ANNONS

321. Om att våga bli förälder på nytt

/

Liws levande

,

Just nu har jag en ganska pirrig känsla i kroppen inför något som kan ha ganska stor inverkan på mitt liv. För snart händer något som jag har väntat på länge. Nu är det nämligen dags att släppa VIP-medlemskap på vår nystartade sajt Hemligg. Och det är först nu vi kommer att få svar på om det är ett projekt som kommer att bära sig eller inte.

Drömmen

Hittills har Hemligg varit helt gratis och vi har inte tjänat en krona på det, utan bara varit kostnader. Samtidigt så har det inte funnits några förväntningar på att dra in några pengar på sajten ännu. Vilket ju är en ganska skön tillvaro ”i väntan på”, men förr eller senare så måste man ju börja ta betalt för att finansiera det hela. Och förhoppningsvis kunna försörja sig på det så pass att vi ska kunna jobba med bloggen och Hemligg på heltid både Love och jag. Det vore ju drömmen.

Verkligheten kommer ifatt

Hur som helst så kommer Hemligg även i fortsättningen att vara helt gratis i grunden. Men för de som gillar sajten så kommer man nu att kunna bli betalande medlem, VIP-medlem, och därigenom få tillgång till lite fina VIP-funktioner. Så det är nu allt ställs på sin spets. Nu kommer vi inte längre att kunna leva på våra drömmar då verkligheten har kommit ifatt. Ska detta gå eller inte? Något fullständigt svar får vi såklart inte direkt, men det är tillräckligt avgörande för att jag ska gå omkring och vara pirrig och nervös.

Mitt barn

Nu när jag har detta företag tillsammans med Love inser jag att känslorna för det blivit lite som för mina barn. Jag har varit med från idén att göra barnet till att se det frodas i magen som ett litet embryo. Sedan se det komma fram till liv och växa, sakta men säkert med en hand av kärlek på axeln. Man gläds ju och är stolt när det går bra för ens barn, och man blir ledsen i själen när det inte går bra. Inte sällan med förebråelse av sig själv. På köpet får man en grundläggande oro, med barnets bästa i fokus. Jag har numera två extrabarn. Först av ”extrabarnen” kom ju den här bloggen som vid det här laget vuxit upp och klarat sig ganska bra. Men så nu på slutet så har ju Hemligg kommit. Och just nu känns det lite som att mitt barn ska ha sin första dag i skolan. Hittills har jag inte känt mig så orolig med mitt barn på lekis. Men nu blir jag det helt plötsligt i och med att det nu blir mer allvar.

Tidigare misslyckande har satt spår

En anledning till att jag känner mig extra orolig är nog att jag och Love har gått igenom en liknande situation tidigare med negativt utfall. Det var också ett projekt som vi till stora delar hade tillsammans. Den gången levde vi på rosa moln fram till den dagen då idén skulle möta verkligheten. Då blev det ett brutalt uppvaknande och en otroligt påfrestande och frustrerande period.

Som att få ett sjukt barn?

På sätt och vis kan man nog jämföra det vi upplevde då med hur det skulle vara att få ett sjukt  barn. Vi förnekade länge att det var något fel på vårt ”barn”. Och vänner och de närmaste visste inte riktigt vad de skulle säga. De försökte såklart vara stöttande samtidigt som det blev mer och mer påtagligt för både dom och oss att det blev ett ämne man gärna ville undvika att prata om, men samtidigt inte kunde låta bli att prata om. Och även om man har haft flera andra friska barn så blir det lätt så att det är just det sista barnet som inte klarade sig som överskuggar det mesta. Man är på något sätt ändå aldrig bättre än sin senaste ”prestation”.

Påverkar det sociala

Den här gången har vi ju dock inte involverat våra vänner i vad vi håller på med. Så det är ju skillnad i det avseendet. Vilket känns väldigt skönt. Förra företagsresan resulterade i att jag och Love blev mer inåtvända och med större integritet mot vänner i yttre bekantskapskretsen. Ja vi halverade nog antalet kontaktytor. I och för sig i takt med att våra tre riktiga barn krävde sitt. Det blev också viktigare för oss med riktigt nära vänner. Detta var säkert en anledning till att vi knöt an extra fort och starkt med Moa och Henrik. Vi kunde vara öppna mot dem om en del av vårt liv ingen annan visste om. De visste förvisso inget om min blogg, men det gemensamma kring att tända på någon annan än sin partner förenade oss.

Lärt oss av misstagen

Vi har nu med Hemligg blygsammare förhoppningar om hur det ska gå. I mångt och mycket så lärde vi oss otroligt mycket på den misslyckade företagsresan vi tidigare gjort. Så nu har vi varit betydligt försiktigare den här gången och försökt att bygga upp en stadig grund och plattform att bygga på. Till skillnad från förra gången då vi inte såg några problem utan bara glädjekalkyler med hybris från tidigare framgång.

Förundrad över hur bra det ser ut

Men även om jag har den här gnagande osäkerheten och oron i mig så känns det ändå väldigt bra. Det känns verkligen som att folket gillar Hemligg och det är så otroligt härlig och trevlig stämning på sajten. Jag blir nästan förundrad varje gång jag ser flödet. Och vad gäller VIP-medlemskapen så har de som fått testa VIP hittills varit väldigt positiva. Samtidigt så har de fått VIP gratis till följd av att de är tjejer som valt att verifiera sig på sajten. Vi har nämligen valt att göra så att alla tjejer som verifierar att de faktiskt är tjejer får 12-månaders VIP gratis. Och det kommer gälla åtminstone så länge som tjejkontona utgör mindre än 10% av alla aktiva medlemmar på sajten. Idag är det ca 7% tjejer, 36 % par och 57% killar. Men då är det ett par tusen killar i kön som väntar på inbjudan. Par och tjejer får inbjudan i princip direkt efter att de satt upp sig på väntelistan.

Bloggen kommer få sitt också

Oavsett hur det nu går med Hemligg, så kommer jag fortsätta med bloggen. Och jag har faktiskt en hel del idéer kring bloggen också som jag ser fram emot att förverkliga. Ska bli superkul. Gäller bara att stilla den här nervösa känslan som jag har just nu. Men förhoppningsvis så är den borta om några dagar. 🙂

Sist men inte minst en glimt av mig på Hemligg…

Skärmdump av Hemligg med BastuLiw

Nästa inlägg:
Tävling: Vinn världens lyxigaste ”rabbit”!


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.7

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00