ANNONS
PersonuppgifterCookies

492. Mamma med frihet

/

FamiljeLiw

,

Få mammor pratar om hur skönt det kan vara att ha lagt småbarnsåren på hyllan. Det är ju stor skillnad på att fysiskt sköta om sina familjemedlemmar och att mer kunna umgås med dem genom samtal och gemensamma intressen. Det är för mig nästan galet befriande att slippa ha små barn i hemmet längre. Så pass att det fick mig att fira och dansa loss lite…

I natt jag drömde…

Denna sommar har jag till fullo lagt småbarnsåren bakom mig, vilket har gett mig denna firarkänsla. Allt blev så tydligt när jag häromnatten drömde att vi hade fått ett fjärde barn och jag vaknade med hjärtat i halsgropen. Delvis för att drömmen var så verklig, men också för att det kändes så fel. Det verkade i och för sig vara någon typ av underbarn vi fått då den kunde prata nästan direkt. Och den sov hela nätterna. 🤣 Men trots det kände jag den där enorma lättnaden när jag insåg att allt bara var en dröm. 

Började på sommarlandet

I somras åkte jag med mina tre barn tillsammans med en småbarnsfamilj till ett sommarland. Förvånande kunde jag spatsera runt i lugn och ro och bara njuta, och för första gången på cirka 15 år slog det mig att jag inte sprang efter något barn. Det blev ännu tydligare då jag såg på när den andra familjen gjorde det istället. I år har vår yngsta blivit “stor” i mycket, kring sömn, toalettbestyr och med ett ensambehov. Vilket har gjort att jag kan slappna av på ett helt nytt sätt. Och det har blivit så tydligt för mig att jag aldrig mer kommer vilja nagga på min frihet igen. 

Definitivt slut

Lika tacksam som jag är att jag har mina barn, lika tacksam är jag att jag inte kan eller ska ha fler, och att småbarnsåren en gång för alla är över. Ja Love är ju nu t o m steriliserad, och jag är på väg mot ett kommande klimakterie.

Att jag och min make blir sterila ungefär samtidigt känns faktiskt ganska charmigt och snudd på sexigt för mig. Jag vet ju att han inte vill ha fler barn, men att han propsade på sterilisering bevisar ju verkligen det. Vi kan bli gamla ihop utan risken att ett nytt småbarnsliv kan pocka på hos den ena av oss. 

Ökad närvaro utan småbarn

Det är som att jag för tillfället kan förstå känslan hos de som aldrig ville ha barn. Om jag hade känt som jag gör nu innan jag fick barn hade allt varit annorlunda. Att känslan av frihet är väldigt viktig. En väninna i min ålder som inte har barn sa till mig för en tid sedan att det är skönt nu när vi är i 40-45 års åldern då alla med barn börjar bli mer närvarande igen och hittar tillbaka till sig själva. Och jag förstår vad hon menar. Jag kände det tydligt på det där sommarlandet med småbarnsfamiljen. Jag kände en kompisnärvaro tillsammans med mina barn som jag inte känt tidigare. Jag var på stället ensam med tre barn som jag kunde hänga med, och inte som tidigare att ta hand om. Inget svett i pannan eller ätandes av en tugga för att sedan hjälpa barnen med deras mat/toabestyr. Den andra familjen var helt inne i sin fas och jag var helt inne i min. Och vi lät varandra få vara i våra egna bubblor.

Hittat det denna sommar

Jag har denna sommar hittat något nytt och jag är tacksam att jag har äntrat denna nya fas i mitt liv. Detta har nog varit en anledning till att jag summerar denna sommaren 2023 som den bästa i mitt liv när det kommer till att slappna av och leva det liv jag vill leva. Jag hade dock inte njutit på samma sätt nu utan småbarnsåren bakom mig.

Lite som att man inte riktigt kan uppskatta soliga dagar om det inte finns regnperioder. Regndagar kan vara väldigt mysiga, men många blommar ju ut mer när solen skiner. Nu tack vare genomgångna småbarnsår blir jag helt salig av ”det egna utrymmet”. 

Ny frihet förtjänar lite dansande. 💃

Nästa inlägg:
Säkert sex?


TIPS1: Joina gärna mig och tusentals andra på vårt sexcommunity Hemligg.se.
〰️
TIPS2: Prenumerera gärna på den här bloggen. Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

4

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00