frön, torkad frukt, nötter och fullkornsprodukter är järnrika livsmedel som är toppen att få sig varje dag. Vid behov, fyll gärna på dina järndepåer med Blutsaft en gång om dagen.

Nu hittar du även Blutsaft för veganer och för barn från 4 år.

5. Se över din kvällsrutin

Försök varva ner en stund innan det är dags för sängen. Att gå och lägga sig när hjärnan och kroppen går på högvarv är inte det optimala för en god natts sömn. Skippa skärmar och lämna även mobilen utanför sovrummet, det kan nämligen påverka din sömn på ett negativt sätt. 

 

Blev du sugen på att testa Blutsaft? Du hittar hela sortimentet på alla apotek, i dagligvaruhandel och hälsofackbutiker och på nätet. Tänk dock på att kosttillskott inte bör användas som alternativ till varierad kost och hälsosam livsstil.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Blutsaft och ej en artikel av amelia

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av amelia + trådlösa hörlurar för endast 199 kr. Köp nu!