ANNONS

412. På dejt med osäkerheten

/

Liws hemligheter

,

Liws levande

,

Ni som varit med ett tag här på bloggen känner nog till paret Moa och Henrik, som vi träffade och umgicks med för nästan exakt fyra år sedan. Vi har sedan dess inte känt oss redo för att träffa något nytt annat par att bli ”friends with benefits” med. Samtidigt som coronan kom lite i vägen. Men så blev vi kontaktade av ett väldigt trevligt och sympatiskt par på Hemligg, som dessutom visade sig falla oss i smaken till det yttre. Och då kändes det helt plötsligt som att vi kanske hade hittat våra nya ”friends-with-benefits-par”. Så det blev faktiskt en träff med detta par. Men kvällen blev inte som vi hade tänkt oss…

Blev digital kemiträff

Det enda negativa med detta par var att avståndet mellan oss rent geografiskt var ganska långt. Vilket gjorde det svårt att få till en riktig kemiträff. Därför bestämde vi oss för att testa en digital kemiträff istället via Google meet. Det var ju praktiskt, men det är ganska mycket som man går miste om jämfört med en riktig kemiträff. Vilket nog var det som var grundorsaken till att det hela tillslut mynnade ut i ett antiklimax. Själva digitala kemiträffen gick bra, även om det kanske var lite stelt ibland. Men själva situationen att sitta framför en kamera och titta in i en skärm och prata med några ”okända” människor när man samtidigt vet att man bedöms gör ju det hela mer stelt. Vid en träff i verkligheten är det ju så många andra intryck som kommer med där t ex blickar och subtila gester kan skapa en connection mellan varandra. Detta samtidigt som det också är lättare att prata lite två och två och att få en mer naturlig känsla.

Saknade godkännandet

Så även om vi tyckte den digital kemiträffen hade gått bra och att alla efteråt gjorde tummen upp till att fortsätta så fanns det en osäkerhet kvar kring huruvida vi faktiskt skulle funka i verkligheten.

Normalt sett, om vi skulle haft en riktig kemiträff, så hade vi alla känt om de fanns någon sexuell laddning och kunnat känna oss trygga med att vi faktiskt kommer att vilja vara med varandra när den riktiga träffen kommer. Vilket gör att man kan börja känna en längtan efter varandra och börja fantisera om vad som komma skall. Men i och med att osäkerheten kring detta fanns kvar uteblev den sexiga uppbyggnaden inför den hotelldejt som vi planerade tillsammans.

Nytt och spännande med häng

Något som också utgjorde en liten osäkerhet var att de var nybörjare och uttryckte att de ville gå försiktigt fram. Vilket vi kände var helt okej och t o m lite charmigt. Så vi bestämde att träffas en kväll med fokus på att bara hänga tillsammans. Vi skulle bo på samma hotell och umgås på fyra, med dörrarna öppna för mer. Det fanns väl lite förhoppningar om mer än bara häng, men samtidigt räckte det för oss om det ”bara” skulle uppstå en kemi på fyra genom snacket. Tilläggas bör också att detta var första gången som vi skulle träffa några där vi var öppna med att vi är Liw och Love. Vilket i sig kändes ganska stort och lite nervöst. 🙈

Frångick gamla vanor

Pga den mer försiktiga approachen och osäkerheten om vi verkligen skulle klicka och om de skulle vilja ha oss i verkligheten blev det en ganska ljum uppbyggnad inför träffen. Både mellan oss själva, jag och Love, och mellan oss och paret. Vi hade inte extra mycket sex veckan innan som vi brukar ha inför en natt på bortaplan. Vi tänkte nog att stämningen oss emellan skulle komma under själva kvällen. Så brukar vi inte resonera utan vi brukar vilja ha en del uppbyggnad sinsemellan inför. Men vi frångick vårt gamla tankemönster.

Och sedan var det därtill mycket att göra på hemmaplan också. Vi tänkte nog att vi tar det som det kommer för en gång skull. Att hänga med ett annat par som är lite nyfikna på “sex på fler” världen kändes spännande nog. 

