ANNONS

303. Fucking Corona!

/

Liws tankar

,

Denna Corona står mig upp i halsen. Jag är så trött och frustrerad över den här situationen. Den påverkar ju allas liv just nu och att det nu kommit en andra våg tär nog på orken och humöret hos de flesta. Och det påverkar ju inte minst också mitt och Loves sexliv.

Påtagligt påverkad

Den vardagliga fysiska närheten kantas nu ständigt av att vi antingen inte kan kyssas för att det just nu finns Covid-19 nära på mitt jobb för att i nästa stund vara någon i Loves närhet som blivit utsatt. Eller så känner någon av oss något litet ont i halsen eller någon annan antydan till symptom. Och vi som har längtat efter en natt på tu man hand i flera månader. Men det har ju såklart fått ställas in pga coronaläget. Barnvakter är ju inte ens att tänka på i dessa tider. Det är nästan omänskligt det vi nu alla upplever. Även i den lilla familjen påverkas man.

Barnfamilj = smittohärd

Att vara fem i en familj med barn får oss ofta att känna oss som en smittohärd. Med barn kommer ju förkylningar. Vilket ju är det normala. Men numera känner man sig nästan pestsmittade om något barn har en förkylning eller hur? Det finns ju dock fördelar av att vara fem också. Man sitter inte ensam. Och jag försöker krama mina barn så ”coronasäkert” det går i dessa tider. För vi behöver närhet, det gör alla. Nästan extra mycket nu.

Våra weekends är ett minne blott

Vi som sedan länge insett att våra weekends på tu man hand i första hand, men även med andra, är stunder då vi vattnar vår kärleksplanta underifrån. Det är då vår planta får stå och suga i sig vatten länge och väl och bli genomblöt. Får vi denna grundvattningen då och då får vi den extra glöden. Däremellan behöver vi ju vattna plantan uppifrån med jämna mellanrum för att den ska må bra. Detta genom att vi har sex regelbundet. Detta gör man ju lättare om plantan fått bli grundvattnad. Sedan därtill behöver man plocka bort vissna blad och vårda plantan på ytan, och detta behöver man ju också göra regelbundet. Här handlar det om att hitta tid för att prata med varandra i vardagen. Helt själva utan barn. En middag själva efter ungarna ätit, sitta kvar själva med en kopp te och prata efter familjefrukosten på helgen eller ta en promenad på tu man hand. Dessa stunder värderar vi extra högt just ju. Troligen på grund av avsaknaden av både kyssar och utsikter för egennätter.

Livet stänger ner pga fucking Corona

Och nu är vi i det läget att vi vattnar och vårdar plantan på ytan. Men vi saknar grundvattningen. Och det fungerar absolut en tid. Men vi saknar den. Jag är ju redo, men livet runt mig är inte redo, det håller istället på att stänga ner.
Fucking Corona!

PS. Ni som inte kan se blogginläggets bild i sin helhet kan se hela inne på ”Glimtar av Liw”.

Nästa inlägg:
På jakt efter nya vänner med förmåner

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.11
17

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00