ANNONS

285. Energitjuvar som lever på skadeglädje

/

Liws äventyr

,

Liws tankar

,

Jag får ju en hel del kommenterar och feedback på mina blogginlägg. Inte bara öppet här på bloggen eller på sociala medier utan ibland även som privata meddelanden. Oftast är de bara peppande, intressanta och positiva som ger mig energi och mer glöd. Ibland är det kluriga frågor eller där någon inte tycker som jag. Vilket är spännande. I några enstaka och sällan förekommande fall kan det dock vara kommentarer som lämnar en bitter eftersmak och stjäl energi, och man kan undra vad personen egentligen har för syfte och orsak bakom sin kommentar.

Personer som drivs av skadeglädje

Det är som att det finns personer som drivs av skadeglädje och en önskan om att de som verkar lyckliga i livet av någon anledning till slut kommer att drabbas av misär till följd av just det som verkar göra dom lyckliga. Och att de ”vet” att det kommer att hända. De bara väntar på det. Och så fort man skriver om något som skulle kunna vara en antydan om olyckan de ”vet” kommer att hända så dyker de upp och skickar ett meddelande om det. Däremellan så är det tyst.

Fick ett sånt meddelande förra veckan

I förra veckan fick jag just ett sådant meddelande från en man jag skrivit med några enstaka gånger på sociala medier:
”Hej! Jag tittar tillbaka på äldre meddelande vi haft. Känns som min känsla stämmer in bra”
Det han syftar på från tidigare meddelanden är:
”Jag tror jag skrev till dig när ni testade och ha en extra kille första gången. Att det var början på snöbollen. Nu är jag helt säker. Ni kommer aldrig vara nöjda med bara dig och din man. Ni kommer behöva mer och mer ”bränsle” för att hålla den där lågan/spänningen vid liv. Det mesta kommer kännas ”platt” men där är ni inte än men bara en tidsfråga”.
Jag svarade honom inte den här gången utan tryckte bara bort hans meddelande. Men i efterhand kände jag att detta är värt att lyfta.

Vi kanske är beroende. So what?

Kanske stämmer det att jag och Love alltid kommer vilja ha fantasier om extrapersoner i vårt liv, och då och då göra verklighet av dessa fantasier. Men so what? Vad är problemet med det? Om det är något som ger oss glädje och lust tillsammans så är det mycket väl ett ”beroende” jag kan leva med. Och leva lyckligt med.

Vi tycker om att pausa ibland

Och det handlar inte om att vi alltid behöver har ett äventyr på G. Faktum är att vi gillar att det ibland blir pauser i äventyren. Även om vi inte alltid styr över när det blir pauser. Pauserna gör i vilket fall att Love och jag kan landa i varandra mellan äventyren. Kanske har vi insett att det är något vi behöver och vill ha. Att ha varandra utan någon annan inblandad. Att man behöver känna att ”det är vi” och att vi vill ha varandra. Så är det nog egentligen i alla förhållanden, att man måste förenas med levande och närvarande sex ibland. Därför är ju regelbundet sex bra. För om man kan ha passionerat sex ihop är kärleken inte död. Men fantasierna om våra kommande och tidigare äventyr har vi alltid med oss. Det är ju en gemensam igångsättning som Love och jag har som förenar oss och ger glöd till vårt sexliv.

För bra för att vara sant tycker vissa

Men hos vissa verkar det finnas en misstro till att man både kan ha kakan och äta den. Det är som att de inte vill att det ska kunna vara sant. Om det sen är för att personen i fråga själv skulle vilja uppleva detsamma men av någon anledning inte kan eller om det är pga någon moralisk övertygelse vet jag inte. I vilket fall så verkar det finnas någon slags snudd på religiös övertygelse om att vårt leverne kommer att leda till vårt fördärv. Vilket personen ifråga vill förkunna och predika om så fort denne ser något som kan bekräfta dennes övertygelse.

Enbart positivt för oss

Visst, detta leverne som vi har är en utmaning och om man inte har ett stabilt förhållande från början och kommunicerar dåligt så är jag övertygad om att båten kan sjunka, ganska fort. Det jag vet idag, med säkerhet, är att Love och jag är mer sammansvetsade som par nu än för tre år sedan. Vi har oftare sex än tidigare även om vi hade sex regelbundet innan med. Vi har även samma nyfikenhet att testa nya saker sinsemellan och har kvar samma ursprungsigångsättning som för två år sedan. En MFM-trekant. I vårt fall har det inte heller eskalerat till gruppsex, att jag nu går på solouppdrag eller att vi går på klubbar. Och om vi en dag gör allt detta, ja det betyder ju inte att vi kommer vara olyckligare eller ha det sämre för det. Eller att vi inte kommer njuta av sex med bara varandra. Att ha sex på flera leder inte per definition till skilsmässa. Istället skulle jag vilja påstå att det är just de som satsar på ett lekfullt sexliv som har större chans att hålla ihop. Inte menat att man måste dra in andra för att ha ett lekfullt sexliv. Men för vissa passar just detta. Och kanske gäller det för fler än man tror. Det är en tanke värt att tänka…

Nästa inlägg:
Min första tribute

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.30
22

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00