ANNONS

350. Bekänn färg i sängen – Vilken typ är du?

/

Liws tankar

,

De flesta känner nog till de fyra färgerna för olika personlighetstyper. Även om de är lite väl överdrivna i sina karaktärer för att vara tydliga får man nog se dem som en förenklad tolkning av hur människor fungerar. Och jag tycker det är ganska intressant. Kritik har i efterhand riktats mot boken ”Omgiven av idioter” som kom 2014 av Thomas Erikson gällande att den inte har någon vetenskaplig grund. Men det struntar jag i. Jag tycker det är kul med horoskop och personlighetsanalyser och man får ta allt med en nypa salt och med lite humor. Roligast tycker jag det var för några år sedan när jag hittade dessa sketcher som på ett överdrivet sätt visar hur de olika typerna är. Har ni inte sett dom tidigare så rekommenderar jag verkligen att ni ser dom.

Vilken färg är du? (Del 1)
Vilken färg är du? (del 2)

Nu fick jag för mig att översätta dessa karaktärsdrag till hur man fungerar i sängen. Hur de olika personlighetstyperna visar sig där.

RÖD – Den målmedvetna/orgasmsökande

Att ha sex utan orgasm är ett litet misslyckande för den röda. Även om denna person kan älska vägen till orgasm och att bygga upp både stämning och ha förspel så är orgasmen väldigt viktig. Att eldigt bli upptryckt mot väggen är otroligt sexigt och kan till viss del ersätta förspel även om det fysiskt ger mer med förspel. Det eldiga i handlingen gör denna person kåt. Denna person älskar också att veta hur han/hon kan komma och vill definitivt ha kontroll på hur:et. Att det sen ändå är skönt att dra ut på akten är en annan sak, men det ser den mer som en prestation.

GUL – Den lite galna och experimentella 

Denna person tänker inte så mycket på förhand kring hur sexet ska vara.

Det fångar man liksom i stunden är inställningen. Att testa nya saker i sängen är roligt och ska inte planeras för mycket. Då tappas känslan. Det går lika bra oavsett om sexet blir av på toaletten eller i skogen. Rollspelande eller med starka känslor i nuet får situationen avgöra. Skratt i sängen hör till och känns avslappnande och det kan även pausas och äta godis mitt i allt. Att följa de infall som kommer är melodin. Även om det innebär att fokuset flyttas från sexet lite då och då.

GRÖN – Den inlyssnande, känsliga och mentala

Hur partnern har det är viktigare än hur du själv har det. Att samtala är viktigt som en del i att denna persons upphetsning och för att hon/han ska känna sig bekväm med en annan person. Hon/han gillar att lyssna in och tar inte för sig som en naturlig del. Att se hur en annan person kommer och njuter är väldigt sexigt. Chilla och bara hänga som en inledande eller avslutande del är verkligen A och O. Att se den andres njutning ger nästan mer tillfredställelse än att få njutning själv.

BLÅ – Den planerande och kalkylerande

Att ha en gameplan är viktigt och att det ges tid och utrymme för uppbyggnad och efterspel är väldigt upphetsande för denna person. Den ser också till att göra rejäl research inför att testa nya saker för att vara väl förberedd. Och gärna diskutera saker och ting både fram och tillbaka och innan och efter. Vägen är definitivt mer än halva nöjet för denna person och målet är det lilla. Mellanspel är nästan sexigare än slutspelet.

Vem är du, vem är jag?

Inget av dessa personlighetsarketyper känns ju speciellt roligt att erkänna att man är. De är ju alla ganska ocharmiga i sin egen ädlaste form. Men på mig stämmer ändå röd personlighet in bäst och på Love den blå.

Fast egentligen är jag nog rödgrön medan Love är blågrön. Ingen av oss har så mycket gult i oss. Att vara rödgrön förklarar nog lite varför jag har dessa dubbla sidor i mig. Röda och gröna karaktärsdrag är ju nämligen väldigt olika. Ja nästan motsatser. Så kanske har jag dragits till denna förklaringsmodell lite för att det fångar upp dessa olika delar av mig. Jag behöver tydlighet för att känna mig trygg och jag vill veta ramarna. Jag är ganska effektiv och vill inte grotta ner mig för mycket i något. Men samtidigt är jag ganska känslig och mån om hur andra upplever saker. Love däremot vill planera och tänka igenom saker mycket. Vägen är verkligen halva nöjet för honom.

Nu har man väl inte så mycket nytta av att sortera in sina sexpartners eller människor överhuvudtaget i kategorier. Men det är ändå lite roligt och ofta är det ganska lätt att känna igen sig och andra. Har du funderat på vilken typ är du? 😍

Nästa inlägg:
Starta en sexblogg du också?


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.21

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00