ANNONS

298. Så tycker mina läsare om könsbehåring

/

Liws tester

,

UnderLiw

,

Nu var det drygt en månad sedan jag skrev inlägget om könsbehåring, Buskis vs kalhygge. Då passade jag ju också på att göra en liten undersökning om vad ni läsare tycker om just könsbehåring. Och här kommer jag nu presentera resultatet.

Min utgångspunkt

Utgångspunkten för den här lilla undersökningen var att jag själv är lite förvånad över hur många killar som verkar vara helrakade. Vilket jag själv inte riktigt uppskattat, utan jag tycker det ser manligare ut med lite könsbehåring. Även om jag tycker det kan vara trevligt om det är lite ansat, och gärna med rakad pung. Så därför ville jag höra hur ni läsare ser på detta. Och för mig som gillar statistik var efterarbetet bara roligt.

Många kvinnor vill vara rakade

kvinna_sjalv_

När det gäller oss kvinnor så är det nästan en tredjedel (32,9%) som trivs bäst med att vara helrakade när vi ska ha sex. Därtill är det 26,1% som vill vara rakade men med en liten tofs kvar. Så nästan 60% av de kvinnor som svarade vill helst vara rakade på ett eller annat sätt. Att vara helt naturliga om än så bara innanför bikinilinjen är det bara 13% som vill vara när de ska ha sex.

Många män som rakar sig också

man_sjalva_

När det gäller männen så är det nästan en fjärdedel (23,9%) som vill vara helrakade. Men hela 52,6% av alla män vill vara ansade med porrpung (rakad pung). Att vara helt naturliga är det bara ca 7% som vill vara när de ska ha sex.

Yngre kvinnor rakar sig mer

Ovan resultat var väl ganska förväntat. Men något som är slående är när man tittar på åldern på de som svarat. Då är det tydligt att ju yngre man är desto vanligare är det att man vill vara helrakad. Bland kvinnor under 35 så är det nästan hälften (47,5%) som vill vara helrakade. Detta jämfört med kvinnor över 35 år där det enbart är 26,9% som vill vara helrakade. Samtidigt så är det fler kvinnorna över 35 år som vill vara rakade med tofs än bland de yngre, ca 30% mot ca 16%.

Åldern mindre betydelse på män

Tittar vi på männen så är det ytterst små skillnader i svaren kring deras egen könsbehåring när man ser till olika åldrar. Däremot så kan man se en tendens till att yngre män vill ha sin kvinna helrakade i något högre utsträckning. Det är ca 41% av männen under 35 år som vill ha sin kvinna helrakade jämfört med männen över 35 där bara ca 32% vill ha sin kvinna helrakad. Om man räknar in de som vill ha rakat med tofs så gör inte åldern någon skillnad. Äldre män föredrar i större utsträckning rakat med tofs. Total av männen är det 68% som vill ha rakat med eller utan tofs.

Kvinnor bryr sig mindre om män

kvinna_partner_

Vad gäller kvinnornas preferenser kring deras mäns könsbehåring så är det bara ca 15% som vill att män de ska ha sex med ska vara helrakade. Detta medan ca 18% vill ha sin män helt naturliga och nästan 9% som inte har några preferenser alls. Ansat med rakad pung är populärast och det föredrar en tredjedel (32,9%) av alla kvinnor. Men även här så är det en ganska tydlig tendens till att ju yngre kvinna desto vanligare att hon föredrar rakat hos männen.

Helrakade män vill ha rakade kvinnor

Något som är väldigt tydligt är att de som är helrakade själva också i väldigt hög utsträckning vill att deras sexpartner också ska vara det. Och att det är något som har stor betydelse för dom.

man_partner_

Totalt sett till alla män så är det en tredjedel (33,4%) som föredrar helrakat på den kvinna de ska ha sex med. Men ser vi enbart till männen som själva vill vara helrakade så är det hela 71% som vill att kvinnan de har sex med också ska vara helrakad. Lägger man till de 23% som vill att kvinnan ska vara rakad med en tofs så är det hela 94% av de helrakade männen som vill att kvinnan de ska ha sex med är rakad. Och av dessa helrakade män så är det 64% som anser att det har stor eller ganska stor betydelse hur kvinnans könsbehåring är.

