ANNONS
PersonuppgifterCookies

Finna kärleken som matchar sexuellt?

/

Samliw

,

SingelLiw

,

Jag kan ibland fundera över om jag skulle satsat på att söka kärleken med fokus på att matcha sexuellt, om jag hade varit singel idag. Att kemin är viktig när man letar efter kärleken är nog de flesta överens om, men hur mycket av kemi sitter i det sexuella? Det är lätt att tänka att det sexuella är viktigast i kortvariga eller mer tillfälliga flirtiga kontakter och relationer. Ja när man söker ett KK eller en FWB. Och då är man ganska kräsen kring det sexuella. Men utan sexuell kemi tror jag att det är få förhållanden som håller i längden.

Vill inte köpa grisen i säcken

Sex i ett förhållande betyder så mycket mer för mig idag än det gjorde för mig som 25-åring. Då var det bara att köpa grisen i säcken vad gällde det sexuella när jag letade efter kärleken. Men det hade jag inte velat göra idag om jag hade sökt en ny livspartner. För mig som ung var det ju dock ganska perfekt att slippa säga vad jag gillade i sängen tidigt, för jag visste inte. Så det fanns inte mycket att diskutera. Men idag hade det varit jätteviktigt för mig om jag sökte kärleken att vi matchade sexuellt. Sen kan man ju inte veta hur det är i praktiken förrän man har testat. Men att veta lite på pappret utan att behöva stressa in i det fysiska hade ändå varit min melodi. 

Kanske inte behöver veta allt direkt

Många har ju intima ”no-nos” som de vet inte passar dem, och så finns det ju saker som kittlar lite extra när man får veta att flörten gillar i sängen. Sen finns det väl i och för sig kanske en del sexuella saker som kan avskräcka att få veta för tidigt om. Så lite mer extrema sexuella saker gör man nog bäst i att presentera lite senare. Kinks t ex hade jag nog velat berätta först när jag vet att basen stämmer sexuellt. Så visst är det en balansgång.

Nyckel att se det speciella hos någon

En viktig detalj för mig när jag sökte kärleken på nätet där för 15-20 år sedan var att jag ville känna mig speciell och utvald. Det var jätteviktigt. Och det hade definitivt varit lika viktigt för mig som 40 åring. Är det något tips man kan ge till killar som vill lyckas ”fånga” en kvinna, ja både IRL och på nätet, så är det nog just det att få kvinnan att känna sig speciell. Sen finns det ju alltid en del killar som är players och som vet precis hur de ska göra och vad de ska säga för att lyckas, men som kanske inte är helt genuina. Och det är ju inte så roligt att råka ut för en sån när ytan väl spricker. Men för att undvika dessa oärliga players har jag oftast haft taktiken att vara den som kontaktar först. Bara kort och se om jag sen får bra respons tillbaka. Jag gillade att överraska killarna för det är ju inte lika vanligt att kvinnan tar kontakten först. Att då också hitta en gemensam nämnare sexuellt tror jag är en av de sakerna som faktiskt kan förena mest, oavsett om man söker en KK eller kärleken. 

Antingen har man det i sig eller inte

Att dejtingvärlden har blivit mer detaljerad tror jag faktiskt är positivt. Såg en intervju på Expressen med en kvinna som gick ner på detaljnivån för att utesluta vissa stjärntecken för vem hon dejtade och letade efter. Det kan ju bli aningen detaljerat och göra att hon missar massa guldkorn. Men just kring det intima kan det nog vara ganska avgörande. Till exempel om man vill hitta en dominant man så gäller det att mannen faktiskt har det i sig.

Vissa har det, andra inte. Och det är nog så med många sexuella ”läggningar”. I viss mån kan man anpassa sig för sin kärlek och vill så göra, men det bästa är nog ändå när man har det i sig naturligt. Sen kan det ju finnas områden som man kan tända på med rätt person, just bara för att det är nåt som tänder den personen. BDSM light är väl kanske ett sådant område för mig. Det är inget som egentligen lockar varken mig eller min man. Men med en person som gillar det hade jag kunnat testa och kanske gått igång på det.

Inte underskatta sexuell kemi

Nu när man är lite äldre och har börjat känna sig själv sexuellt så är det ganska charmigt att få glimta lite på den intima dörren redan initialt när man träffar någon. Inte nödvändigtvis att man behöver prata sex det första man gör. Men att kunna få en inblick i vad den andre gillar i sängen via profilen är väldigt intressant. Ungefär så som vi valt att ha det är på vårt sex-community Hemligg. Så frågan är om jag hade satsat på att hitta kärleken på Hemligg om jag hade varit singel idag? Och på så sätt försökt säkerställa att jag skulle hitta en kärlek som jag också funkar bra sexuellt med. Ja, jag hade nog faktiskt velat få in det sexuella i bilden redan under kontaktfasen. Den sexuella kemin tror jag nämligen inte man ska underskatta.

20

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00