ANNONS
PersonuppgifterCookies

463. This is my life!

/

Liws hemligheter

,

Som många av er vet så har jag från dag 1 valt att skriva anonymt bakom ett alias. Och det kommer jag att fortsätta med. Men med tiden så har vi ju kört igång Hemligg och det som tidigare var en hobby har nu blivit det vi jobbar med på heltid. Detta gör ju också att det kommer att finnas de som listar ut att vi är Liw och Love. Men vi är fortfarande inte öppna med vad det är vi jobbar med, utanför den innersta kretsen. Nu har vi dock i princip kommit så långt att vi känner att vi kan börja äga friheten det innebär att vara öppna med vad vi jobbar med när någon frågar.

Berätta A så kommer B

Vi har väl känt från start att vi inte skulle ha några problem att berätta för våra bekanta om Hemligg.se. Men vi har ju en liten härlig ryggsäck med oss som sitter ihop med Hemligg. Den här bloggen följer ju med på köpet, och med Liwslust följer ju våra äventyr på flera. Så vi kan aldrig riktigt berätta A utan att berätta B känner vi. Och det är här det blivit känsligt. Inte med Hemligg.se eller bloggen Liwslust i sig, utan att vi offentliggjort vår äventyrliga livsstil, som vi misstänker att många är ganska oförstående till.

Oförståelsen för andra

De flesta vill kunna berätta om och vara stolta över sina jobb. Det är ju lite en del av vem du är i sociala sammanhang. Men för oss är det ju så att om vi berättar om vårt jobb så avslöjar vi ju mer eller mindre också indirekt vårt sexliv. Vilket såklart kan vara intressant och spännande för vissa att höra. Men det är också så att kinks och igångsättningar är väldigt individuella. Och andras kinks som man själv inte alls går igång på och kanske till och med känner vämjelse för har man ju stor oförståelse för.

Vilket lätt kan leda till att man drar egna slutsatser och antaganden om personen baserat på oförståelse. Så det är ju inte för inte som folk gärna vill hålla sitt sexliv privat och också att man oftast inte heller vill veta allt om sina vänners sexliv.

Sprider sig lätt

Skvaller är en stor lockelse för många. Speciellt när det gäller ytligt bekanta då risken att de som skvallrar behöver stå till svars för sitt babblande är minimal. Jag kan ju t ex bara föreställa mig hur roligt nån gammal klasskamrat skulle tycka det vore att berätta vidare den smaskiga informationen om vad jag gör idag till nån annan gemensam gammal klasskamrat. Och ska jag vara ärlig så skulle jag också kunnat bete mig precis likadant. Så det är väl nåt mänskligt med skvaller. Och just detta skvallrande i kombination med oförståelse och samhällets generella attityder mot de som är sexuella utanför boxen har helt enkelt skrämt oss från att vara öppna. Just omgivningens attityder och oförståelse är nog en stor bidragande orsak till att göra de som valt att vara nån typ av sexarbetare olyckliga, i den mån de nu är olyckliga.

Ängsligheten hos folk förvärrar

Både jag och Love har känt på omgivningens attityder kring t ex swingers genom åren. Av kollegor, bekanta eller i gruppsammanhang har vi båda fått höra nedvärderande ord om detta från någon, och så följer en tyst kör av medgivande, där ingen säger emot. För de blir ställda och vet inte vad de innerst inne tycker. Och de vill inte öppet bli förknippade med det. Då är det lättare att bara hålla med, eller vara tyst. Känsliga ämnen där du snabbt måste ta någon sorts ställning för eller emot gör ju så med många tyvärr. Så att berätta känsliga saker en-till-en har tydligt visat sig vara den bästa strategin, vilket vi gjort med de flesta.

Så länge mottagaren bara behöver stå för vad den själv tycker, utan andra ”åskådare” som kan riskera att döma dem, ja då är de flesta människor ganska ”open minded”.

Äga sin livssituation

Hur som helst så kommer vi inte ”go public” helt och hållet. Vi trivs bäst med att vara just Liw och Love i de här sammanhangen. Men samtidigt så är vi nu väldigt nära brytpunkten när vi äger vår livssituation fullt ut. Vi älskar ju det vi gör och jobbar med och är faktiskt ganska stolta över vad vi åstadkommit hittills. Så att kunna svara ärligt när någon frågar vad vi jobbar med skulle kännas befriande. Även om vi bara gör det i korta ordalag.

Klippet nedan är en favorit i repris från Vardagsliw för er som läser den avdelningen. Sketchen är bara klockren när det kommer till att beskriva hur känsligt sex, porr eller kinks kan vara. Jag önskar det fanns fler klipp på samma tema.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

Nästa inlägg:
Vaniljsex är inte så dumt


TIPS: Prenumerera gärna på min blogg. Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

17

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00