ANNONS
PersonuppgifterCookies

257. Inget Liw utan min mamma

/

FamiljeLiw

,

Liws tankar

,

För en tid sedan frågade amelia vad som är det viktigaste min mamma har lärt mig. Utan att tänka skrev jag ner mitt givna svar:

Det viktigaste jag har lärt mig av min mamma är definitivt att inte skämmas för min kropp. Min mamma har alltid varit stolt över sin kropp trots lite naturliga skavanker. Och än idag, med mer skavanker som åldern medför, är hon nöjd med sin kropp. Det har gett positiva signaler till mig genom alla år.

Så igår på mors dag kunde jag läsa mitt och 23 andra kvinnors svar på frågan. För en sekund kändes mitt svar lite ytligt jämfört med vad andra mammor lärt sina döttrar som t ex att gå sin egen väg, att sätta sig in i vad andra känner och att leva i nuet.

Skavanker har inte stört mig

Det fick mig att fundera lite över mitt svar. Vad betyder mina ord mer än vad som kan läsas. Och då funderade jag på vad det inneburit att jag aldrig funderat över mina negativa skavanker kroppsligt. För alla har vi ju dem. Det har faktiskt varit väldigt skönt att ha kunnat lägga energi på annat. Jag har alltid eftersträvat att utveckla mig själv intellektuellt istället för kroppsligt.

Fascineras av de som kan förändra sig

Sen har jag ju ändå min fascination för ”make-over-program”. Förvandlingar av något slag, helst kroppsligt. Det har faktiskt hänt att jag sett en kraftig kvinna som tappat i vikt och hittat sitt nya jag och känt lite avundsjuka över att jag inte fått göra en sådan resa. Det låter säkert jättekonstigt, men det har faktiskt hänt.

För mig oviktiga viktproblem

Jag har aldrig bantat. En gång gick jag upp 6-7 kg på några månader när jag dejtade en kille. Han hade precis gått ur ett förhållande med en kvinna som hade anorexia och var väl rädd att träffa en ny med samma problem.

Och jag som aldrig varit matnojig gick väl igång lite på att visa att jag inte petade i maten. Men resultatet blev ju såklart viktökning. Så när han abrupt gjorde slut med mig då vi ville olika i livet var det ju lite snopet. Men det var bara att bita i det sura äpplet och sluta med snabbmat och hitta gamla rutiner igen.

Tack och lov för mamma

Avslutningsvis vill jag ta upp ett par andra saker som min mamma lärt mig. En sak är definitivt att våga gå mot strömmen, även om hon är betydligt bättre på detta än jag är. Och sedan är det nyckeln till ett lyckligt förhållande som hon menar är att aldrig sluta ha sex med sin partner. Överhuvudtaget så har nog min mamma en stor del i att den här bloggen kommit till. Inget Liw utan min mamma. Tack mamma! Sen återstår det ju att se om hon någonsin kommer att få veta detta. 🙂

Nästa inlägg:
Vinnande sexiga outfit avslöjas

Läs också:23

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00