ANNONS

Barnsäker förvaring av sexleksaker?

/

FamiljeLiw

,

Liws tankar

,

Det är bara att inse att vi har väldigt många sexleksaker här hemma. Allt från små penisringar till dildos och olika typer av vibratorer. Dock inga sexmöbler. Men det är först nu när våra barn börjat bli lite större som vi tvingats inse att vi måste se över hur vi förvarar våra sexleksaker.

Vissa sexleksaker värre än andra

Det har ju nämligen hänt mer än en gång att barnen kommit med ett sexhjälpmedel i handen och viftat med. Ofta omedvetna och obrydda om vad det faktiskt är. Men nu när de blivit äldre så märker vi att nyfikenheten blivit större. Och hittills har vi inte velat berätta vad det är. Tack och lov så har de fram tills nu inte råkat hitta något som är omöjligt att snacka bort som t ex en realistisk dildo. Men fortsätter vi som nu så kommer det hända.

Just nu ligger de lite här och där

Vårt äldsta barn har varit noll nyfiken på sex och sånt, än så länge. I och med detta har våra sexleksaker i princip kunnat ligga undanstoppade lite här och där för tillfället. Vilket de också fått göra fram tills nu. Några ligger i byrålådan, några i badrumsskåpet och några i anslutning till duschen. Därutöver så har vi ju en stor ”lattjo-lajbanlåda” instoppad på översta hyllan i en garderob. 

Nyfikna barn tvingar oss till vita lögner

Men nu när vårt andra barn har blivit lite äldre och börjat förstå en del om detta med blommor och bin, så behöver vi tänka om. En We-Vibe på laddning har förklarats som pappas tekniska saker till datorn och en positioneringskudde är en vilokudde för benen. Analpluggen med en diamant i ena änden fick bli en badrumsdekoration. Dessa förklaringar håller inte längre och även om jag egentligen inte skulle ha något problem att förklara vad en grej som t ex Satisfyern är så har jag inte lust att diskutera en del mer känsliga vuxensaker såsom buttplugs och realistiska dildos. Och jag skulle ärligt talat inte tycka det var jätteroligt om de skulle hitta hela “Lattjo-Lajban-lådan”.

Sexkudde blev leksak för barn

Häromdagen blev vi påminda om att vår uppblåsbara sexkudde faktiskt har ett hål i sig. Troligen avsett för att sätta en dildo i. Då vi inte använt denna funktion har vi inte tänkt så mycket på det. Men det blev lite jobbigt häromdagen då ett av våra barn bar omkring på sexkudden med handen i hålet och lekte någon lek. Visst skulle man kunna se till att tömma sexkudden på luft mellan varje gång. Men om en sexkudde ska vara smidig att använda behöver den ju vara uppblåst hela tiden.

Låsbar förvaring önskas

Så vi inser nu att vi måste göra något åt av våra sexleksaker. Allt måste låsas in på ett bra och praktiskt ställe. Ungefär som när mina egna föräldrar gömde nyckeln till sitt barskåp är det dags att låsa in sexleksakerna här hemma. Men det ska vara lättillgängligt samtidigt som det är barnsäkert. Om barnen inser att det är något förbjudet där kommer de bara bli mer nyfikna.

Fått lite idéer

En del tips har jag snappat upp. Bl a i en tråd på Hemligg om just hur man kan förvara sina sexleksaker. De som inte hade barn hade hittat sina lite mer enkla lösningar som i en utdragslåda under sängen, i en byrå i sovrummet eller i nattduksbordet. Några andra med barn skulle börja konstruera en egen låda med lås. Jag tror vi behöver två förvaringsställen. Ett lite större där vi förvarar alla de saker som vi använder väldigt sällan eller aldrig. Sedan behöver vi nån portabel låsbar väska också där de mest användbara förvaras och som man lätt kan ta med sig till olika platser i huset. Exakt vad det blir har vi inte kommit fram till än. Men vi har nu i alla fall en hel del idéer.

Tips på barnsäker förvaring

Här kommer nu en lista på lite tips och idéer till hur man kan förvara sina sexleksaker barnsäkert.

  • Större resväska med lås för att kunna förvara större delen av sexleksakssamlingen.
  • Lås till byrå/hurts från IKEA för att göra befintliga utdragslådor låsbara. En lösning med kortlås gör ju att det blir extra diskret.
  • Låsbar kista kan ju också funka som lösning för att svälja hela samlingen. Antingen kanske man kan hitta en på loppis eller så går det ju att köpa nytt.
  • ”Verktygslåda” med lås skulle kunna vara ganska smidigt och smälta in i sovrummet.
  • Låsbar snygg väska av något slag. Kanske t o m går att hitta nån bra snygg väska som man bara kan sätta hänglås med kod på.
  • Större låsbar make-up-låda skulle kunna se ganska snygg och diskret ut.

Alla ovanstående tips är ju för oss som måste barnsäkra vår sexleksakssamling. 😊😅

11

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00