ANNONS

326. Porrtittande och onani

/

Liws porrgömma

,

Liws tankar

,

I veckan som var såg jag filmen Don Jon från 2013. Den handlar om en kille som är ”porrskadad” och bara träffar tillfälliga brudar. Så träffar han ”den sexigaste” (Scarlett Johansen) och för att få henne dit han vill (mot sängen) måste han dejta henne i flera månader och träffa varandras familjer. Väl i mål blir de i alla fall ett par. Men så kommer hon på honom att kolla på porr och runka och hotar direkt med att lämna honom. Han tar då till en lögn för att inte mista henne. Och även om han inser att han ser på porr väl mycket så kan han inte sluta och istället börjar han smyga med sitt behov/begär. För han kan inte leva utan varken henne eller porren.

Det här innehållet kan inte visas på grund av dina cookie-val. Du behöver ändra dina inställningar för att se det.

När jag såg denna film kunde jag inte låta bli att känna att filmidén är ganska intressant. Kanske har filmen som syfte att visa hur porrtittande kan påverka ett förhållande. Men jag kan också se att den belyser en annan jätteintressant diskussion. Hur man ser på att ens partner onanerar och har behov av detta. Och framförallt framför porr. Det kan ju såklart vara både mannen och kvinnan i ett förhållande som har ett porrbehov, men jag tror det är betydligt vanligare att det är mannen som har det större behovet. Av porr eller onani? Eller båda? Och är det ett problem?

Love fick smyga

Min man levde i ett förhållande innan han träffade mig där detta var väldigt känsligt. Det var okej enligt hans dåvarande flickvän att kolla på porr tillsammans, men det var inte okej att han gjorde det på egen hand. Vilket resulterade i att han fick smyga med detta. Jag har nog genom åren alltid gått igång på att min partner kollar på porr. Kanske beror det på att jag själv gör det och inte skulle vilja leva utan det. Det berikar mina fantasier.

Behöver få fantisera

Och jag tror faktiskt att de flesta av de män som runkar till porr inte tänker att de hellre skulle ha sex med kvinnan på filmen. Utan för att de har ett behov av att få sväva iväg i sin fantasi för en stund. När man har sex är man ju med en annan person och kan då inte fantisera lika lätt. Jag själv blir ju bara mer kåt av att onanera. Utan detta inslag mattas mitt inre sexuella sinne av. För det stimuleras inte fullt ut med min man eller med någon annan, utan jag måste komplettera i mitt egna huvud. Och jag är i behov av det visuella när jag släpper loss. Så när jag får sväva iväg så smörjer jag maskineriet både mentalt och fysiskt.

Varför banna den som ser på porr?

Att bli ledsen och ogilla att ens partner onanerar och/eller tittar på porr är ganska främmande för mig. Men det är inte en helt ovanlig uppfattning. Framförallt bland kvinnor. Jag hör detta runt mig då och då. En del verkar se det som ett misslyckande att partnern skulle ta till onani och porr. Som att sexuella aktiviteter är något de har ensamrätt på. Även om det bara handlar om eget pillande. Eller så är det bara att det är något som är fult att göra just bara för att det är så man ska tycka? Sen kan det ju vara en del som tycker det är ok med onani men inte med porrtittande hos partnern. Kring just porrtittande kan det ju vara lite så att kvinnorna tror att mannen då fantiserar om någon annan för det är ju så kvinnorna oftast gör. Men männen fantiserar ju oftast faktiskt om egna partnern, vilket min lilla undersökning visade som jag presenterade i blogginlägget ”Tydlig skillnad på mäns och kvinnors fantasier”.

Jag ser det inte som Love

Det är faktiskt ganska stor skillnad i hur jag fantiserar kring det jag ser när jag ser på porr jämfört med hur Love fantiserar kring det han ser när han ser på porr. Jag älskar att se ansikten i porrklippen och fantiserar kring just de personerna som jag ser i porrklippet. Love däremot vill helst inte se några ansikten för att det då blir lättare att föreställa sig att det är mig han ser. Och han fantiserar då kring att det skulle vara jag på filmen med någon annan. Jag vet inte om vi är så representativa för det kvinnliga respektive det manliga släktet. Men jag tror inte vi är så mycket konstigare än andra.

Twisten i filmen

Tillbaka till filmen Don Jon som får en något oväntad twist där en mognare kvinna kliver in i huvudpersonens liv. Hon accepterar hans porrtittande, men lockar honom att ha sex med känslor, titta i ögonen och vara närvarande under tiden…ja att mer älska med en annan. Intressant utveckling som gjorde denna filmen lite mer djup.

Era tankar?

Hur tänker ni kvinnor? Gillar eller ogillar ni att era män tittar på porr och runkar när du inte är med? Och är ni många män som får smyga med tittandet eller kan ni vara helt öppna med det?

Nästa inlägg:
Min 40-årskris?20

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00