ANNONS

Betydelsen av sexuell trygghet

/

Liws tankar

,

Häromdagen började jag och Love diskutera snoppar…igen. Det var jag som startade diskussionen då det var något med snoppar jag inte kunde sätta fingret på. Men när samtalet fortgick  visade det sig att det egentligen inte handlade om snoppar utan om knoppar.

Lita på oss kvinnor!

Vi började i alla fall diskussionen kring huruvida män med medelstor snopp tror på en kvinna när hon säger att hans snopp är perfekt för henne. Eller om män innerst inne faktiskt inte tror på henne utan tror att det bara är nåt hon säger för att vara snäll. Att en större snopp egentligen hade varit bättre. Lite som detta klipp från filmen ”Snygg, sexig och singel” illustrerar.

Länk till klipp på Youtube

Grejen är den att jag tror många kvinnor tänder på någon som är trygg i sexuella situationer. Och den kuk som sitter på den man som besitter denna sexuella trygghet kommer hon avguda mer eller mindre oavsett snoppstorlek. Jag, och sannolikt många kvinnor med mig, har sex mer med huvudet än med ögonen. Får en man mig att känna mig speciell och han är genuin i detta, då har han definitivt halva inne.

Likvärdighet är bäst

Sen är det ju frågan om det inte är sexuellt självförtroende vi pratar om egentligen. Men sexuell trygghet är väl kanske resultatet av ett sexuellt självförtroende. Detta självförtroende beror ju också på motparten. Tillsammans med vissa personer har man ju ett större självförtroende än med andra. Även om det kan låta ytligt tror jag att två partners behöver ha hyfsat lika stor ”poängsumma” i varandras ögon för att båda ska känna sexuell trygghet med varandra. Om den ena känner att den har lägre ”poängsumma” jämfört med den andra så är sannolikheten större att man får prestationsångest för man känner att man behöver kompensera genom att verkligen prestera i sängen.

Vilket i och för sig kanske är det som gör att den med mindre kuk har större incitament för att vara bra på andra sätt medan den med stor kuk kanske känner att det räcker med att han har stor kuk.

Vill inte vara i underläge

Jag kan känna igen detta lite i hur Love och jag tänker om vi skulle träffa ett annat par för att ha sex tillsammans med. Då skulle vi dra oss för att träffa ett par som är fotomodellsnygga med perfekta kroppar, eftersom vi då skulle känna att vi hamnar i underläge. Det är ju nämligen lätt att anta att det är just snygghet och perfekta kroppar som är just det ett sådant par vill ha. Sen styrs man ju mycket av stereotyper och vad som förväntas ge högre poäng i motpartens ögon. Hos män så är det nog ofta så att de som är långa och/eller har stor kuk kan känna att de plockar en hel del poäng på bara det.

Olika tycke och smak

Sen är det ju så att det man själv värderar högt hos motparten kan kompensera något som denne värderar lågt hos sig själv. Här är ju fetischer fantastiska. Som t ex om en kvinna som kanske tycker hon är lite för stor träffar en man som går igång på just detta. Ja då kommer hon ju känna att hon värderas högt i den mannens ögon. Så det är inte bara de allmänna idealen som styr, utan såklart  i slutändan också personligt tycke och smak.

Vad säger ni andra om detta? Tror ni killar som har medelstor snopp på en kvinna som säger att ni har ”perfekt” snopp? Och ni kvinnor, vad är viktigast, bra sexuell trygghet i sängen eller snoppstorleken?

21

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00