ANNONS
PersonuppgifterCookies

386. Vill kvinnor och män ha sex av olika anledningar?

/

Liws tankar

,

Skiljer sig anledningarna till varför kvinnor och män vill ha sex med någon åt? Jag är övertygad om att våra olika kön påverkar hur vi tänker kring sex.  

Varför inte erkänna skillnader?

Idag är det ju lite smått kontroversiellt att diskutera skillnader mellan könen. Men skillnader mellan kvinnor och män finns vad gäller det sexuella sinnet. Det har blivit tydligare för mig ju äldre jag blivit och ju mer jag har lärt känna andra som gillar att prata om sex och lust. Och dessa skillnader går inte att sudda ut, som jag ibland får känslan av att en del vill. Trots att vi är ett av världens mest jämställda länder, så går det inte att bortse från biologin. Och varför ska man det? Jag har ärligt talat aldrig förstått varför det skulle vara bättre om män och kvinnor vore helt likasinnade? Skillnaderna när det gäller det sexuella betyder ju inte att det blir mindre jämställt. För mig är det precis tvärtom. Det är viktigt och spännande att diskutera skillnader. Och det möjliggör i min värld att fler kan bli nöjda vid sex.

Intressant studie

I avsnittet där jag gästade ”Alla våra ligg” berättar programledarna Anna och Amanda, innan min intervjun, om en undersökning som visade på skillnader mellan killar och tjejer vad gäller anledningar till att ha sex. Studien visar att kvinnor vill känna sig attraktiva och sedda vid sex medan männen vill känna sig attraherade av den de har sex med som nummer ett. Först konstaterade Anna och Amanda att detta var ju passande för då matchar ju män och kvinnor bra i sängen. Båda kan få det de vill ha för det ena ger det andra tillbaka. Sedan tyckte A och A att det var tragiskt om det är så att kvinnan mest vill ligga för att få bekräftelse. 

Vi kvinnor är inga offer

Jag ser det mest utifrån deras första resonemang. Att istället se kvinnan ur ett offerperspektiv har jag väldigt svårt för. Vi kvinnor är inga offer och de flesta av oss har sex för vår egen skull. Och då tror jag att vi ser till att få det vi vill få ut av sexet. Det är i alla fall det vi alla bör jobba för och vara förebilder för. Och jag tror det stämmer att kvinnor vill känna sig attraktiva och utvalda som nummer ett vid sex. Detta tror jag handlar om mycket mer än om bara utseendet. Jag har ju tidigare skrivit om att kvinnor vill känna sig speciella och utvalda för att känna full kåthet. Och jag tror det är precis detta denna studie pekar på. 

Att vara ”villig” är inget fult

Även när det gäller män tror jag ”att känna sig attraherade” av den de har sex med som nummer ett på listan långt ifrån bara handlar om utseendet. Jag tror det handlar mer om hur mycket kvinnan han har framför sig trivs med sig själv och om hur kåt hon är. Eller hur ”villig” hon är på sex i allmänhet och med honom i synnerhet. Det gör henne attraktiv i hans ögon. Ordet villig har fått en negativ klang, men i mitt huvud handlar det inte om ett krav från mannen, utan snarare en önskan från mannen om att känna att kvinnan verkligen njuter av sexet för sin egen skull.

Undantag bekräftar regeln

Såklart finns det ju många olika anledningar till varför en person vill ha sex med någon och som vanligt när jag pratar om manligt och kvinnligt så generaliserar jag ju. Det finns alltid undantag. På individnivå tycker jag att alla ska få ha den sexualitet de själva väljer och stolt bära den, så länge det inte skadar någon annan.

Men på gruppnivå kommer det alltid finnas skillnader mellan kvinnor och män. Och jag tror det är bra att vi är medvetna om det och kan prata om det.

Jag hittade ett roligt klipp som illustrerar precis hur jag skulle kunna känna, vilket grundar sig i behovet av att känna sig lyssnad på och sedd. Love småskrattade när han såg klippet och vi konstaterade att han nog inte hade tagit illa vid sig om jag gav honom lite pengar i present även om han hade tyckt det varit lite tråkigt och fantasilöst. 😉

Nästa inlägg:
Min sexuella nyårsrevy 2021

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00