ANNONS
PersonuppgifterCookies

Porrkunskap för tonåringar

/

Liws porrgömma

,

Liws tankar

,

Det är bara att inse och acceptera att ens tonåringar kommer titta på porr förr eller senare och kanske t o m göra det regelbundet. Och det är inget fel i det. Inte nödvändigtvis i alla fall. Jag vill påstå att det faktiskt kan vara bra för deras sexuella utveckling och att det som istället kan vara dåligt och skadligt är att förneka och banna porren. Dock så tror jag det är viktigt att försöka fylla igen glappet mellan den bild av sex som porren ger och den njutning som sex i verkligheten kan erbjuda. Men insikten och förståelsen för detta glapp är kanske inte alltid så lätt att förmedla på ett sätt som tonåringen faktiskt tar till sig av.

Hur når vi tonåringarna?

Så hur gör vi tonåringen mottaglig för det vi vill förmedla om sex? Predikan fungerar sällan på de unga. Och få vill snacka om sex och porr med sina föräldrar, som de kanske helst vill tro aldrig har sex. Men jag skulle vilja att mina tonåringar förstår skillnaden på “det iscensatta” och verkligheten. Hur jag på bästa sätt kan förmedla detta är en utmaning. För jag tycker samtidigt att de behöver göra sina egna misstag och få sina egna lärdomar. Det finns ju inget man lär sig så mycket av som misstag, samtidigt som det i den här världen också finns misstag de mår bäst av att undvika. 

Vad skiljer porren från verkligheten

Att se på porr kan ju lite liknas vid att fantisera i den bemärkelsen att det inte behöver vara verklighetsanknutet. Som lite äldre och erfaren förstår ju de flesta detta. Porr är porr och verkligheten är något annat. Men för en ungdom kan det lätt bli att porren sätter mallen för hur många tror att män och kvinnor fungerar eller hur saker ”ska vara” i sängen.

Så vilka insikter skulle jag som erfaren vilja förmedla till mitt tonårsbarn, utan att bli en moraltant? Här följer en lista på saker som jag skulle vilja att mina tonåringar blir medvetna om.

🌸🌸🌸

🙏Den bästa njutningen byggs upp mellan personer över en tid. Inte som i porrfilmerna där aktörerna knappt ens känner varandra. Ingen bemästrar sex från början. Sex är något du lär dig genom fysiska upplevelser, genom den respons du får från en eller flera partners. Och även om du kontinuerligt lär dig om hur du själv fungerar sexuellt så är det nya förutsättningar med en ny partner. Vilket gör att du i viss mån behöver lära om med en ny människa. Så inledningsvis, när man inte känner sig själv sexuellt så bra, är nog det bästa att utforska sex tillsammans med en och samma partner. Om man hittar någon som man fungerar bra med.

🙏Höga kontinuerliga stön är inte lika med den “äkta njutningen”. Det kan vara det tysta eller de mer dovare lätena som visar den starkaste njutningen. Att kunna gå in i sig själv och njuta fullt ut kan ge konstiga ansiktsuttryck där man faktiskt inte alltid ser tipp topp ut. Det kanske flåsas och stönas eller så visas bara ett tyst njutande eller uttrycksfullt ansikte.

🙏Förspel och efterspel saknas ofta i porren. Herregud, detta kan ju vara riktiga höjdpunkter. Att en sexuell spänning byggs upp, blickar och kyssar utbyts, det är verkligen inte detaljer att underskatta vid sex. Lägg känsla i dina kyssar och ditt hångel. Och ge dessa delar av sexet tid.

🙏Glöm inte händerna! Detta är nog en av de saker jag saknar mest i porrklipp. Var är händerna? Jag får känslan att händer anses vara i vägen för att visa upp könet, som verkar vara det viktigaste. Vilket istället borde vara att skapa omåttlig njutning.

Och fingrar på klitoris vill jag ofta ha! Mina egna eller någon annans. Händer på varandras kroppar är också grymt lusthöjande. Utan händer hade jag inte haft hälften så bra sex. 

