ANNONS
PersonuppgifterCookies

Så här klarar du av en trist måndag

Tillbaka på riktigt på jobbet och jag vet att många suckar över att sommaren nu är slut. Jag har haft en underbar semester och sommar och jag känner mig både energifylld och återhämtad – lyllo mig! Dessutom har jag ett bra tips för dig som nu tycker att dagarna går sakta och att det känns som en evighet till nästa sommar.

Jag delar nämligen upp veckan i dagar där jag tycker att varje dag har något kul att bjuda på. Inga trista måndagar och meningslösa tisdagar här inte!

Dessutom brukar jag alltid starta med veckan på söndag för att förbereda mig inför veckan. Det var faktiskt inte länge sedan söndagen sågs som veckans första dag (har jag googlat mig till) och är fortfarande det i kristen och judiska tideräkning.

Alltså:

Veckans pepplista!

Söndag – se till att fräscha upp dig efter helgen med kanske en lång promenad och nyttigare mat. Jag brukar också se till att städa undan, så att jag vaknar upp till första arbetsdagen med att ha fint omkring mig!

Måndag – enligt nästa alla, veckans jobbigaste dag.

Men försök att se den som en kickoff-dag istället! Du har energi efter helgen, så starta med det som känns trist och jobbigt direkt på morgonen då du har bäst fokus. En prommis på lunchen och du inser att ”shit, det blir en bra vecka”!

Tisdag – den ”glömda” dagen. Den inklämda dagen som så ofta bara är en parentes i veckan. Fick lite upprättning när vi hade en podd på ToppHälsa, Peppodden, på en tisdag eftersom vi tyckte att här behövde man bäst pepp under veckan. Dessutom; boka en resa på tisdagar! Ofta är det billigaste dagen att flyga på.

Boka en träningsresa på en tisdag, det lättar upp och du får nåt att se framemot!

Onsdag – lillördag! Halva veckan har gått, det vänder mot helg igen! Visste du att uttrycket kommer från den tid då vi hade tjänstefolk i Sverige, och onsdag var deras lediga dag? Dessutom finns ett uttryck som heter No Meeting Wednesdays där man har en obokad kalender (noll möten!) för att kunna jobba ostört och riva av allt inför helgen.

Torsdag – en spännande dag döpt efter nordiska guden Tor. Enligt gammal folktro är torsdagsnatten en magisk natt med både magi och trolldom. Bara det gör att den känns roligare! Dessutom sista natten inför fredag och LEDIGHET!

Fredag – fredagsmys med tacos. Say no more. 

Lördag – förväntningarnas dag. Vad ska hända ikväll? Blir det party eller lördagsgodis med barnen? Helgens heliga dag som aldrig får slösas bort. Här går vi all in vare sig det är fest eller hemmamys med enda ljus och Netflix. Mmm-faktor på allt. Du väljer.

Redo för lördagsmiddag på stan!

Japp, det var det hele. Bra peppvecka eller hur? Vilket dag är din favorit? Berätta!

1

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Note to self: Du duger

/

Han älskar mig även när jag misslyckas.

Minns ni min sommarlista som jag skrev om innan midsommar? Alla punkter som jag skulle försöka bocka av under sommaren för att inte hamna i stressfällan? Jag tänkte att jag skulle följa upp listan och se vad som egentligen blev av. För det är enkelt att skriva upp en massa fina ord om återhämtning och mindfulness och lika enkelt att skita i det när det kommer nåt roligare eller ”viktigare” i ens väg. 

Du känner säkert igen dig; helt plötsligt sitter du med bokad kalender och de lediga dagarna du hade sett framemot är helt plötsligt borta. Istället står det sommarfest, resa till Göteborg, ringa och boka hantverkare (som aldrig går att få tag i eftersom alla hantverkare ALLTID verkar ta ut sin semester PÅ RIKTIGT!), laga stora middagar, städa ur sommarstugan, laga takpannor, åka till återvinningen, ny sommarfest (JAG KOMMER!!)… Ja, typ så. 

