ANNONS

334. Sexlivet behöver spänning!

/

FamiljeLiw

,

Liws levande

,

Liws tankar

,

Samliw

,

En väsentlig del av receptet för lycka anses vara att man ska ha något att se fram emot. Jag har börjat inse att just den ingrediensen är väldigt viktigt för ett bra sexliv också. Just att känna en spänning och förväntan inför något sextillfälle.

Behöver addera spänning för lusten

Man behöver inte göra som vi och blanda in andra i sexlivet. Men på något sätt tror jag att man måste addera lite spänning och ha något upphetsande att se fram emot. I början av ett förhållande är det tillräckligt spännande att lära känna en ny person och en ny kropp. Men efter hand kommer den spänningen ofrånkomligen att avta. En väninna sa en gång att ens man ju är den mest ospännande personen för en själv då man vet allt om honom. Jag tyckte då det var märkligt sagt då jag hade haft mina bästa sexuella upplevelser med min man. Och jag förstod inte riktigt vad hon menade. Men jag kan idag kanske mer förstå hur hon tänkte. Det innebär i mitt huvud att man behöver fortsätta ha lite spänning kring det sexuella, när spänningen naturligt avtar ju fler år man har ihop. Det är klart att en ny bekantskap är mer spännande och det är väl kanske det som kan förklara varför otrohet är så vanligt förekommande.

Måste underhålla sexlivet

Så om man nu ska undvika att falla i fällan och låta sexlivet dö ut i ett förhållande måste man underhålla det. Och det gäller att göra det tillräckligt spännande för att det ska vara något att se fram emot och kunna fantisera om. Att bara ha sex för att bocka av det funkar inte för oss och jag har svårt att se att det skulle funka speciellt bra för någon i längden. Varken Love eller jag behöver ha sex dagligen och egentligen inte speciellt ofta.

Men vi behöver ha kvalitetssex och vi behöver ha tillfällen att se fram emot som t ex en hotellweekend tillsammans utan barn. Eller kanske bara en eftermiddag då och då utan barn då vi kan leva ut våra sexuella lustar. För det är bara att konstatera att med barn ständigt närvarande runt knuten blir det inget kvalitetsex.

Just nu har vi tappat det

Just nu så har vi tappat vårt vardagliga underhåll av sexlivet. Detta beror på lite olika faktorer. Faktum är att utan spänningsmoment och möjligheter till vuxenkul tappar jag lätt gnistan och blir därmed dålig på att hålla igång det vardagliga underhållet. Detta tror jag beror just på att jag behöver ha något att se fram emot sexuellt för att ge näring till mina fantasier. Och utan fantasier stagnerar jag. Jag brukar sällan tillåta längre perioder med ”dött sexliv” (läs uppåt en månad), men när livet sliter i en är det lätt att ge vika. Och det har jag gjort för tillfället.

Lätt att bli bekväm utan sex

Jo, jag och Love har blivit lite bekväma utan sex sista månaden. Det har väl mycket berott på att jag känt mig väldigt sliten. Men det har även berott på att vi nuförtiden har lite äldre barn i huset och då har sexpusslet också blivit svårare och svårare att lägga. Hur utmanande det än kan vara när barnen är mindre med sömnbrist och barn som behöver vara nära, så sover de ändå ganska mycket. Och så länge barnen inte är över 10 år så har man de ofta i säng ganska tidigt på kvällen. Men det är annat när de blir större har vi märkt. Och när tonåringens sena kvällar kombineras med minstingens tidiga morgnar. När fasen ska man då få till sex?

Fungerar inte utan kvalité i längden

Innan Coronan smorde vi ju vårt sexliv med hotellweekends på tu man hand utan barn och däremellan kvalitetssex då och då på hemmaplan.

Men Coronan är lite som att ta ett sandpapper och smörja sina sexuella framtidsplaner med. Vi har ju inte haft någon barnvakt! Vi blir inte heller sugna på snabbisar utan den connection vi får när vi har kvalitetssex regelbundet. Resultatet är att vi blir bekväma utan sex och istället bara hamnar i soffan framför nån av otaliga TV-serier.

Slutspelsskägg

Det är också lätt att ”växa igen” lite när sexlivet går trögt och sluta ta hand om sig. Vi är inne i en sådan period nu. Båda är vi långhåriga med ”slutspelsskägg”. Både här och där. Och det är nu ett faktum att vi mest myser framför serier där Love kliar mina fötter och jag pillar på hans snopp, helt utan att leda till sex. Visst är det skönt och avslappnat och något vi gör tillsammans. Men det är SÅÅ lätt att bli bekväm med detta. 

Orsak till skilsmässa i många fall?

Jag tror att många skilsmässor kan börja på liknande sätt om man inte är uppmärksam. Att möjligheterna för sex begränsas rejält pga att man inte får ihop pusslet kring de vuxna intima stunderna, och sedan blir man bekväm i detta. Det är lätt att tänka att det bara är för en kort period. Men månader kan lätt bli ett halvår. Jag som är så emot att något sådant som ”paus i sexet” ska få fäste har ändå fått ge vika nu sista månaden.

Skriker efter spänning

Så vi skriker efter lite spänning och att få mer tid ihop utan barn. Och då talar jag inte om äventyr på flera som nummer 1, utan sexig tid på tu man hand. För äventyr kommer in i bilden först när man blomstrar på två, i alla fall vill vi ha det så. Och vi behöver ha inslag av att få komma iväg själva och att få ha något att se fram emot. Det gör väldigt mycket med vår sexlust.

Ser ljuset i vår tunnel

Nu har vi faktiskt, peppar peppar, en hotellvistelse inplanerad tillsammans längre fram i vår. Första gången på 1,5 år. Och till hösten har jag nu bestämt att jobba tillsammans med Love här hemma och satsa på Hemligg och bloggen till 100%. Vilket kommer ge oss ökade möjligheter att få till det. Så jag ser ljuset i vår tunnel. Hur är det med er tunnel? 😘

Nästa inlägg:Snygg-Yngve gör comeback!

Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.

22

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00