ANNONS

299. Ägglossning har jag stenkoll på

/

FamiljeLiw

,

UnderLiw

,

En del kvinnor styrs ju väldigt mycket av sin menscykel. Det går ju liksom inte att komma ifrån. Men de verkar vara väldigt olika hur vi blir påverkade under mens och inte minst under ägglossning.

Ägglossning gör mig inte kåtare

Själv har jag i dagarna haft ägglossning. Men för min del blir jag inte speciellt påverkad av ägglossningen. Jag blir definitivt inte mer kåt. Det är som att naturen spelar ett spratt med mig. För det naturliga borde ju vara att man blir extra kåt då. Jag har ju hört om andra kvinnor som blir tydligt mer kåta under dessa dagar. Vilket ju känns mer naturligt. Då man av naturen ska bli befruktad just dessa dagar. Sen har jag ju också hört att en del kvinnor kan bli extra kåta under sin mens. Vilket kanske är lite mer konstigt, men det gäller inte mig heller. Jag blir varken mer kåt under mens eller under ägglossning. Jag har heller aldrig haft direkta besvär vid ägglossning eller vid mens. Så min menscykel är nog ganska odramatisk.

Ägglossningen som stressade oss

Det som jag däremot kan känna vid ägglossning är att jag blir mindre sugen på penetrationssex, då jag är lite öm i bröst och mage. Just detta var ju en nackdel för mig när vi skulle göra barn. Första barnet bara hände liksom. Men när unge två skulle till så krystade vi fram sextillfällen. Och när sex blir ett måste då blir det inte så sexigt och hett. Jag minns hur jag vid ett tillfälle slängde mig upp på köksbordet och nästan handgripligen drog Love över mig. Detta tillsammans med kommandot ”Nu har vi sex. Jag har ägglossning!”. Detta fungerade inte så bra på Love som inte kunde prestera så bra med de orden ekande i sitt huvud. Så när unge nummer tre kom till var jag smartare och tog det lite mer avslappnat. Jag sa inget om att jag hade ägglossning eller la i alla fall ingen stor vikt vid det. Och då var det inget problem för Love att prestera som vanligt.

Har stenkoll på min ägglossning nu

Fram till dess att vi fått våra tre barn hade jag ännu aldrig gjort något ägglossningstest. Jag tyckte att jag hade hyfsat bra koll på min cykel ändå. Men sen vi fick vårt sista barn har jag använt mig av ägglossningsstickor varje månad. Med undantag för en period då jag gick på p-piller. Vi kör ju hårt på säkra perioder som preventivmetod och då gäller det ju att ha stenkoll på när ägglossningen är.

Ges utrymme för alternativ sex

Nuförtiden är det ganska skönt att jag inte vill ha extra mycket sex vid ägglossning, nu när barnafödandet är över. Jag tycker även det är lite läckert att man får lockas till att ha annat sex än penetrationssex ibland. Då får man ju utforska lite annat. Att jag gärna avstår sex i ett par dagar runt ägglossningen, eller har alternativt sex, är en anledning till att säkra perioder och avbrutet samlag har fungerat för Love och mig i alla år. Men det har byggt på att jag har koll på min ägglossning, med eller utan stickor. Speciellt viktigt är det ju nu sedan vi öppnat upp för att säkra perioder och pessaren Femcap är rätt preventivmetoder för oss även då vi har våra äventyr med ett par eller en extraman.

Är mer mental än hormonell

Jag vet att de flesta använder ägglossningstest i motsatt syfte till vad jag gör, men detta fungerar lika bra. Jag ler ibland för mig själv när de där testen ligger på toaletten. Det får mig att känna mig lite yngre. 😉
Även om syftet mest är att kunna ha penetrerande sex helt fritt när möjlighet ges. Jag har försökt att komma på om det inte är någon tid i min cykel då jag blir extra kåt? För det hade ju varit läckert om det var så. Men svaret är tråkigt nog nej. Jag blir extra kåt när jag får längta efter något hett eller när jag får vara spontan eller av någon anledning får känna mig ungdomlig och ”busig”. Men också av fina ord eller genom fantasier. Jag är nog mer mental än hormonell helt enkelt.

Hur är eller var det för er? Jag har faktiskt ingen aning om vad som är vanligast. Så som jag beskriver det eller att vara väldigt påverkad av sin cykel.

Nästa inlägg:
Fars dag – Visst älskar vi pappor?

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.10
8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00