ANNONS

Ingen som inte levt nära döden förstår

IMG_6622

JAAAAA! Jag ser fortfarande ljuset!

Jubel! Lycka! Tacksamhet! TACK, tack, tack! Jag har behövt några dagar för att landa från det fantastiska besked jag fick av min läkare i torsdags. Att allt fortfarande såg bra ut i hjärnan. Att ingen tumörusling har smitit under radarn och bosatt sig. Att det fortfarande är tomt i skallen.

Jag tror inte att någon som inte levt nära döden förstår känslan när en läkare ringer och lämnar besked att det inte är min tur än. Att jag får leva vidare ett tag till i den här världen.

Inte ens jag förstår.

IMG_7304

Jag får bjuda på en jubelbild från Playitas eftersom jag fortfarande återhämtar mig från det underbara beskedet.

Jag tror jag är cool. Att jag är förberedd och att jag kan vänta på beskedet med ett stoiskt lugn. Men natten innan läkaren ringde väckte min hjärna mig oavbrutet. Jag vaknade varannan timme och tankarna rullade som ett garnnystan runt om i skallen. Under de bistra småtimmarna höll kroppens oro mig vaken och det spelade ingen roll att jag manade den till lugn och tilltro – nerverna var på helspänd och ångesten i hjärtat skrek som en galen tupp.

Leva eller dö-undersökningen blir aldrig en vana.

Jag kan fortfarande kastas tillbaka till det värsta året 2012 när resan med hjärntumören började och jag fick ett intyg ifrån min läkare som av misstag hamnade hos mig istället för hos Försäkringskassan. Det var det värsta kuvert jag någonsin har sprättat upp och jag bröt totalt ihop när jag läste vad som stod där. Orden som var skrivna utan medkänsla, utan svart sorgkant eller tröstande emojisar. Bara en skriftlig käftsmäll som jag fortfarande känner smärtan av.

”Patienten förmodad avliden inom fem år”.

Men jag lever fortfarande.

Och som titeln på min första bok säger, Jag ska inte dö i dag. Det vet jag nu. Tack för allt stöd!

IMG_7250

Jag har firat beskedet med handboll och vin…

IMG_7266

… en förmiddag med en fd kollega Hhelene Arkhem på Van Der Nootskas Palaset i Stockholm och…

IMG_7276

… och en powerwalk med en grym vän i Saltis, Helena Ek Tidstrand!

2

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00