ANNONS

327. Min 40-årskris?

/

Liws levande

,

Liws tankar

,

Det är mycket som händer i mitt liv just nu. Och även om det mestadels bara är positivt så tror jag faktiskt att jag har någon slags 40-års-kris. Senaste tiden har jag behövt fatta en mängd olika beslut och många tankenötter har behövt knäckas. Stundtals har det varit väldigt rörigt och jobbigt.

Vad ska jag jobba med?

Den största nöten att knäcka i mitt liv senaste halvåret har varit huruvida jag ska fortsätta jobba med mitt vanliga jobb och hur länge jag orkar dubbeljobba. För tre barn, vanligt jobb samt den här bloggen och Hemligg blir en ekvation som blir allt svårare att lösa. Det resulterar i att jag kommer för sent till saker, är allmänt virrig och ligger och tänker på nätterna. Jag kan svara på kommentarer på parkeringsplatsen vid dagis, på toaletten eller i mataffären. Men om jag nu ger upp mitt vanliga jobb så kommer det bli mer eller mindre omöjligt att hålla helt hemligt vad det är jag och Love jobbar med.

Vilka ska få veta min hemlighet?

Så då kommer nästa fråga att fundera över som har varit vilka som vi behöver berätta våra hemligheter för. Eller åtminstone delar av dom. Det är ju väldigt intimt att blotta sig om sitt sexliv för sin omgivning. Och just det faktum att vi har testat sex på fler. Ja just det är väl det känsligaste. Och jag har verkligen älskat den integritet jag nu har fått ha. Jag har älskat att ha hemligheter med bara min man. Men samtidigt är det tärande att inte få berätta om sitt ”livsverk” som jag faktiskt är väldigt stolt över. Jag har nu i alla fall börjat berätta för min närmsta familj och även närmsta vännerna kommer nog snart få veta. Att vara ärlig i mitt liv är i slutändan det viktigaste. Men att hålla min integritet kvar utanför ”de närmsta” känns fortsatt väldigt viktig. Så jag kommer definitivt förbli Liw.

Som att komma ut

För mig har det varit väldigt blottande och sårbart att börja berätta om allt detta för mina nära. De kommer ju aldrig riktigt se mig på samma sätt efter de fått veta, även om det säkert kommer bli lättare när första chocken lagt sig. Det är ju oundvikligt och det är ju både spännande och läskigt. Men de kommer ju nu se den jag är, vilket såklart lättar mitt hjärta. För från att detta har varit ett fritidsintresse står dörren nu öppen för att detta skulle kunna bli ett jobb. Och ett jobb kan man inte ”gömma undan”.

Jobbat på min integritet

Jag har i många år mer och mer velat begränsa min umgängeskrets. Jag har jobbat på min integritet som jag faktiskt hade lite problem med innan jag träffade min man. Jag nämnde faktiskt detta i mitt allra första blogginlägg. Att jag lite varit som en öppen bok med det mesta i mitt liv. Inkluderat kring förhållanden. Och det har inte alltid känts helt bra. Jag fungerar lite så som person att om jag säger A…ja då rabblar jag lätt hela alfabetet. 😊 Så att inte säga något alls till någon om bloggen i 3 år har varit väldigt nyttigt för mig då jag fått jobba på min integritet. Det har hjälpt mig att hitta en bättre balans i vad jag vill berätta och inte.

Lycklig, men sliten

Det som jag tror är en 40-årskris har nu pågått i nästan ett halvår och det är väldigt olika känslor i mig. Jag är egentligen lyckligare nu än någonsin. Samtidigt som jag är väldigt sliten och lätt förvirrad nästan hela tiden. Jag skulle behöva åka till ett torp utan mobil i en vecka och ta skogspromenader och bara vara med mig själv.

Men det kommer jag inte göra. Jag kommer istället behöva ta beslut, flera sådana. Och det jag efterstävar är att vara sann i mitt hjärta. För det finns inget mer tillfredsställande i livet än att få vara precis den man är…och t o m gillas för det…och samtidigt gilla sig själv i detta.

Och nu blir det en twist på bloggen

Det är också en hel del beslut kring bloggen som jag också har behövt att ta. Även om allt jag har berättat på bloggen är sant och hämtat ur mitt liv precis som det är, så är det samtidigt så att jag har undanhållit en del. Detta p g a att jag behövt se till att hålla mitt integritetsskydd så vattentätt som möjligt. Men i och med att jag nu ändå inte kommer att kunna hålla det helt vattentätt så kommer jag att avslöja några villospår som jag har lagt ut för att skydda mig själv. Så nu kommer det att bli en liten twist på bloggen som ni inte väntat er och som kommer vara ganska spännande. Men vad det är för twist det återkommer jag till i nästa inlägg. ❤️

Nästa inlägg:
Historien tar en ny vändning


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.12

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00