🙏Kvinnor i porrklipp tenderar att låta högre ju mer mannen ”bonkar på”. Som att det skriks mer ju fortare karusellen åker. Men sex ska inte vara läskigt eller coolt i första hand, utan skönt. I själva verket kan det faktiskt vara precis tvärtom. När det saktas ned kan de starkaste ljuden och njutningen komma för kvinnan då hon kan knipa runt kuken lättare eller kanske gnugga sig lättare mot partnern då. Så även om hårt eller intensivt kan vara riktigt upphetsande och skönt ibland så missas variationen av mjukt och intensivt sex ganska ofta i porren.

🙏 Glidmedel syns aldrig i porrklipp, vilket verkligen är en tillgång i sängen. Inte bara för att göra kvinnan mer ”blöt” utan för att t ex klitoris glider lättare mot kroppsdelar eller för att fingrarna känns skönare runt könet. Precis som ett stånd inte kan kontrolleras av männen hela tiden så är det samma med kvinnans kåthet eller “erektion”. Glidmedel är ett fantastiskt hjälpmedel i sängen, lek med det!! Med detta hjälpmedlet kan den kvinnliga kåtheten mycket lättare byggas upp från okej skönt till fantastiskt skönt.

🙏 Så länge det filmas för en publik så kommer ”mysställningar” ofta väljas bort. I porrfilmer vill många att könen ska synas och en lugn skedposition halvt under täcket gör sig därför inte lika bra på film som IRL. Även i många amatörfilmer märks det att en roll intas och att en medvetenhet för att kameran är där finns. Så att eftersträva att vara sig själv i stunden och njuta istället för att spela en roll av att njuta kan göra stor skillnad för hur nöjd du blir.


🙏 I porrfilmens värld glider de ofta lätt in därbak, dvs analt. Du missar nästan alltid att få se den nödvändiga uppvärmningen av anus och framförallt ringmuskeln. Att det bara är att glida in därbak likt där fram stämmer ju inte. Det anala hålet fungerar ju helt olikt det främre hålet. Därbak behövs försiktighet och uppvärmning på en helt annat sätt än vid vaginalt sex, och det kräver betydligt mer tid. Fördelen med därbak är att när det väl är uppvärmt så är det verkligen det. Och om hon verkligen är bekväm med någon och slappnar av går detta betydligt lättare.

🙏 Filmkaraktärerna i en porrfilm är ju till stor del castade efter sina fysiska attribut och representerar inte hur vi “normala” ser ut. De har ofta attribut som passar in i deras roll, såsom stora bröst, stor kuk, plutade läppar eller oproportionerliga kroppsmått. Att de ser ”bättre ut” betyder inte att de är bättre på att ha skönt sex än oss andra. Det är bara så att deras attribut gör sig lite bättre visuellt på porrfilm.

🙏Pauser är naturligt under sex, vilket aldrig syns i porren. En slak kuk någonstans i akten är naturligt. Lite skratt mitt i allt kan vara det som gör att du kan slappna av lite extra och njuta. Skrattet kan också göra dig ännu sexigare. Äkthet är hett! Porr blir lätt ganska opersonlig. När jag letar porrklipp som jag går igång på är det nästan bara måttet av äkthet och trovärdiga ansiktsuttryck jag letar efter. Definitivt inte stylade scener eller blickar in i kameran som ser ut att vara på beställning. Inte sagt att jag letar efter vaniljsex, men jag letar efter den äkta njutningen. Den är obetalbar inom porrens värld enligt mig. När Love filmar oss är det alltid att ”kameran får rulla”.

Han vill ha mig och oss så äkta i stunden det bara går.

🌸🌸🌸

Nu är det ju inte bara att trycka upp den här listan i ansiktet på någon av mina tonåringar. Jag tror på nåt sätt att det bästa kanske hade varit om de hade fått detta till sig från någon annan. Ungefär som att de bara skulle råka komma in på den här sidan av en slump. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra. Men jag väntar nog till den dag då jag känner mig säker på att de faktiskt börjat se porr. Det är inget jag kommer att pusha dem till. Men en vacker dag så lär det hända. 😉

Jag gillar följande scen från filmen ”Zack and Miri makes a porno”. 🤣 Hur dåliga de än är på att göra porr, när de väl hittar kemin har de riktigt skönt sex…

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.


TIPS: Prenumerera gärna på min blogg. Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

21

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00