ANNONS
PersonuppgifterCookies

450. När kvinnans lust tar över

/

Liws tankar

,

Det var en punkt jag fastnade lite extra för efter inlägget om ”Misstag kvinnor gör i sängen”. Nämligen punkten om att kvinnor borde bli bättre på att ta initiativ till sex. Just detta verkade vara något som många läsare hakade upp sig på. Och jag har funderat lite kring varför vi kvinnor har svårt för detta. Vid en promenad med en väninna kom vi in på att lustbalansen mellan oss och våra män har ändrats genom åren. Ganska naturligt egentligen kunde vi enas om. Efter lite diskuterande kändes det som vi närmade oss en förklaring till varför kvinnor mer sällan tar initiativ till sex.

Lusten förändras olika mellan könen

Mäns och kvinnors lustkurva beter sig ju lite olika genom livet, där kvinnans lust tenderar att sakta stiga uppåt allt eftersom åren går, medan mannens lust sakta börjar slutta nedåt. I alla fall upp till en viss ålder. Det innebär att dessa två lust-linjer någonstans kommer att korsa varandra och jag skulle tro att det ofta sker någonstans i 40-50 års åldern, om inte tidigare. Före 40 och framförallt i mer yngre år är det naturligt att det är män som driver på kring sex för att deras sexlust då är väldigt stark. Vilket gör att många kvinnor i början av sexlivet vänjer sig vid att det är så mäns lust fungerar och lutar sig tillbaka i förvissningen om att mannen är den som tar initiativ till sex. Jag har definitivt gjort det. Sen finns det ju alltid undantag där en man kanske inte har minskad lust förrän betydligt senare i livet och vissa kvinnor kanske aldrig får en ökad lust med åldern. 

Varför sker det

Med stigande ålder minskar mäns ”ungdomskåta lättillgängliga lust” av olika anledningar, bl a sjunker ju testosteronet. Samtidigt verkar kvinnors lust sakta öka med åldern av andra faktorer.

Kanske delvis för att vi kvinnor med ökad ålder vet bättre hur vi fungerar, men också pga att vi lämnar barnfödandeåldern som nu helt plötsligt frigör både kropp och tid. Mellan 40-60 år blir vi kvinnor heller inte lika bortskämda med den uppmärksamhet som många 20-30 åriga kvinnor får. Vi blir därmed mer tacksamma för blickar och mer allmänt lustbenägna och suger åt oss när vi blir åtrådda på ett annat sätt än tidigare.

Ta över stafettpinnen

Så inte ovanligt börjar pendeln sakta svänga åt motsatt håll kring vem som har mest lust. När kvinnan nu har mer lust borde hon ju ta över stafettpinnen för att initiera sex kan man ju tycka. Detta genom att lirka och locka fram mannens lust. Och att lirka fram mäns lust skiljer sig ju lite ifrån att lirka fram kvinnors. Att piffa till sig lite extra eller agera sexigt är väl mer att lirka med mannens kåthet. Medan det för kvinnor oftare handlar om vad som sägs och om att få känna sig åtrådd. (Vilket hon passande nog borde bli om hon klär upp sig). 

Kvinnor vana att slippa initiera

Men här har vi kvinnor blivit lite bortskämda pga våra erfarenheter mellan 15-30 år, dvs vi tar mannens lust lite för givet. Vi vet ju i ryggmärgen att han ofta är kåt så fort vi vill. Och när vi i lite äldre ålder hintar att vi vill ha sex och han inte direkt nappar som förr kan vi bli tveksamma och kanske backar vi då lite. Vi är helt enkelt otränade på att ta för oss av sex när vi vill, och har mer anammat att vi ”får” sex när vi vill. Det är ju vad vår erfarenhet säger oss. Vi sitter nu med bollen men vet inte hur vi ska kasta den.

De flesta män är nog med på sex om partnern bara tar för sig och vågar lirka och locka lite. Om vi kvinnor ofta varit i behov av att få rätt knappar intryckta för att känna för sex så tror jag män blir mer så också ju äldre de blir. När deras lust inte kommer lika naturligt längre så behöver de också få rätt knappar intryckta. Och det är sannolikt inte samma knappar som är rätt knappar för oss kvinnor. 

Kvinnan behöver tänka om

Att vi kvinnor har inbyggt i oss att det är mannen som har mest lust och som därmed naturligt tar initiativ till sex är inte konstigt. Så var det ju när de flesta av oss kvinnor debuterade med sex och även långt därefter. Och jag tror många kvinnor gillar det lite manligt djuriska i att mannen tar för sig och tar initiativ. Men vi kan behöva kodas om lite längs vägen. Det är dock inte alltid helt lätt att lära en gammal hund att sitta, och vi ser ju såklart fördelar med att slippa ta initiativ. Jag tror begreppet MILF symboliserar de kvinnor som har insett att de nu besitter makten över sin lust och att de äger den. Vill de ha sex så ser de till att få det. Det är den äldre kvinnans fördel jämfört med den yngre kvinnan. Ofta vågar ju en MILF närma sig lite yngre män som kan matcha deras lust. Det vanligaste är ju dock att kvinnor dras till lite äldre män pga att de söker en mental mognad i sin partner. Men egentligen, rent lustmässigt, borde ju en äldre kvinna mer matcha en yngre man. 

Spela på rätt strängar

Oavsett vem som är äldst så är det viktigt att komma ihåg att det kommer en dag när stafettpinnen kan behöva tas över av oss kvinnor, och då kräver det att vi kan tänka om lite.

Vill vi kvinnor ha sex så får vi se till att vår partner också vill. Så istället för att kvinnans lust ska väckas genom att partnern visar att hon är åtrådd så kan ju faktiskt kvinnan ta initiativ och visa att hon vill ha sex när så är fallet. Men det fungerar inte alltid med bara ord. Det biter ofta sämre då män i regel är mer visuella. Att piffa till sig och klä sig lite sexigt eller visa upp en busig sida är nog det effektivare. Busigt kan ju vara att t ex låta mannen veta att du går utan trosor under klänningen eller nåt annat du vet att din man skulle gå igång på.

Min egen brist och styrka

Love tar inte initiativ till sex lika ofta i vår vardag nu som förr. Och om jag ska vara ärlig så är jag ganska dålig på att lirka och locka honom till sex hemmavid. Jag kör med ord, att jag typ vill ha sex. Och det har fungerat bra även om det inte alltid blir den mest passionerade starten. Min man får se mig både uppklädd, passionerad och busig kring och under ett äventyr eller en weekend. Då kommer det naturligt för mig. Det är därför jag är så förtjust i dessa inslag i våra liv. Då får jag erfara känslan av att vara en MILF och att verkligen locka min man till sex. Där jag lite har makten över när:et och hur:et. Utan äventyrsinslag eller weekends så hade jag kanske varit bättre på att vara busig i vår vardag, men jag gillar hur vårt sexliv blivit med åren. Inte som förr men på sina sätt hetare än någonsin. 

PS. Nytt på VardagsLiw. 😉

Nästa inlägg:
Jo så kan det ju vara…


TIPS: Prenumerera gärna på min blogg. Klicka här och skriv in din e-postadress så får du ett mejl varje gång det postats ett nytt blogginlägg.

40

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00