Liknande för kvinnor som helrakar sig

Liknande tendens om än inte lika stor ser vi hos kvinnorna där 58,2% av de helrakade kvinnorna känner att könsbehåring på den man de ska ha sex med har stor eller ganska stor betydelse. Men det faller sig väl ganska naturligt att om man själv anstränger sig för att vara fin där ner så vill man även att ens partner ska göra det.

Summering

För att kort summera så verkar större delen av kvinnorna vilja vara rakade runt öppningen eller nedtill, vid sex och framförallt oralsex med sin partner. Och lite samma verkar det vara för de flesta männen. Egentligen så är det väl inte så revolutionerade resultat på undersökningen, men ändå lite intressant. Dessutom måste vi nog ta i beaktande att det är läsare av min blogg som svarat på undersökningen. Och ni som är läsare av min blogg har sannolikt ett större intresse för sex än gemene man/kvinna i Sverige. Så troligtvis finns det fler buskisar därute än vad mina siffror säger.

Intressanta fritextsvar

Det som var intressantast med undersökningen var nog egentligen de kommentarer kring detta ämne som skrevs i fritextfältet i undersökning. Här kommer ett urval:

Tycker mycket om det lena, både att känna det på mig själv och min partner. Det ökar känsligheten tycker jag.
– 
Helrakad kvinna 51-64 år

Kan hålla med dig om att variation är det bästa. Att raka varandra är otroligt eggande ibland.
– Ansad Man 36-50 år

Ansat är trevligt, för det visar att man bryr sig. Helrakat är dock tråkigt och fantasilöst.
Ansad man med rakad pung 36-50 år

Jag vill vara rakad mellan benen för att jag tycker det är skönt och trevligare vid oralsex. Men att ha lite hår kvar på venusberget för det tycker jag själv är snyggast. På en man har behåringen mindre betydelse men jag föredrar att det finns hår kvar, det är snyggast och manligast.
Rakad kvinna med tofs, 36-50 år

Mycket skönare sex både vid samlag & oralsex om man är rakade.
Rakad kvinna med tofs, 36-50 år

När jag var yngre hatade jag hår, allt skulle väck. Men nu när jag är i den mogna åldern 30+ så är de okej.
– Rakad kvinna med tofs 26-35 år

Tycker det är ganska skönt att vara helrakad, speciellt vid onani och sperman landar där håret är, lättare att torka rent utan hår. Min sambo har ofta en tofs, tycker det är sexigt. Ibland har vi en grej att när hon är helrakad så betyder det att ikväll vill jag att du slickar min fitta. Inte för att det spelar roll men just att det blir en ”rolig” grej. 
– Helrakad man 26-35 år

På mig själv så varierar jag med att raka sidorna och ha tofs, till att vara ansad, dvs ha lite lagom med hår. Underlivet är känsligt och håret har en funktion för att slemhinnan skall hålla sig frisk och fräsch, så det är faktiskt mer hygieniskt att ha lite hår kvar! 😉
– 
Ansad kvinna, 51-64 år

Det ska inte vara något krav, däremot känns det med hygieniskt att inte ha könshår på varken kvinna/man. Har sugit av en kille och det var som ha tandtråd mellan tänderna, fastnade till och med.
– Helrakad kvinna 26-35 år

På en kille som kanske har hår på bröst och som helt plötsligt är helt bar runt snorren som en 10-åring känns inte bra för mig. Jag har frågat min sambo och hon är inne på samma linje. Även vid oralsex så stör det inte då snorren som tur är är så pass lång att den sticker fram genom min buske.
– 
Naturlig man, 36-50 år

Jag tycker det är väldigt sexigt med hår på mannen…när man kan följa strängen från magen och neråt. En rakad mage med stubb är nästan avtändande.
– Ansad kvinna, 36-50 år

Den nakna huden ger mer upplevd känsla vid beröring. Ger även signal om att man vill bli smekt och berörd på den nakna huden. Läppar och fingertoppar kan verkligen komma nära.
– Ansad man med rakad pung, 51-64 år

Nästa inlägg:
Ägglossning har jag stenkoll på

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.4
15

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00