ANNONS
PersonuppgifterCookies

410. Intressekonflikt nr 1?

/

Liws tankar

,

Samliw

,

Jag har tidigare tagit upp att jag tycker sex är ett intresse, precis som t ex matlagning kan vara. Men ALDRIG finns sex med som svarsalternativ vid undersökningar om intressen. 

Sex är ett intresse

Sex är ett intresse som jag gillar att lägga en hel del tid på och lära mig mer om. Precis som jag vill med min trädgård som också är ett stort intresse för mig. Men sex är det enda intresset du inte kan dela med någon annan än din partner. Åtminstone vad jag kan komma på. Visst finns det kanske en del öppna förhållanden där man får ha sex med andra, men i de allra flesta förhållande så är det sex med den egna partnern enbart som gäller. Så om du inte bara vill onanera utan du vill lägga tid på sex tillsammans med någon annan, så vill det ju till att din partner också är intresserad av sex. 

Ett intresse som inte får delas med annan än partnern

De flesta behöver ju få utlopp för sina intressen för att må bra. Ett stort intresse vill man ju ge ganska mycket tid. Om båda i ett förhållande inte har sex som ett intresse finns det ju såklart heller ingen konflikt. Utan intressekonflikten uppstår ju bara när den ena har ett intresse för sex, medan den andra inte har det. Den andra kanske mer tycker det är något man bara gör, men sedan är det inte så mycket mer med det. Mer vanliga intressen så som tennis, golf, dans, lira musik ja whatever kan man ju göra med sin kompis eller t o m med någon helt okänd. Men det går ju inte med sex. Är det därför en del inte ens ser det som ett intresse?

Undersökt på sociala medier

För några dagar sedan gjorde jag några enkla undersökningar om vad andra tycker om sex som ett intresse eller inte på Instagram, Twitter och på Facebook.

Tydligast ser man sex som ett intresse på Twitter där hela 93% svarar ja på frågan om sex är ett intresse för dig. På Instagram är det 87% som svarar ja och på Facebook bara knappa 30% som har sex som intresse. Men på de första två forumen är det ju mest mina följare som svarar. På Facebook ställde jag frågan i en allmän tjejgrupp och då är det ju inte begränsat till de med en extra förkärlek till sex. Kan man tro att det är mer kvinnor som inte har sex som ett intresse eller ens kan se sex som ett intresse? Jag tror inte det är så enkelt, utan jag tror det kan vara väldigt olika från par till par. Kanske kan det ändå vara mer kvinnor än män, generellt sett, som inte har eller ser sex som ett intresse?

Varför skulle sex inte vara ett intresse?

Enligt kommentarer till min fråga verkar de som inte kan se sex som ett intresse haka upp sig på att det är en biologisk drift och att det är känslor inblandat, vilket det inte är på samma sätt med t ex matlagning, tennis, dans. Allt är ju en definitionsfråga då många skulle kunna påstå att dans och sport innehåller väldigt mycket känslor. Och mat är ju också ett biologiskt behov/drift. För mig är behov och drift snarlika begrepp då man inte mår bra varken utan ett behov eller en drift. Även om man kan överleva utan sex men inte utan mat. Men visst sex är ju både ett biologiskt behov och innehåller ju oftast starka känslor i ett. Få andra intressen innehåller väl båda dessa komponenter lika tydligt.

Behöver inte vara intresserad av sex

“The perfect match” kan ju innebära att båda i en relation känner att sex inte är ett intresse utan mer något man bara gör ibland. Eller så kompromissar man om man tycker olika och hittar en mellanväg, kanske kommer substitut för sex in i bilden och det tror jag faktiskt kan fungera. Dvs att sex ersätts med andra saker som ger liknande kickar som sex gör som t ex maratonträning, där mycket endorfiner frisätts. 

Intressekonflikt som kan krossa förhållanden

Hur som helst så tror jag det är extremt svårt för en person som har sex som intresse att finna sig i att avstå från det intresset. Vilket han/hon oftast blir tvingad till om partnern inte också har sex som ett intresse. Detta i och med att partnern är den enda som man legitimt kan dela sitt intresse för sex med. Det är det här som är intressekonflikten nr 1 som jag tror förr eller senare krossar många förhållanden. Svår fråga att lösa om man hamnar i den situationen. Men jag tror det första man måste göra är att erkänna att sex faktiskt är något som en del (eller ganska många) kan ha som ett intresse.

Nästa inlägg:
Orgasmfascination – sexigt eller osexigt?

34

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00