ANNONS
PersonuppgifterCookies

344. Så är en perfekt extraman

/

Liws äventyr

,

Liws tankar

,

Efter vår erfarenhet med ”Snygg-Yngve” väcktes funderingar kring hur en perfekt ”bull” eller extraman ska vara. Eller i alla fall för att gå hem hos oss. Mycket handlar ju om tycke och smak, men det är nog faktiskt en hel del kriterier som också är genomgående för de flesta som tänder på liknande.

Det är jag som sätter ribban

I ärlighetens namn är det jag, den känsligare av oss, som kanske fått sätta ribban lite. Men Love säger i bakgrunden ”happy wife happy life” och det har jag lärt mig att det inte är något han bara säger. I denna speciella underbara värld är det nog lite så att vi kvinnor är de som känner in mest. Och hur mycket vi än gör allt tillsammans så är det jag som behöver sätta mer gränser. Jag är ju i ett mer utsatt läge.

Den perfekta extramannen har vuxit fram

Det har som sagt tagit oss några år att känna in hur vi vill att en extraman ska vara. Utseende, längd (trots mitt snack om långa män) eller yrke spelar faktiskt ingen större roll. Även om jag givetvis måste känna en fysisk attraktion till extramannen. Men det har i alla fall en mindre betydelse om han prickar rätt när det gäller följande punkter som jag kommit fram till är väldigt viktiga för att det ska bli en fulländad upplevelse. Det är dessa punkter som skiljer agnarna från vetet.

* Visa intresse genom frågor

Det här insåg vi vikten av med ”Snygg-Yngve”. På hela den tiden vi hade kontakt med honom ställde han inte en enda fråga till oss, vilket var väldigt ocharmigt. Att extramannen är lyhörd och ställer frågor till oss visar att han är intresserad av oss/mig, vilket är väldigt attraktivt. Jag kan förstå om han inte vill vara för påträngande och vi har stött på fall där killen varit taktlös i sina frågor och blivit för mycket.

Men i regel så är detta något som extramän är väldigt dåliga på. Och när de aldrig ställer några frågor så undrar man ju över intresset. Vikten av detta har växt för mig med åren.

* Se resan som en stor del av nöjet

Att bygga upp inför en träff är hett och definitivt en musöppnare som skapar stor lust. Detta kan man ju göra på många olika sätt, genom bilder, sexigt skrivande eller chat. Gör man de på rätt sätt så bygger man upp en längtan efter själva träffen och resan fram till träffen är för oss en stor del av nöjet. Men sen får det ju såklart inte bli för mycket så man känner sig kvävd eller tömmer ut allt på bara en vecka. Men speciellt sista veckan innan träff så är det av stor vikt med lite teasing och flörtande som uppbyggnad.

* Rätt igångsättning och motivation

De flesta har något de tänder lite extra på. Att vi vill hitta en extraman som går igång på en MFM säger ju sig självt kan man tycka. Men det är ingen självklarhet har vi märkt. Att bara få ligga kan vara anledning nog för många som vill vara ”bull”. Den perfekta extramannen för oss är nog den som har samma inre fascination för att potentiellt kunna låna ut sin fru som Love har. En sådan man kan backa och se på han också ibland och förstår framförallt att Love är nöjd och glad med att bara se på till och från. Den extramannen förstår nog också mer Loves fascination för att få akten på film. För att det ska bli riktigt bra behöver det finnas en viss connection mellan Love och extramannen även om det inte sker något sexuellt mellan dem. En lyckad trekant kräver ett bra samspel alla tre sinsemellan. Och inte bara i sängen.

* Få mig att känna mig speciell

Att känna att den man skriver med eller träffar lika gärna kunde ha haft sex med vilken annan kvinna som helst (även om så är fallet) får aldrig lysa igenom. Och helst inte vara sanningen heller. Man märker om någon griper efter halmstrå till höger och vänster och nöjer sig med om bara någon nappar. Även om det är en man i en relation, eller någon som har ögonen öppna på andra håll samtidigt. I kontakt med mig/oss måste fokuset ligga här och nu. Och på mig/oss. Jag behöver känna mig speciell i extramannens ögon. Det är JÄTTEVIKTIGT för min lust.

