ANNONS

319. Varning för barn!

/

FamiljeLiw

,

Att finna tillfällen till sex är inte alltid helt lätt när man har 3 barn på heltid hemmaboende. Och när det väl dyker upp ett tillfälle för oss så vill vi ju gärna försäkra oss om att vi inte bli påkomna. Det skulle ju annars kunna bli en traumatisk upplevelse för barnen, och kanske även för oss. Så vad kan man då göra för att ordna det för sig? Hur kan vi se till att skapa tillfällen på tu man hand? Och hur ser vi till att säkra upp så risken för att bli påkomna med något intimt minimeras?

Skapa säkra tillfällen

Först och främst så gäller det ju att försöka skapa tillfällen på tu man hand utan barn för att något ska kunna hända. Visst kan man passa på när alla barn har lagt sig. Men sena kvällar är inte då jag är på topp för sex. Jag är för kvällstrött, i alla fall när jag jobbar. Och när barnen snart är tonåringar så är det svårt att få dom i säng till halv åtta. Speciellt på helgerna. Så just kvällssex blir svårare och svårare att få till.  Vilket gör behovet av att skapa tillfällen i övrigt större.

Bra med lekkamrater till barnen

Det vi har insett är att det är guld värt när de leker hos kompisar. Då måste man ju dock se till att bjuda hit kompisarna också ibland. Men man får också se till att det är roligare att leka hos kompisen än här. Med andra ord kommer vi aldrig att skaffa någon pool i trädgården. 😉 Det gäller också att försöka samordna så att de lekar borta samtidigt. Bäst är ju om det är något annat syskonpar. Då kan man ju lite underförstått byta tjänster med de föräldrarna. Men även om vi lyckas styra upp så att alla är iväg och leker samtidigt så är de ju oftast i trakten och skulle kunna dyka upp när som helst. Då gäller det att ha lite säkerhetsanordningar.

Vi installerar larm

Love kom på idén att skaffa en rörelsedetektor att placera ut i huset. Så om det kommer hem ett barn tidigare än väntat eller om barnet som annars låst in sig på sitt rum kommer ut ur rummet fångas det upp av rörelsedetektorn. Och vi får en varningssignal i sovrummet. Var på vi antingen kan bli tysta som möss eller snabbt försöka agera som vanligt. Vi har ju tidigare råkat bli påkomna i tvättstugan och då lyckades jag väl så där med att agera som vanligt. 🙂

Gömma alla spår och sexleksaker

En annan säkerhetsåtgärd är ju också att se till att gömma undan lattjolajbanlådan och dess innehåll. Problemet är ju att om man gömmer den för väl och gör den för otillgänglig blir det ju svårare för oss själva också. Om man t ex lite spontant känner för att använda en analplugg under sexet. Helst skulle jag ju vilja ha en snygg och rymlig låsbar låda under sängen. Men det har vi inte. Som vi har det idag så har vi försökt gömma allting högt. Men i takt med att barnen växer så blir det allt mer osäkert. Och det har faktiskt hänt att en av ungarna kommit med en analplugg i handen som den hittat i badrummet och undrat vad det är. Det fick bli en liten prydnadsfigur i fönstret bland de andra tomtarna. Vissa andra saker skulle vara betydligt svårare att snacka bort.

Föräldrar som har sex kan vara känsligt

Jag vet inte själv hur jag skulle ha reagerat när jag växte upp om jag hade kommit på mina föräldrar i akten eller om jag hittat en jättedildo i badrumsskåpet. Troligtvis hade jag tyckt det varit äckligt och pinsamt. Åtminstone när jag var så gammal att jag förstod vad det handlade om. Inte för saken i sig, men just att det var mina föräldrar. Våra barn är ju dock fortfarande så små att de ännu inte börjat tänka på sex. Men det är inte långt bort. Och ju mer de vet, desto mer kommer de att kunna ana och förstå. Så det gäller att säkra upp här hemma. 🙂

Era erfarenheter och tips

Hur är det för er? Har ni några bra tips på säkerhetsåtgärder att vidta? Eller har ni någon dråplig historia om när ni blivit påkomna? Och hur förklarade ni bort det? Det hade varit intressant att höra. 🙂

Nästa inlägg:
Allt om äventyren med Mr Utvald


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.16

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00