ANNONS

302. Jag är avslöjad

/

Liws hemligheter

,

Liws levande

,

Då har det till slut hänt. Jag har blivit avslöjad som Liw. Plötsligt lyfte någon på min täckmantel som jag under 3 års tid gömt mig under. Det var en av mina bästa väninnor som berättade att hon listat ut att det är jag som är Liw. Och att hon var så stolt över mig, om än lite förvånad såklart. Hon berättade detta med en sådan värme och glädje att värmen for rakt över till mig.

En glädjande nyhet

Det hela började med att hon skickade ett sms till mig om att hon hade glädjande nyheter som hon ville ta på telefon. Jag började såklart spekulera kring vad det skulle kunna vara, men kunde inte för mitt liv tänka ut vad nyheten var. Framförallt kunde jag inte ana att det var jag som var den glädjande nyheten.

Förr eller senare skulle det hända

Min väninna har känt mig i hela mitt liv och varit med på många av mina upplevelser genom åren. Om hon inte rent fysiskt varit med vid upplevelserna, så har hon fått många av dom återberättade av mig. Hon är också någon som jag omnämnt här på bloggen lite då och då. Dessutom har hon i alla år prenumererat på tidningen Amelia. Så jag visste att hon antagligen skulle bli den första av de runt mig som till slut skulle kunna avslöja mitt alter ego. Och jag har faktiskt väntat på just detta med lite spänning. Men ack så oförberedd jag var när det nu väl hände.

Den avgörande pusselbiten

Jag har ju anat att hon successivt skulle kunna få pusselbitarna på plats mer och mer. Och till slut var det en pusselbit som kom på plats som gjorde att hon nu kunde se hela bilden framför sig. Den avgörande pusselbiten visade sig vara historien om mitt heta hångel från tonåren, där jag vilt grenslade en kille och hånglade upp honom. Vilket jag sen skämdes lite över. Min väninna var den som framförde till mig att killen hade uttryckt att jag hade varit lite väl vild vid tillfället. Men något dömande från min väninna fick jag inte. Varken då eller nu.

En äkta vän

Vi pratade nu i nästan 2 timmar om det hela. Och hon verkade uppriktigt glad för min skull och inte på något sätt förebrående inför något av det som hon nu fick veta om mig. Istället var hon bara superintresserad av att höra om ”mitt Liw”. Hon var dock tydlig med att hon själv aldrig skulle kunna ge sig in på såna äventyr som jag och Love gett oss in på. Men det visar en fin vän, som inte dömer någon annan. Kan tyckas som det mest naturliga i en vänskap, men det är långt ifrån givet och visar på just äkta vänskap.

Behöver min täckmantel

Just det här att kunna vara anonym och skriva den här bloggen under pseudonymen Liw har varit en förutsättning för jag ska kunna vara så öppen om allting som jag har varit. Om jag visste att folk i min omgivning direkt skulle kunna ta del av vad jag gör privat så skulle det hämma mig. Det är ju något som har hängt över mig att personer i min omgivning kan komma att bli varse att jag är Liw. Reaktionen från min omgivning har oroat mig lite.

Skönt att ”komma ut”

Men den positiva reaktion som jag nu fick från min väninna gör att det bara var såå skönt att få ”komma ut”. Om än bara för min väninna. Det gör ändå att jag kommer att kunna vara mig själv på ett helt annat sätt tillsammans med henne. Jag kommer dock fortfarande att vilja gömma mig bakom pseudonymen Liw så länge det går. Och min väninna har såklart lovat att hålla det hemligt. Men jag kan nu ändå se fram emot den dag då andra i min närmaste omgivning kan komma att få reda på min hemlighet.

Nästa inlägg:
Fucking Corona!

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.10
32

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00