ANNONS
PersonuppgifterCookies

Lär dig komma med handen

/

Liws tips

,

Jag har fått önskemål från flera kvinnor om tips kring att lära sig komma med den egna handen. Själv ”skämde jag bort” mitt kön tidigt med duschstråle och senare även med vibrerande sexleksaker. Inget jag ångrar för det gav mig mycket njutning. Men det försvårade också för mig då min förmåga att få orgasm med en partner länge var nedsatt. När jag ser på det i efterhand kan jag tycka att alla kvinnor borde lära sig komma med den egna handen, för sin egen njutnings skull!

Från tråkig till min bästa vän 😉

Jag tyckte alltid handen var tråkig att använda för min egen njutning. Helt enkelt för att det fungerade dåligt att dubbelklicka musen. Så var det i över 10 år. Det hände inte speciellt mycket när jag försökte. Jag trodde att det behövde vara skönt nästan direkt för att kunna sluta i en orgasm. Och när det då inte kändes så mycket alls gav jag upp fort. Ett intensivare och starkare hjälpmedel var ju SÅ mycket effektivare, och jag hade inte tålamodet att vänta. Konstig tanke idag, då jag numera väldigt sällan har hjälpmedel med vid samlag och då mest som en krydda. Med handen ökar penetrationskänslan och närvaron med den jag har sex med. Handen är idag den absolut bästa förstärkaren vid sex för mig och den har blivit min bästa vän som förändrat mycket i sänghalmen får jag lov att erkänna. Inte att jag skulle vilja leva utan vibratorer och sexleksaker att testa och experimentera med, ja och vid onani är det ju smidigt. Med vid sex på två är handen helt enkelt oslagbar.

Fick tvinga fram handen

Efter ett besök hos en sexolog 2005 fick jag rådet att jag behövde lära mig komma med min egen hand. Fy fan vad tråkigt sa rösten i mitt huvud. 

Men genom att ta den “tråkiga” och lite längre vägen fick jag överbevisat för mig själv att detta var nyckeln till ett mycket mer välmående sexliv med en partner. Jag behövde lära min kropp att komma av mindre stimuli, för att mycket senare upptäcka att ett mer uppbyggande svagare stimuli ger den allra skönaste orgasmen. Handen förhöjer nog penetrationssex för många kvinnor, om inte annat kan den hjälpa till att lättare få orgasm vid en paus mitt i knullandet. Men allt börjar ju ändå med att lära sig onanera med bara handen på egen hand. Kan du behärska det så kommer du definitivt att kunna slappna av kring sex på två betydligt lättare också. I alla fall med tiden.

Är som att lära sig cykla

Nummer ett i ”handträningen” är att inse att det kan ta tid att lära kroppen att slappna av och att få orgasm på detta sätt. Speciellt om du är van att komma med starkare stimuli som en vibrator eller en duschstråle är. Eller om du aldrig har kunnat komma överhuvudtaget. Det positiva är att när kroppen väl lärt sig så är det lite som att cykla och det sitter sen i ryggmärgen. Även om det går lång tid mellan gångerna. Detta var helt nytt för mig och det kan fortfarande förvåna mig att kroppen minns så bra och aldrig faller tillbaka till ruta ett kring hur det var att inte kunna komma. Det har varit som att klättra på en stege där de första fem stegen var som att ha bly i benen medan det med åren mer känns som fjädrar i benen. Jag fattade inte att jag behövde träna in hur jag kommer med handen och när du är ”dålig” på något är det inte så roligt att testa och experimentera kring det. Så att hitta motivationen och inse att jag behövde träna var min stora utmaning. 

En hand har du alltid med dig

Alla kvinnor borde lära sig att ta på sig själva till orgasm med fingrarna, för med lite övning kan många sedan komma i vilken position som helst under samlag. I alla fall med tiden och i en avslappnad position. Och din hand har du alltid med dig. Så vill du t ex komma vid utesex så finns ju handen alltid med. Och vill du hellre att din partner ska smeka dig för ökad känsla vet du hur du vill ha det och kan förmedla det. En annan fördel med handen är att orgasmen blir mjukare vilket gör att du kan behålla stimulit kvar under hela orgasmen. Vilket ger en längre och starkare orgasm. 

Hur ska du göra för att lära?

Några tips för att behärska att komma med sin egen hand.

 • Låt det ta tid
  Är din klitoris van vid starkare stimuli som t ex en vibrator eller att du aldrig har kunnat komma så får du nog räkna med att det kommer ta lite tid att lära sig. Se det som något kroppen behöver lära sig, precis som det är att lära sig cykla. 
 • Det får kännas lite tråkigt initialt
  Det är inte orgasmskönt den första kvarten i början. Det tror jag faktiskt är vanligt för många kvinnor om hon inte är uppvärmd även senare i livet. Det betyder dock inte att det inte kommer bli orgasmskönt om du fortsätter, och det betyder heller inte att du alltid kommer behöva lika lång startsträcka. Tvärtom ger ju övning färdighet.
 • Kombinera med penetration
  Att ha något i dig vid onani kommer troligtvis hjälpa dig få en orgasm. Det kan vara en dildo eller knipkulor. Knipkulor har fördelen att du har två händer fria och kan då slappna av lättare. Testa att variera hastighet på föremålet i dig. Vad känns skönast? Den lilla rörelsen kan ibland kännas mer, i alla fall är det så för mig. Knip gärna för att hålla föremålet kvar i dig medan du drar det sakta utåt. Jag upplever att utåtförandet nästan är känsligare än inåtförandet. 
 • Fantisera!
  Läs/titta på något sexigt eller ligg och låt fantasierna sväva iväg – INNAN onani. Att bara sätta sig och onanera garanterar inte att lusten kommer och startsträckan blir då längre. Våga väcka lusten så att du verkligen trånar efter att få smyga undan och få onanera. Det ökar blodcirkulationen till könet när du blir kåt.

Bli kåt innan

 • Släpp hämningar
  Våga känna hur det känns att trycka/spänna ut könet vid onani medan du tar på dig själv med handen. Många kvinnor kan nog må gott av att utmana sig själva med att våga ta mer sexuell plats. Genom att ömsom knipa underlivet och ömsom trycka könet utåt aktiverar du det så att det blir lättare att kunna komma. Det är också en väldigt förlösande grej enligt mig som gör att jag tydligt kommer närmare en orgasm.
 • Använd glidmedel
  Det gör hästlängder i skillnad och du kommer fortare närmare orgasmkänslan.

Exakt hur du ska pilla är nog väldigt individuellt och något som måste testas fram. Jag pillar i alla fall uppåt och nedåt. 😊

Psst…du har väl inte missat att jag börjat skriva i VardagsLiw igen. 😉


TIPS: Prenumerera gärna på min blogg. 

Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00