ANNONS

Det är dags för vinterns jobbigaste dag

/
IMG_6892

Glammig. Not.

Ibland är livet verkligen upp och ner. Ena dagen sitter jag och blir stylad till ett jobb tillsammans med min mamma och dotter och känner så glammig så det bara inte är sant – och den andra dan står jag halvnaken i ett omklädningsrum på Karolinska och fryser. Den välanvända sjukhusskjortan är mjuk men inte riktigt vit efter många tvättar och kanske har det åkt med nåt grått som färgat den också, det ser så ut i alla fall. Eller jag vet inte. Jag vet bara att det är dags igen. Dags för vinterns jobbigaste dag. Dags att syna hjärnan i den stora magnetröntgenmaskinen och se in i framtiden. Om den finns någon.

E2D0896C-B165-4830-9D94-E94206C55674

Glammig. Yes!

Jag tänker att förr i tiden fanns det spåkulor att se in i och det var upp till var och en att själv tro på vad spådamen eller spåherren sa. I dag är det inget snack om att tro – resultatet av magnetröntgen är fakta. Endera är det tomt i huvudet eller också har en ny tumör boat in sig.

Enkelt. Och skitjobbigt.

Samtidigt är jag oerhört tacksam för vården som kollar min hjärna två gånger per år. Att jag för några hundralappar kan få hjälp att hålla rädslan och ångesten stången, att jag kan förlita mig på den bästa expertis som går att få så att inte oron gnager sönder mig. För det är bättre att få veta. Och jag får svar i morgon. Då ska min läkare ringa är det sagt.

IMG_6893

Och så är det alltid så kallt om fötterna på Karolinska!

Den nötta sjukhusskjortan och kontrasten med den ljuvliga långa klänning jag hade när jag plåtades med min familj är gigantisk. Men tillsammans bildar de bilden av mitt liv sedan nio år tillbaka. Högt och lågt. Glam och ofattbar skräck.

727338E0-D77F-41CC-82E2-073477BC1CD2

När jag fotograferades tillsammans med min mamma och dotter.

Imorgon gäller det.

Håll tummarna för mig är du snäll.

6

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00