ANNONS
PersonuppgifterCookies

471. Den manliga kåtheten

/

Liws tankar

,

Något jag fått upp ögonen för de senaste fem åren är hur det fina kring mäns kåthet lätt försvinner. Jag vet inte hur många män jag har diskuterat sex med under åren med bloggen, men det är säkert uppemot 100 stycken. Det som slagit mig många gånger är att jag gillar det enkla i många mäns tankar om sex. Men att detta sällan kommer fram då mäns sexualitet ofta lyfts fram som något negativt, inte minst i media.

Min kåthet är uppskattad

Mäns tillåtande syn på en kvinnas kåthet kan fascinera mig och det är faktiskt en bidragande orsak till att jag älskar att driva denna blogg.  Jag har många gånger tänkt att jag mer och mer fungerar såsom män beskrivs tänka, dvs att jag tänker på sex många gånger om dagen. Att tänka mycket på sex och min egen kåthet har förändrat mig. Jag skulle aldrig vilja ta bort mitt dagliga sextänkande och det har numera blivit en del av vem jag är. Och jag känner mig inte skadad eller konstig, istället känner jag mig berikad.

Mäns kåthet är positiv

Jag upplever att mäns kåthet ganska ofta framställas som något okontrollerat och kanske t o m något destruktivt. Något som bör tyglas eller dämpas. Men då talar vi ju om en väldigt liten del av alla män vars sexualitet är problematisk och som kan spilla ut i våld eller utnyttjande av andra. Men att den skaran män ska få definiera alla mäns sexualitet och kåthet blir inte rätt tycker jag. Det spontana i många mäns kåthet är ju något som gör mannen väldigt attraktiv och att ha en kåthet tydligt inbyggd i sin natur är ju något fint. I mina ögon är det väldigt sexigt att det finns ett konkret tecken på att män är kåta i och med en stående kuk.

Men det är framförallt mäns tacksamhet för en kåt kvinna som jag kommit att gilla mest i min kommunikation med män. Såklart fungerar inte alla män likadant, men många fler än vad jag faktiskt trodde har visat just denna tacksamhet till mig som kvinna när jag vill lyfta fram kvinnans kåthet. Generellt sett tror jag få män är speciellt dömande när det kommer till kvinnor som gillar att vara sexuella.

Den mentala sexmakten

Många skulle nog hålla med om att kvinnor sitter på den mentala ”sexmakten”. Det är bara att inse och omfamna vilken härlig ”makt” vi kvinnor har när det kommer till att avgöra om det ska bli sex eller inte. Jag trivs bara mer med att umgås med män ju äldre jag blir. Jag gillar tanken på att jag skulle kunna skicka en förfrågan till alla män och berätta att jag önskar en dickpic, och de flesta skulle bli smickrade. Jag tänder på möten och intellektuella samtal med ömsesidig respekt. Men jag tänder också på att ha makten över sexspelet med vetskapen att det här med sex är ”mäns svaga punkt”. Den mentala sexmakten är kvinnans. Väl i sängen har mannen istället mer av makten pga det fysiska övertaget. 

Män behöver få vara män

Jag kan numera se på män och deras större dragning till sex med beundran. För jag tycker deras enkla kåthet är både inspirerande och fin. Och den sidan hos min man hjälper mig många gånger att påminna mig själv om det häftiga med sex. Jag saknar detta i många sexdiskussioner, dvs att få belysa mäns sexualitet som något kraftfullt och fint. Jag vill att män ska få vara män, vilket ofta innebär att ge uttryck för en spontanare och kraftfullare sexdrift.


TIPS: Prenumerera gärna på min blogg. Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00