ANNONS

287. Inte så bra Liw som man kan tro

/

Samliw

,

Något som jag har märkt av som Liw under alla år som jag har drivit den här bloggen är att många män tenderar att sätta mig på piedestal. Som om jag vore den ultimata drömkvinnan. Och att de börjar jämföra andra kvinnor med Liw som måttstock och rättesnöre. Vilket inte är speciellt uppskattat av kvinnorna förstås.

Får hjälp att förstå män

Till stor del tror jag att det kan vara så att män känner att jag verkar förstå dem, kring sex och igångsättningar. Och även om jag verkligen går igång på allt jag skriver om och älskar att diskutera sex så är jag inte så klok på män som man kan tro.
Grejen är den att jag diskuterar varje inlägg med Love innan inlägget publiceras och ibland har jag faktiskt tänkt ”fel” kring män eller vinklat det lite konstigt tycker han. Och då förklarar han hur han ser på saken utifrån sitt perspektiv som man. Så mina insikter kring män som jag kanske uppvisar på bloggen får jag mycket från Love.

Klokare på äldre dar

Såklart har jag lärt mig mer om män längs vägen och jag älskar att jag blivit bättre på att förstå män. För när jag var tonåring och upp till 25 kunde jag skriva under på, alla dagar i veckan, att kvinnor är från Venus och män är från Mars. Jag tolkade ofta män fel utifrån mina egna referenser. Det är först nu runt 40 som jag känner att jag börjar förstå män bättre och inser vad vi kan ha för olikheter och hur vi kan hitta lösningar kring dessa olikheter. Mycket handlar förstås också om kommunikation för att förstå varandra bättre. Men också en förståelse för våra olika behov och hur vi tänker.

Olikheter är sexigt

Jag gillar faktiskt att män och kvinnor är olika. Det blir mer spännande då. Så jag eftersträvar inte att vi ska bli mer lika. Då försvinner en stor del av spänningen tror jag. Men när man inte förstår varandra då blir det svårt och man kan irritera ihjäl sig på varandra. Det har hänt mig väääldigt ofta förr. Och även efter att jag träffat Love.

Love bidrar vid inlägg

Så om det finns män där ute som känner att jag, eller Liw, är en drömkvinna så ska ni veta att det inte är något Liw utan Love. Så att använda Liw som ett rättesnöre i jämförelse med kvinnor i ert liv är inte riktigt rättvist. Det ligger också på er män att förstå er på kvinnor bättre. Många män skulle nog behöva en ”Lova” som kan lära dom att förstå kvinnor bättre. Men överhuvudtaget så tror jag att både män och kvinnor behöver bli bättre på att kommunicera för att förstå varandra bättre. Och ett första steg är kanske att bara inse att man inte förstår varandra utan vidare.

No superwoman

Min kåthet står jag för och den har jag bidragit med alldeles själv. I övrigt vill jag inte ta åt mig äran för att se mäns behov och att jag skulle förstå dem fullt ut. Och jag är definitivt ingen superkvinna att jämföra andra kvinnor med.

Nästa inlägg:
Buskis vs kalhygge

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.18

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00