ANNONS

413. Sterilisering – funderingar efter snabba ryck

/

Loves hemligheter

,

Samliw

,

Nästa vecka ska Love sterilisera sig!! Allt har gått så fort och det var inte ens en månad sedan vi bestämde oss för detta och han gick till HC. Jag skriver vi eftersom det ändå känns som ett gemensamt beslut, även om det egentligen kanske borde vara Loves beslut. Är sterilisering något att tveka över? Love tvekar inte, och egentligen inte jag heller. Däremot har det gått lite väl snabbt för mig, och min man har väl också lite funderingar som han inte riktigt fått tydliga svar på.

Tanken föddes långt tidigare

Det var egentligen redan för cirka 3-4 år sedan vi för första gången började fundera på om Love skulle sterilisera sig. Det var under tiden vi träffade Moa och Henrik och de öppnade upp våra ögon för det. Nu aktualiserades frågan i vår kontakt med nybörjarparet vi träffade via Hemligg, som också var i samma tankar. Helt plötsligt kände sig Love redo eller kanske snarare motiverad att sterilisera sig. Sen hann vi knappt blinka innan han hade fått ett datum för operation. Vi trodde typ det skulle ta mellan 3 månader till ett år för att få en tid. För mig känns det som ett ganska stort steg, men jag ser ändå ingen anledning till varför han skulle avstå. Vi vill ju inte ha fler barn någon av oss. Och jag känner mig ju tacksam att han vill vara den som gör det för jag hade nog inte velat sterilisera mig. Den enda tvekan som Love kan känna är att det känns lite dumt att peta på nåt som funkar med farhågan att nåt skulle kunna gå fel vid operationen. Men i övrigt har han inga tveksamheter kring att sterilisera sig. 

Har lite funderingar

När vi har diskuterat jag och Love har några ”manliga” funderingar dykt upp har jag märkt.

Tämligen obetydliga saker för mig som kvinna, men som han ändå undrar över och inte kunnat hitta ett tydligt svar på. Det han funderar på är om satsen kommer vara likadant till utseende, mängd och konsistens efteråt? Eller kommer den vara tunnare, genomskinlig eller i betydligt mindre mängd? När man läser om det verkar det variera. Men det verkar ändå som att det inte kommer att bli någon större skillnad.

Fördelar vid sex på fler

Om vi skulle träffa ett par någon gång igen så underlättar ju en sterilisering såklart, även om det ju inte är den primära anledningen för oss med en sterilisering. Att kunna ha sex med undantag för en veckas mens i månaden lockar oss. Sen är det bara att konstatera att när det kommer till att träffa ett annat par är det inte lätt att tajma mens och säkra perioder hos två kvinnor. Det fick jag erfara när vi var med Moa och Henrik. Vi började ju både jag och Moa med mini-piller under den perioden vi träffades. Och trots att de månaderna faktiskt fick min mens att bli mer regelbunden, ja nästan som en klocka, så vill jag inte göra det igen. 

Kan ta ansvar utan kondom

En anledning till att vi vill vara exklusiva med ett par, om vi träffar ett igen, är ur trygghetssynpunkt när det kommer till könssjukdomar. För även om vi kan ha kondom i början är det inget som vi vill ha i längden. Och här underlättar ju såklart en sterilisering. Sen har det varit en självklarhet för oss att alla testar sig och/eller har kondom. Att vi träffat nybörjare eller de som nyligen lämnat en relation har också gjort sitt till att det känts säkrare för oss.

Vila eller köra på direkt?

Så inom en vecka är alltså min man steriliserad.

Han ska tydligen kunna ha sex samma kväll enligt sköterskan han pratat med. Men när vi läser på lite om det så verkar det ändå vara så att det är bra att vila från sex i någon vecka. Han får väl se så att allt fungerar normalt på egen hand först tänker jag.  Tänk att vi nu är i ålder för att definitivt avsluta barnagörandet. Det har i och för sig känts givet i hjärtat sedan minst 5 år. Men nu blir det definitivt på ett helt annat sätt. Och lite pirrigt måste jag erkänna att det är. 😊

Nästa inlägg:
Svensson-Liw

34

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00