ANNONS
PersonuppgifterCookies

Bröst och känslighet

/

Liws tankar

,

Jag har funderat på det här med bröst och hur olika känsliga de kan vara från person till person. Det är lite konstigt att det ibland kan skilja så mycket. Från orgasm vid beröring hos någon till nästan ingen känsla av njutning alls hos nästa. Finns det olika mycket känselsensorer i brösten kan man ju undra? Och hur mycket påverkar den egna inställningen till sina bröst den njutning man känner?

Från mellanmjölk till asexuella

Jag vet om både kvinnor som beskriver sina bröst som en väldigt stor del i det sexuella till kvinnor som näst intill beskriver dem som asexuella. De flesta kvinnor känner väl att känslan ligger någonstans mittemellan. Mina bröst har haft sin egen lilla sexuella resa genom livet. De var länge precis så för mig, mittemellan känsliga. Som mellanmjölk ungefär. Det var väl gosigt och småskönt när någon myste med dem. Men inte så mycket mer. Så blev jag gravid och både jag och min man kände att mina bröst blev helt asexuella mot slutet av varje graviditet och framförallt vid amningen. Och vi återhämtade oss liksom inte helt mellan varje barn så under ca 8 år var mina bröst lite utanför det sexuella. 

Beröringen känns nu annorlunda

Senaste fem åren har det dock hänt något. Jag älskar numera att bli smekt kring brösten, framförallt lite lättare beröring. Och numera fullkomligt älskar jag att bli oralt behandlad på och runt mina bröst. Det tänder mig jättemycket mentalt. Det är så skönt att mina bröst bara är mina egna igen och att de nu ska förbli det. Tanken på ett manshuvud mellan mina bröst, som verkligen vill vara där, gör mig numera jättekåt.

Det mentala blir fysiskt

Jag har väl aldrig fysiskt varit orgasmbenägen eller ens i närheten av att komma vid beröring med händer eller mun på mina bröst.

Men den nyfunna starka mentala upphetsning jag nu känner när någon kysser mina bröst gör att jag känner att möjligheten skulle finnas. I alla fall i kombination med annan stimulering. För när det nu har blivit så upphetsande för mig mentalt så har det spridit sig till att fysiskt vara skönt på ett helt nytt sätt.

Haft komplex för små bröst

Ibland är det svårt att veta varför förändringar i njutning av kroppsdelar kommer till. I mitt fall så har mina tre graviditeter gjort att jag har fått lite större bröst, och formen finns kvar. Ja jag väger ju numera nästan 5kg mer än jag gjorde innan barnen. I mitt fall känns det bara trivsamt då jag var väl smal tidigare. Såklart kan detta faktum vara en förlösande faktor då jag innan alltid kände att mina bröst var så små. Det var faktiskt ett litet komplex jag hade. Ju nöjdare man är med sig själv desto lättare är det ju att kunna slappna av och njuta sexuellt.

Valt silikon om brösten tappat form

Sen har jag funderat lite kring det här med att en del har valt att operera in silikon i brösten. Jag hade inte kunnat tänka mig att operera brösten om jag ”bara” hade haft små bröst. Men om jag hade tappat formen på brösten i kombination med mina små bröst efter graviditeterna så hade jag kunnat operera mig. Om mina bröst hade blivit som tomma påsar efter graviditeterna så hade jag nog inte trivts med mig själv. Och jag hade nog inte kunnat slappna av så bra i sängen tror jag. En undran jag har är om de med silikonbröst, som tidigare inte varit nöjda med sina bröst, kan njuta mer av behandling av brösten och även generellt kring det sexuella efteråt nu när det är mer nöjda?

Jag kan också undra när jag ser en kvinna med silikonbröst om hon mådde dåligt över sina bröst av någon anledning vilket gjorde att hon opererade sig. Eller om det mer var en önskan om stora bröst.

Självförtroende har tillåtit det intima

Det jag vet är att den mentala upphetsningen jag känner när mina bröst behandlas idag beror på den intima känslan jag nu tillåter uppstå, att någon fascineras av dem. Jag köper det numera. 😊 Och den känslan uppstår för de flesta bara med en kroppsdel de är nöjda med eller har accepterat. Just bröst är nog en ganska central och känslig kroppsdel hos många kvinnor.

Läs också:

16

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00