ANNONS

358. Mediokert Sexlife

/

Liws tankar

,

Samliw

,

Jag har såklart inte kunnat undgå den nya TV-serien Sex/life på Netflix som varit ganska hajpad. Såklart blev jag nyfiken då serien handlar om sex, där dessutom huvudkaraktären är en småbarnsmamma. Och även om serien visade sig vara både smått förvirrande och ibland lite seg så måste jag erkänna att den väckt en del tankar i mig.

Spännande ”hora-madonna-komplex”

Jag gillade kontrasten i att huvudpersonen är en ammande men samtidigt sexuell tvåbarnsmamma med läckande bröst blandat med en omättlig aptit på spännande sex. Även om det mest handlar  om minnen hon återupplever genom att skriva dagbok om sitt heta ex så visar hon ändå tydligt att hon vill ha ett passionerat sexliv även som mamma med sin make.

Igenkänning men ändå inte

Det finns ganska mycket igenkänning hos mig i att blanda sextankar med barnblöjor, då jag i och med denna blogg gjort just detta. Det jag inte känner igen mig lika mycket i är huvudpersonens minnen från sitt passionerade sexliv från sitt förflutna. Jag har ju haft mitt i särklass bästa sex de senaste 10 åren med min man Love. Vi har ju snarare valt att sväva ut sexuellt just under småbarnsåren. Vilket beror på att min sexuella kod knäckts först på senare år. Som singel kändes denna kod till mitt mer sexuella jag som gömd i en annan galax. Så det är kanske egentligen inte så konstigt att jag nu valt att passa på att leva ut mina inre hemligheter i denna nya värld där jag numera nästan lärt mig koden till mitt orgasmiska jag utantill.

Min bästa tid är nu

Jag har ju upplevt mina wow-känslor kring sex endast efter jag träffat Love. Med bara honom, men också tillsammans med extrapersoner och honom de senaste 5 åren. En del beskriver ju sitt mest sexuella jag mellan 20-30 år, medan jag känner att jag har/kommer ha mitt bästa sexliv från 40 år och uppåt. Och jag är nog inte ensam kvinna att känna så skulle jag tro.

Teorin om att 15% alltid saknas

Den kvinnliga huvudpersonen i denna serie, Sex/life, slits mellan två olika män, ”the bad one” som är spännande och välutrustad och ”the good one” som är trygg och omtänksam. Det finns ett återkommande grundtänk i serien som fått mig att fundera lite. Teorin är att förhållanden antingen består av mer trygghet eller av mer spänning. Och att det oavsett vilket lätt kan kännas att ca 15% saknas. I de förhållanden som bygger mest på trygghet saknas den starka passionen/spänningen till 15%. Och där förhållandet mer bygger på spänning saknas en 15% trygghetsdel. Att få båda samtidigt med en och samma person ska vara mer eller mindre omöjligt enligt detta tänk. Kvinnan i denna serie har valt tryggheten, men saknar den stora passionen hon hade med sitt ex.

Tryggt och spännande ändå

Jag såg Sexlife med Love och han var väl inte jätteimponerad. Men efteråt kunde vi konstatera att mitt och Loves förhållande nog bygger på mest trygghet (de flesta långvariga förhållande gör nog det) och att vi har tillsatt den där extra spänningen (15%) genom att ta in och planera för att ha andra med i vårt sexliv då och då.

Sexliv som utvecklas olika

Jag vet ju inte hur vårt sexliv hade utvecklats om vi aldrig hade testat sex på fler. Hade vi saknat de där 15% av spänning med tiden? Vi upplevde ju aldrig att vi saknade något innan vi testade. Numera utgör det ju ändå en stor gemensam fantasi vi inte vill leva utan. Så även utan att agera på det IRL så kommer det nog alltid finnas närvarande i vårt sexliv som en het krydda. Jag tror att sex på fler är ett steg en del par tar i sin utveckling av sitt sexliv, medan andra helt enkelt inte har behov av det eller aldrig vill öppna upp den dörren av olika anledningar.

Bättre serie för de med vilt förflutet?

Om du hade ett vilt och tillfredsställande sexliv som singel kanske denna serie lockar dig ännu mer, eller om du är svag för australiensare. 😉 För mig gav den mest sköna pillstunder med Love i soffan samt en liten funderare kring mitt eget sexliv och lite procentsatser hit och dit. 😉

Har du sett Sexlife? Vad tyckte du? Diss eller hiss till procentteorin?

Nästa inlägg:
Yonimassage och Kukmassage – Same same but different


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00