ANNONS

308. Vägen till Love

/

Liws tankar

,

SingelLiw

,

Jag har ju berättat för er om mitt halvt eländiga singeldejtande. Eländigt i alla fall när det kommer till sex. Att få en orgasm fanns ju liksom inte på kartan för mig tillsammans med en annan person. Någongång när jag var som mest under isen i mitt letande efter en partner fick jag för mig att besöka en sexolog vid ett tillfälle just för mina orgasmproblem och låsningar kring sex.

Följde sexologens råd

Sexologen lät mig styra mötet och under mötet fick hon mig att sätta ord på mina problem själv. Sexologen jag var hos var faktiskt Suzanne som nu är Expressens ”hus-sexolog”. Jag kom då fram till tre saker, huvudsakligen genom att läsa upp en egenskriven text som vi skulle kunna säga var ett första utdrag till denna blogg. Det var dessa råd som jag följde och de kändes rätt.

  1. Att bara använda vibrator eller duschstrålen gjorde mitt kön mindre känsligt. Så jag behövde lära mig att komma min egen hand.
  2. För att våga vara mig själv behövde jag träffa en mogen man.
  3. Och jag behövde se på porr jag går igång på. Vilket jag egentligen aldrig hade gjort.

Flera nycklar till lyckan

Jag hade nu hittat en första nyckel i min jakt på det liv jag sökte efter. Sexnyckeln. Men den räckte inte. Nyckel nummer två var definitivt att sluta dejta. För dejtingskadad det var jag då jag ständigt var kär i kärleken. Och det tog energi att var och varannan månad gå in med hull och hår med en ny människa. Så jag slutade med detta vilket inte var så lätt. Den tredje och mer klassiska lyckonyckeln var dock ännu inte där. Att hitta tryggheten i mig själv. För jag tror jag sökte en trygghet i en partner som jag saknade i mig själv.

Besatt av ”Att välja glädje”

Att vara dejtingfri och med sextips serverade i min hand hade jag tagit mig långt upp på det berg jag ville bestiga, men utan den nödvändiga utrustningen på. Då kom jag av en händelse över en bok med Kay Pollak, ”Att välja glädje”. Och jag blev halvt besatt. Boken handlar om att se vad man själv kan förändra istället för att bara fokusera på omgivningens fel och brister. Jag tog till mig boken nästan som en bibel. Och ni ska veta att den gjorde underverk.

Otrevlig blev trevlig

Det var en kvinna på mitt jobb som jag irriterade mig mycket på vid denna tidpunkt. Och jag kunde liksom inte se något annat än att felet satt hos henne. Hon var så otrevlig tyckte jag. Efter att ha läst denna bok började jag le mot denna kvinna, trots att jag inte egentligen ville. Men bara efter några leenden mot henne började hon le tillbaka. Sen ställde jag någon intresserad fråga till henne och hon svarade förvånansvärt glatt. Efter någon månad kan jag säga att jag faktiskt tyckte denna kvinna var trevlig. Vi var fortfarande olika men jag ogillade henne inte längre. Det handlade egentligen om att jag inte mådde bra i mig själv och det speglade min omgivning.

Bemöts av vad man själv utstrålar

Efter några månader med Kay Pollaks tips och praktiserande i mitt huvud tyckte jag ärligt talat att de flesta jag mötte var jättefina människor. Och jag mådde otroligt bra i mig själv, jämfört med 3 månader tidigare. Och lite så är det ju, man bemöts med vad man själv utstrålar.

Och då träffade jag min Love

Där och då, uppe i mitt eget lilla blå, träffade jag min man Love. En mer mogen mannen i jämförelse med de omogna pojkar jag hade dejtat innan. Nu mådde jag ju så himla bra, och utstrålade ju detta såklart. Och jag var helt plötsligt mottaglig för kärlek utan destruktivitet inblandat.
Så helt ärligt har jag till ganska stor del Kay och Suzanne att tacka för min kärlekshistoria med Love.

Nästa inlägg:
Min klitoris behöver hjälp


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.4
117

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00