ANNONS
PersonuppgifterCookies

Så här klarar du av en trist måndag

Tillbaka på riktigt på jobbet och jag vet att många suckar över att sommaren nu är slut. Jag har haft en underbar semester och sommar och jag känner mig både energifylld och återhämtad – lyllo mig! Dessutom har jag ett bra tips för dig som nu tycker att dagarna går sakta och att det känns som en evighet till nästa sommar.

Jag delar nämligen upp veckan i dagar där jag tycker att varje dag har något kul att bjuda på. Inga trista måndagar och meningslösa tisdagar här inte!

Dessutom brukar jag alltid starta med veckan på söndag för att förbereda mig inför veckan. Det var faktiskt inte länge sedan söndagen sågs som veckans första dag (har jag googlat mig till) och är fortfarande det i kristen och judiska tideräkning.

Alltså:

Veckans pepplista!

Söndag – se till att fräscha upp dig efter helgen med kanske en lång promenad och nyttigare mat. Jag brukar också se till att städa undan, så att jag vaknar upp till första arbetsdagen med att ha fint omkring mig!

Måndag – enligt nästa alla, veckans jobbigaste dag.

Men försök att se den som en kickoff-dag istället! Du har energi efter helgen, så starta med det som känns trist och jobbigt direkt på morgonen då du har bäst fokus. En prommis på lunchen och du inser att ”shit, det blir en bra vecka”!

Tisdag – den ”glömda” dagen. Den inklämda dagen som så ofta bara är en parentes i veckan. Fick lite upprättning när vi hade en podd på ToppHälsa, Peppodden, på en tisdag eftersom vi tyckte att här behövde man bäst pepp under veckan. Dessutom; boka en resa på tisdagar! Ofta är det billigaste dagen att flyga på.

Boka en träningsresa på en tisdag, det lättar upp och du får nåt att se framemot!

Onsdag – lillördag! Halva veckan har gått, det vänder mot helg igen! Visste du att uttrycket kommer från den tid då vi hade tjänstefolk i Sverige, och onsdag var deras lediga dag? Dessutom finns ett uttryck som heter No Meeting Wednesdays där man har en obokad kalender (noll möten!) för att kunna jobba ostört och riva av allt inför helgen.

Torsdag – en spännande dag döpt efter nordiska guden Tor. Enligt gammal folktro är torsdagsnatten en magisk natt med både magi och trolldom. Bara det gör att den känns roligare! Dessutom sista natten inför fredag och LEDIGHET!

Fredag – fredagsmys med tacos. Say no more. 

Lördag – förväntningarnas dag. Vad ska hända ikväll? Blir det party eller lördagsgodis med barnen? Helgens heliga dag som aldrig får slösas bort. Här går vi all in vare sig det är fest eller hemmamys med enda ljus och Netflix. Mmm-faktor på allt. Du väljer.

Redo för lördagsmiddag på stan!

Japp, det var det hele. Bra peppvecka eller hur? Vilket dag är din favorit? Berätta!

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00