ANNONS

278. Den sexiga mamman…

/

FamiljeLiw

,

Ibland tänker jag att mammarollen visst går ypperligt att förena men ett aktivt sexliv. Men ibland känns det helt omöjligt. Sexig och mamma känns som två ord som inte kan användas i samma mening, men ändå som två motsatta magneter som dras till varandra. För att de behöver varandra.

Svårt att vara mamma 24/7

När jag blommar ut som mamma allra mest finns inget sexuellt där. Och för att fullt ut bryta från min mamma-roll så behöver jag gå in i mitt sexuella jag. Nästan bara där är jag för tillfället inte mamma. Och hur mycket jag än älskar att vara mamma så orkar jag inte ha denna antenn på 24/7. Även om jag nästan får lite dåligt samvete när jag erkänner det.

Oegoistiskt ego

Faktum är att jag har blivit mer och mer sexuell ju mer mamma jag blivit, och ju fler barn jag fått. För ju mer jag behöver vara oegoistisk och sätta mina barn först desto större blir mitt behov av att få vara lite ego ibland. Att vara mamma eller pappa innebär ju att man ska sätta barnens behov först i nästan alla lägen. Vill jag ha ett äpple och det står ett barn bredvid som också vill ha ett äpple, ja då ger jag ju såklart barnet ett äpple först, innan jag själv tar mig ett äpple. Förhoppningsvis finns det då ett äpple kvar annars så får jag vara utan.

Rätt balans mellan motpolerna

Att gå in i sitt sexuella jag innebär ju att på ett eller annat sätt tillåtas att fokusera på sig själv. Att vara ”ego”. Även om man är en givare sexuellt så ger ju utförandet en tillfredsställelse. Mitt sexuella alter ego kom ju mer eller mindre till när jag hade blivit trebarnsmamma även om det är något som växt fram inom mig. I takt med att antalet barn ökat har mitt behov av mitt sexuella jag ökat. Som för att balansera upp mammalivet med dess totala kontrast. Och jag tror dessa motpoler behöver varandra. Egot i mig behöver den osjälviska jag för att väga upp. Och mitt osjälviska jag behöver mitt (alter) ego. Utan rätt balans dom emellan känner jag mig inte helt tillfreds.

Behöver känna sig behövd

Ett barn kan lika gärna vara en hundvalp, ett hem, en förälder. Det handlar nog om att vi alla behöver ta hand om något i livet. Det ger oss mening. Något vi verkligen har kärt vill vi ta hand om. Men vi behöver också få se till oss själva. Utan mitt sexuella jag hade nog inte mitt äktenskap överlevt eller åtminstone inte varit lika lyckligt. Utan mitt sexuella jag hade jag varit ganska tråkig tror jag och det hade ju definitivt inte blivit något Liws lust eller Hemligg. Att bejaka min sexualitet har gjort mig kreativ. Men utan mina barn eller något annat att ta hand om och bry mig om, ja då hade jag inte varit lycklig heller.

Borde inte bara vara jag

Kanske blev det är ett lite kluvet inlägg. Men det var lite meningen. Jag tror inte jag är den enda mamman som slits mellan sina olika jag. De flesta har nog något slags alter ego, även om en del inte låter det blomma ut som jag gjort. Jag har en känsla av att dessa kontraster i mamman kan vara ganska vanligt även om det säkert varierar i hur mycket det påverkar oss. Det är nog inte heller något som enbart gäller mammor utan kanske även något pappor kan känna igen sig i. Det som gäller oss alla är nog dock att barnen ändå alltid sätts i första rummet. Det sexuella får väl mer anses som det lilla extra. Fast det är av stor betydelse.

Nästa inlägg:
Uppladdning

Läs också:


Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00