ANNONS

Svensson-Liw

/

Liws tankar

,

Samliw

,

Att ha sex på fler beskrivs ganska ofta som en livsstil. Lite som att ha blivit hemligt medlem i en klubb där medlemmarna antas fungera ungefär likadant. När vi precis hade testat på detta med att bjuda in fler i vårt sexliv kände jag mig obekväm med att benämna oss som swingers. Och om jag ska vara ärlig har detta bara förstärkts fram till idag, fyra år senare. Jag tänkte länge att det handlade om att jag måste lära mig bära ordet swingers med stolthet. Men problemet för mig är nog mycket att det ska vara en livsstil, ”The Lifestyle”. För oss är det ingen livsstil.

Livsstil per definition

Jag och min man lever ju vårt liv precis som tidigare. Och jag tror att många av de med gläntande dörr till denna ”sex på fler värld” också ser det som just en krydda till sitt vanliga liv och sitt sexliv tillsammans, mer än som en livsstil. Såklart finns det en del som tydligt har detta som sin livsstil, men jag tror ändå inte majoriteten har det. En livsstil per definition, om man googlar det, beskrivs innefatta hur du lever ditt liv och inkluderar en stor mängd av aspekter. Här avspeglas dina värderingar och dina prioriteringar i livet.

Vad en livsstil är för mig

Mina tankar om ordet livsstil är att det genomsyrar stora delar av ens liv, och att livet får anpassas just efter dessa val av livsstilar. Som att vi är föräldrar och att vi är egna företagare t ex, vilket för mig är tydliga livsstilar. Vårt intresse för ”sex på fler” har ju fått komma in i vårt liv, men fått ducka för att vi är just föräldrar och egenföretagare. Inte tvärtom. För en del andra, som kanske inte har barn eller har utflugna barn, kan det ju vara just detta med sex på fler som tydligt präglar vilka de är och hur de lever och därför kanske de mer känner att det är en livsstil.


Hemligg – för vanligt folk

Vi beskriver ju vårt sexcommunity Hemligg som en sida för vanligt folk med ett intresse av sex. Inte i avseende att vanlig skulle stå för “normal” utan att vanlig står för att många lever sina liv som ganska ”vanliga”. Hur en familj är konstruerad spelar ju ingen roll, men de flesta lever ändå ett ganska vanligt liv, med villa, vovve och Volvo. Och jag blir smått fascinerad och glad varje gång jag inser hur många härligt vanliga och nyfiket lekfulla människor jag ser på Hemligg

”Welcome to the Lifestyle”

Kanske är det så som swingers framställs i Playboys TV-serie Swing, och även ofta också i tidningar och media, som är problemet till att jag har svårt att bekänna oss som Swingers. I ovan nämnda serie är det ju i varje avsnitt ett gäng erfarna Swingers par som välkomnar ett nybörjarpar till ”The Swing House”. Ofta görs det med orden ”Welcome to the lifestyle”. Och nästan alltid när jag läser om swingers i tidningar lyfter de fram par eller personer som verkligen lever ut swingandet som en livsstil. Så även om vi nog anses vara swingers av många, och per definition kanske är det, så identifierar jag mig inte med hur ”swingersvärlden” framställs. 

Behöver inte köpa hela paketet

Jag får ibland frågan hur det är att ha öppnat dessa dörrar till denna nya värld, vilka farhågor som finns och hur vårt liv har förändrats. Jag vill då instinktivt berätta att vårt liv inte förändrats nämnvärt och att jag faktiskt känner mig ungefär som samma gamla vanliga mamma fortsatt. Med en liten hemlighet i fickan såklart, som en liten kryddburk jag kan ta fram och både salta och peppra lite med ibland. Jag känner dock att jag med tiden blivit mer trygg i att berätta att vi testat och gillar att ha ”sex på fler” ibland.

Jag tror det beror på att jag numera inte tänker att jag behöver stå upp för det som en livsstil och bära upp hela ”swingerspaketet” utan istället bara kan vara mitt vanliga jag, trots att vi inte lever helt i sexuell tvåsamhet. Och likväl som personer med ett annorlunda sexuellt intresse ska få blomma ut tror jag att vi vanliga Svenssons också behöver få glänta på lite förbjudna dörrar ibland, utan att behöva öppna dem på vid gavel.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00