Så hur gick det för mig då?

Här är sommarlistan med facit och betyg a’ la Expressen i parentes: 

– inte bli irriterad för saker jag inte kan påverka. (Här ger jag mig själv fyra av fem getingar. Å andra sidan har alla irro-grejjer hålla sig borta för det mesta). 🐝🐝🐝🐝

– andas lugnt även om något går emot mig. (Andas och andas… lite puls har jag nog haft då och då. Som när kontokortsräkningen från midsommar kom…Fyra av fem här också.) 🐝🐝🐝🐝

– våga släppa mobilen och mailen. (Ha, här är jag bäst i klassen! Åkte till och med till Gotland utan dator! Kors i taket, har aldrig hänt tidigare! Fem getingar!)🐝🐝🐝🐝🐝

Kolla – ingen dator! Bara mys!!

– bli mera good-enough. (Note to self: Du duger. Tre av fem dessvärre…)🐝🐝🐝

– vända den andra kinden till om det skulle bli nödvändigt. (Det blev inte nödvändigt! Vågen till mig själv! Båda kinderna intakta. Bara lite solbränna. Fem av fem.)🐝🐝🐝🐝🐝

– släppa ner axlarna och mota bort stressen. (Det måste vara nåt tekniskt fel på mina axlar. De sitter liksom fast vid öronen. Suck. Tre av fem.)🐝🐝🐝

– njuta av naturen mera och bara sitta vid havet och se på vågorna. (Jag har varit Queen of sitta-och-titta-ut-över-havet! Jag sätter sex getingar, Hysénklass. Du som vet vet.)🐝🐝🐝🐝🐝🐝

Naturboost.

– läsa en massa böcker som jag längtat efter. (Check. Tror att jag säkert plöjt 10-12 böcker. Allt från Åsa Larsson och Liza Marklund till Michael Connelly och Susie Steiner. Högsta betyg, fem av fem. Till böckerna också.)🐝🐝🐝🐝🐝

Hur gick det för dig? Jag vill veta.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Skulle vi ha något att prata om?

/

Vårt lag 1982.

En av de roligaste sakerna som jag har gjort under sommaren var en 40-årsreunion med mina gamla handbollsvänner från Hudiksvalls ABK. 1982 var vi ett gäng vältränade tjejer som tog oss ner till Eken Cup i Stockholm för att vara med på den stora handbollsturneringen i Gubbängen. Vi gick långt, spelade i fotbollsskor eftersom planerna var av gräs (eller mera grus om jag ska vara ärlig) och hade enormt kul.

Därför var det också grymt att äntligen få återse alla samtidigt. Eller nästan alla, några fick förhinder i sista stund.

Vårt lag (minus några) 2022.

Så var tycker ni om lagbilden? Den första från 1982, den andra för några dagar sedan. Några kilo tyngre, lite rynkor här och där, alla utom två med skadade knän – men lika glada!

Det var lucköppning den kvällen för en vecka sedan. Vi hade olika minnen, kom ihåg olika händelser från turneringen och det var underbart att försöka lägga pusslet tillsammans. Förlorade vi verkligen med tre mål i kvartsfinalen? Eller var det i åttondelsfinalen? Hängde vi med grabbarna i BK Söder eller spelade de i Swithiod? 

Tillbaka på Idrottshallen i Hudiksvall.

Jag tänkte från började att det lätt skulle kunna bli stelt när man inte sett på så länge tillsammans men det var precis som att tiden stått stilla. Skratt och allvar, då och nu gick ihop och det blev en underbar kväll.

Fördrink hade vi inte 1982!

Man säger ju alltid att det är viktigt att alltid se framåt, men baske mig är det ändå extremt roligt att titta bakåt också!

Tina Mörk, Kicki Jacobsson och jag.

Mimma Eriksson, Irja Carlsson och Lena Sixtensson.

En av våra coacher, Anna-Karin Mohlin.

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00