ANNONS

Så tänker enhörningar och extramän

/

Liws tester

,

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om enhörningar där jag gjorde en liten undersökning om hur ni läsare tänker kring att vara en extraperson till ett par. Dvs hur ensamma kvinnor eller män ser på att sexuellt vara tillsammans med ett par. Här kommer nu en redogörelse av resultatet.

Om att vara extraperson

Först och främst så är det ju knappast så att mina läsare av denna blogg representerar den svenska befolkningen. Så i regel är nog de som svarat på den här undersökningen lite mer ”open minded” än de flesta. Men det ger ändå en ganska bra  intressant inblick i hur kvinnor och män tänker när det kommer till att ensamma träffa ett par för att ha sex.

Många som kan tänka sig att ha sex med ett par

Av de kvinnor som har svarat på undersökningen så är det hela 95% som kan tänka sig att ha sex med ett par. Ungefär 4 av 10 kvinnor har redan testat det och skulle gärna göra det igen. Detta kan jämföras med männen där bara ungefär en fjärdedel testat det och vill göra det igen. Fast 98% kan tänka sig att vara extraperson till ett par. Med tanke på att urvalet är mina läsare här på bloggen så är det kanske inte så förvånande resultat. Men jag är ändå lite förbluffad över att det är så många som faktiskt kan tänka sig att ha sex med ett par som ensam kvinna eller man.

Rädslor och farhågor inför

När vi tittar på vilka farhågor som kvinnor respektive män har inför att ha sex med ett par så skiljer det sig lite åt. Det är tydligt att de största rädslorna för männen är att känna prestationsångest och att inte kunna slappna av och njuta sexuellt. Dessa två alternativ går kanske in lite i varandra.

Men det är nästan hälften av alla män som är rädda för att få prestationsångest. Vilket man kan förstå då det onekligen är lite av en ”party pooper” i sammanhanget. Av kvinnorna är det enbart ca 20% som är rädda för att få prestationsångest. Hos kvinnorna är det istället rädslan att känna sig utanför (tredje hjulet) som toppar på ca 35%. Det är även vanligt för kvinnorna med en rädsla att bli utnyttjad och att inte kunna slappna av och njuta sexuellt.

kvinnor_radslor
Män Vilka är din största rädslor av att vara sexuell med ett annat par

Viktiga faktorer

Det som är viktigast för en ensam tjej eller kille, om de skulle ha en trekant tillsammans med ett par, är inte oväntat att njuta sexuellt. Det svarar ca 70% av alla. När det gäller kvinnorna så är det dock tydligt att kommunikationen och tryggheten är viktigare än för männen, som värdesätter spänning och att ha kul högre. Just bara det att kunna förverkliga en fantasi är också något som är dubbelt så vanligt hos män (40%) jämfört med kvinnorna (20%).

Män Vad är de viktigaste faktorerna om du skulle vara med ett annat par sexuellt (max 3)
Kvinnor Vad är de viktigaste faktorerna om du skulle vara med ett annat par sexuellt (max 3)

Stor skillnad på vem som ska vara i centrum

Där det visar allra störst skillnad mellan män och kvinnor är svaret på frågan om vem de vill ska vara i centrum i trekanten. Här svarar hela 75% av männen att det ska vara tjejen i paret som ska vara i centrum, medan enbart 16% av kvinnorna tycker att tjejen i paret ska vara i centrum. 10% av kvinnorna vill själva vara i centrum, men de allra flesta kvinnor tycker det är bäst med variation vad gäller vem som ska vara i centrum. Kanske kan detta bero på att kvinnor fyller i sig som bisexuell eller binyfiken till 70% medan män bara gör det till 30%.

Vad tycker jag själv?

Det är ju lätt att vilja jämföra resultaten i undersökningen med hur jag själv skulle ha svarat på undersökningen. När det kommer till rädslor stämmer mina största rädslor bra in på kvinnornas svar i denna undersökning. Men kring vad som hade varit viktigast för mig, där skiljer det sig åt ganska mycket. Förvisso hade jag valt att ha bra kommunikation innan och efter men sedan hade jag valt tre-gemenskap och att få orgasm. De båda sistnämnda har hamnat i botten av kvinnornas lista. För mig är det så att om jag känner tre-gemenskap och får orgasm så känner jag mig trygg och njuter sexuellt. Men det omvända, att jag känner mig trygg och njuter sexuellt, det betyder inte att jag kommer känna tre-gemenskap eller få orgasm, vilket jag upplevt som speciella saker med en trekant. Jag har ju varit i centrum i våra trekanter och vi har ju bara haft MFM trekanter och då har faktiskt orgasmen betytt mycket för mig.

Sen är ju frågan om jag hade kunnat vara en enhörning om jag varit singel? Aldrig som 25 åring då jag var för osäker sexuellt.

Och nu är det ju inte aktuellt då jag är upptagen och när det inte blir realistiskt är det svårt att sätta sig in i det, men jag tror svaret ändå hade blivit nej.

10

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00