* Ärlig och spelar inget spel

Något som vi blivit allergiska mot är när det uppstår ett ”spel” mellan extramannen och oss. Jag hade kunnat fastna i det många gånger om det inte varit för Love. Typ ”Nu har inte han svarat på ett par dagar, så då ska jag minsann inte svara på några dagar jag heller”. Så tänkte jag mycket som singel. Men när jag träffade Love blev det aldrig något spel. Och om jag någon gång fallit in i det under skrivande med en extraman (tro mig det har hänt), så har Love direkt neutraliserat med orden: skriv bara som du känner, inget spel. Så numera är jag lite mer befriad från att tänka för mycket strategiskt eller beräknande. Men samtidigt så är det så att med den perfekta extramannen så uppstår det inte så ofta såna här situation. Om han någon gång svarar sent så ser han till att kompensera det och/eller låta förstå varför.

* Uppskattar vänskap

Att framförallt Mr Utvald och Love fungerade bra som ”kompisar” tände mig mycket. Nästan som att de hade kunnat hänga utan mig med. Men att jag är den förenande igångsättningen är ju ändå viktigt såklart.

Varför detta med kompiskänslor tänder mig så mycket beror nog på att jag fantiserar om att samarbetet dem emellan blir extra bra då. Och två på mig samtidigt kräver ju onekligen en del samarbete. Samtidigt som det också blir mycket trevligare i mellanspelet också.

* Återkopplar efteråt

Den känsligaste stunden för framförallt mig, när vi tagit in en extraperson, är utan tvekan dagen efter sex. Det hade vi inte riktigt tänkt på tidigare men med ”Snygg-Yngve” blev det väldigt påtagligt att just detta är en väldigt viktig sak. Efter dejterna med både Mr Utvald och Henrik fick vi alltid ett tack dagen efter, vilket borde sitta i ryggmärgen för de flesta inbjudna till andras sexliv. Men Snygg-Yngve hörde vi inte av alls. Så då var det jag som skickade ett tack för igår. Det spelar ju inte någon roll vem som skriver först. Men sen tog det honom 2 eller 3 dagar att tacka och på den tiden hade jag tappat den mesta lusten för honom. Så är det något som jag verkligen vill trycka på som ett jättestort tips till en extraman så är det just att återkoppla efteråt. Hör av er och tacka och undvika framförallt att gå upp i rök. Dagen efter ett ligg är vi som bjudit in som mest sårbara. Glöm inte det!!
Det spelar ingen roll hur bra ligget än var om efterspelet med ett genuint tack helt uteblir eller blir dåligt. Det tar ner hela upplevelsen.

* Öppen för återkommande träffar

Sist men inte minst vill vi ha återkommande träffar. Det är verkligen något vi går igång på. Och sexet blir ju alltid bättre när man lärt känna varandra lite sexuellt. Första gången är aldrig den bästa. Även om det i slutänden bara blir två träffar så är det viktigt att förutsättningen har varit att det ska vara återkommande.

Det spelar stor roll för min trygghet och för att jag ska kunna slappna av fullt ut. Att bygga upp en spänning som sträcker sig över tid är inte bara praktiskt, det är enormt sexigt också. Att någon lär känna mig och oss är ett starkt önskemål och det ska vara någon som går igång på detta upplägg han också. Att köra alla ställningar och att testa allt på ett bräde blir nästan bara stressande. Bättre då att kunna portionera ut upplevelserna och vad man testar. Det är även en nyckel till trygghet för mig i en sådan här situation, att det troligen kommer fler tillfällen. Då kan man slappna av i att det är okej att allt inte blir perfekt vid första träffen.

Nu gäller ju ovanstående punkter den perfekta extramannen för oss. Men jag tror att fler kan skriva under på att några av ovannämnda punkter är viktiga. Och sannolikt skulle de som skriver under på det också vara personer som vi skulle passa bra ihop med.

Nästa inlägg:
Jag och alla våra ligg16

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00