ANNONS
PersonuppgifterCookies

451. Jo så kan det ju vara…

/

Liws tankar

,

Samliw

,

Efter förra inlägget fick jag många kloka kommentarer här på bloggen men även på sociala medier. Framförallt vaknade många män till liv på sociala medier som inte ville känna igen sig i min beskrivning med minskad initiativlusta med ökad ålder. En man skrev några ord som fick mina tankar att spinna vidare. ”Tycker det var en klockren text! Men betänk att detta förmodligen gäller par som varit tillsammans länge”….och här har han nog en bra poäng.

Sitt bästa jag

För hur agerar vi när vi får en nykick i livet, som det blir när vi träffar en ny partner. Jo vi kvinnor klär upp oss och känner oss allmänt sexiga, och prickar då naturligt in många av mäns rätta ”lustknappar”. Detta samtidigt som mannen skriver kärleksfullt och kanske framförallt bekräftar kvinnan när hon klär upp sig. Vilket trycker på kvinnans rätta knappar för att känna lust. Det är ju en av anledningarna till att jag älskar våra äventyr och weekends. Jag får då chans att göra det bästa av mig själv, och att Love uppskattar det som när vi var nyförälskade. Det blir ju ett väldigt påtagligt tillfälle och svårt för honom att missa. Och komplimangerna och blickarna har då ingen gräns.

Få uppskattning för sitt piff

Att piffa till sig lite extra kan lätt tappas bort i ett långt förhållande. Ganska naturligt egentligen. Men att då och då få göra sig till sitt finaste jag mår nog många kvinnor väldigt bra av. Inte sagt att män inte gör det, men jag tror det är viktigare för oss kvinnor. I alla fall förknippat till att känna lust. Och när vi väl klär upp oss eller piffar till oss vill vi få uppskattning för det. Att vi känner att vår partner ser skillnaden är grymt viktigt och sexigt om jag ska tala för mig själv. Då kommer vi få känslan av pirr, precis som män får detsamma av en uppiffad sambo/fru som känner sig extra het ibland.

Vad lockar fram kär-känslor

Efter många år tillsammans blir vi kvinnor sämre på att piffa till oss och män blir sämre på att uppskatta oss med ord eller blickar. Därmed blir båda könen sämre på att trycka på rätt lustknappar hos sin partner i ett längre heteroförhållande, och det är bara så det verkar fungera. Så om vi inte vill byta partner, eller pausa med vår befintliga partner ett tag för att få in ny energi och lust, behöver vi hitta vägar runt dessa fällor och anstränga oss för att trycka på manliga och kvinnliga knappar. I alla fall om vi ibland vill känna oss kära i vår partner även efter många år tillsammans. Det behöver absolut inte ske hela tiden, i alla fall inte för oss, men det behövs ibland. Jag kommer aldrig sluta älska min man, men jag skulle troligen inte vara kär till och från utan dessa inslag. Och utan kär-känslan med jämna mellanrum så tror jag att min kärlek till Love sakta men säkert mer och mer skulle övergå till vänskap.

Vad lockar fram viljan att vara intim

Jag tror kort och gott att män känner uppskattning via sex medan kvinnor mer vill ha sex när de känner sig uppskattade. Det kan t.o.m. vara så att kvinnor ibland har sex för att få uppskattning. Inte helt ovanligt heller tror jag. Men helst vill många kvinnor få uppskattningen innan sex medan många män, lite som på köpet, känner sig uppskattade genom själva sexet.

Skillnad mellan könen

Kring detta finns en generell skillnad mellan könen som är ganska påtaglig, och därmed är det viktigt att prata om. Annars kommer vi behandla vår partner som vi själva vill bli behandlade.

Om vi i grunden är lite olika kring hur vår lust väcks så hjälper det ju att sätta ord på det. Ungefär som det är viktigt att förstå varandras kärleksspråk så är det viktigt att förstå att generella skillnader mellan könen finns. Lustspelet är ett tydligt exempel på det. Det har nämnts några gånger i kommentarsfältet här på bloggen om responsiv vs spontan lust och att kvinnor är överrepresenterade i den första kategorin och män i den andra. Däri finns en poäng tror jag. Även om det såklart alltid finns individuella skillnader mellan samma kön också. 

Nästa inlägg:
Det oberättade…


TIPS: Prenumerera gärna på min blogg. Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

26

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00