Riktigt trevligt fram till middagen

Lite pirr byggde vi ändå upp i bilen på vägen jag och Love och det var härligt nervöst att träffa dem på en fika. Själva fikan där och då blev mer eller mindre som en kemiträff. Om än lite allvarligare sådan i och med att vi nu också hade den riktiga träffen framför oss samma kväll. Med andra ord hade ingen av oss någon möjlighet att samla intrycken tillsammans med våra partners efteråt. Men det var en trevlig fika med en stämning som ändå kan beskrivas som uppsluppen. Och därefter fortsatte vi att umgås på hotellets spa. Här fick vi känna på lite två till två snack och det fungerade faktiskt bra, i alla olika konstellationer. Vilket var roligt att känna. ”Fyra-samspelet” glimtade till ibland, men det spelet var svårare att få till. Och det är något som jag insett betyder en hel del för mig vid dessa sammanhang. Det var som att det fanns en liten osäkerhet när vi var alla fyra, kanske handlade den fortfarande om godkännandet av varandra som vi ännu inte kände var avklarat.

Något blev fel

Efter spaet hade vi en trerätters middag på hotellets restaurang inplanerad ihop. Och det var nu det började gå snett. Jag vet faktiskt inte riktigt vad som hände. Troligtvis var det osäkerheten på varandra som spökade. Åtminstone för mig. För jag visste fortfarande i detta läge inte riktigt om de faktiskt ville ha oss eller mig. Och jag visste inte heller riktigt hur Love kände. Jag famlade efter att på nåt sett få till de där tummarna upp.

Eller så sökte jag efter det mer riviga, busiga och oborstade. Något famlade jag i alla fall efter. Men istället för att fortsätta vara mitt ”bästaste” jag hände något.

Love kände inte igen mig

Osäkerheten gjorde att jag babblade på efter något glas vin, eller snarare flippade jag ur lite om jag ska vara helt ärlig. Jag var inte mig själv och har inte känt något liknande sedan jag var en osäker tonåring. Jag blev inte direkt full, men konstig. Av nån anledning så halkade jag helt plötsligt in på olika känsliga områden som politik och slängde ur mig fördomar, vilket jag normalt sett är väldigt försiktig med att göra. Speciellt i nya sällskap. De andra tre var mer lugna och lite mer reserverade och undrade nog vad som hände. Love har i efterhand berättat att han blev smått chockad och visste inte riktigt vad han skulle göra. Kanske kände jag att jag var den som behövde gasa eller underhålla, men var inte helt bekväm med den rollen. För nu svamlade jag mer än jag lyssnade. Så den här eleganta trerättersmiddagen med lite alkohol inblandat förde oss tråkigt nog längre ifrån varandra. Och blev början på slutet. Kanske kände jag av att fyra-gemenskapen inte helt fanns där, eller så var det bara osäkerheten i kombination med ett glas vin som gjorde att jag spårade ur. 

Kemin på fyra saknades

Hur som helst så satte jag mig på tåget igen och vi fortsatte kvällen enligt schemat med lite häng på rummet. Lite chill som initialt var riktigt trevligt. Men osäkerheten blev tillslut påtaglig igen. Och i och med det som hände under middagen hade osäkerheten nu dessvärre ökat mer, även om jag själv kanske först i efterhand insåg min urspårning. Det blev i alla fall tillslut tydligt att kemin mellan oss fyra inte fanns där.

Även om jag och Love tyckte kemin fanns där ganska bra två och två och även om vi tyckte de som par var jättetrevliga, så saknade jag känslan att de ville ha oss och känslan av att de vågade visa det framför sin partner, om det nu var så. När de lämnade vårt rum var känslan antiklimax, trots en i stort sett trevlig kväll. Jag var inte kåt, utan bara förvirrad och i behov av att prata med min man. Vad hände liksom? 

Fel uppladdning och fel upplägg

Morgonen efter hade jag och Love sex och det var skönt. Det är alltid lyxigt med morgonsex på hotell utan störningsmoment. Men jag hade en lite konstig känsla kring hur allt hade blivit dagen innan. Jag kände ändå att även om vårt första möte med ett annat par på fyra år inte blev som vi tänkt oss och faktiskt blev lite generande, så var det ändå väldigt intressant. Varför hade jag betett mig så klumpigt och osäkert? När jag har försökt analysera mitt beteende blir jag inte helt klok på det. Det hade kanske funkat om vi hade haft ett annat upplägg och haft en riktig kemiträff istället för en digital kemiträff. I vilket fall så blir det ingen fortsättning på den här historien. Men vi blev en erfarenhet rikare och förhoppningsvis lite klokare efter allt analyserande. Eller så är det bara att konstatera att kemi helt enkelt är kemi. Och finns den inte så finns den inte oavsett…  🤷‍♀️ 

Nästa inlägg:
Sterilisering – funderingar efter snabba ryck

21

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00