ANNONS

255. Timeout från mammarollen

/

FamiljeLiw

,

Ni minns min stund i duschen för att bota huvudvärk för en tid sedan. Sista tiden har jag kommit fram till vad denna stund var för mig och hur nödvändigt det är för mig att få ta timeout och checka ut från mammarollen ibland.

Tar timeout för sällan

Nu behöver inte en utcheckning innehålla onani för mig, även om jag ärligt talat ofta är i behov av det vid en utcheckning, innerst inne. Men det handlar mer om att jag checkar ut som mamma. Jag tror vi kvinnor generellt gör detta för sällan och därav oftare har känslan att vi är huvudansvariga. Jag gör det i alla fall på tok för sällan. På riktigt är det vid våra weekends eller våra äventyr jag VERKLIGEN gör det. Det är en anledning till att jag älskar mitt Liw. När inget hus, inget jobb och inga barn gör mig påmind om ansvar.

Har svårt att slappna av

Om jag är och jobbar i trädgården eller t ex pysslar med något hemma och jag har mina barn i närheten på något sätt så är mina antenner utfällda, på ett eller annat sätt. Om jag lämnas i huset själv en stund, utan att det är städat, då går jag och plockar eller tar fram dammsugaren. Jag kan liksom inte slappna av automatiskt från huvudansvaret så lätt. Och när jag inte gör det hämmas min sexuella sida. Och mina idéer också.

Koppla av för att bli kåt

Härom veckan kunde jag helt plötsligt sätta ord på vad min akuta onanistund i duschen var. Att jag ibland behöver ta timeout från mammarollen och att det främjar min kreativitet och min sexualitet. Min sexuella grund börjar med stunder när jag får ha det bra på egen hand. När jag inte tänker på varken barn, städning eller jobb. Då blir jag liksom kåt efter ett tag, eller det öppnar i alla fall upp möjligheten till kontakt med min kåta sida. Mitt kontrollerande och påkopplade jag har väldigt liten kontakt med mitt kåta jag. Och jag tror inte jag är ensam kvinna om detta.

Män kopplar av lättare

Män däremot verkar vara mycket bättre på att koppla ifrån omvärlden. Om ett av våra barn gnäller till reagerar jag direkt på det, medan min man inte reagerar på minsta lilla. Och Love kan utan problem mysa i sin ensamhet med lite stökigt runt sig.

Barnen vänjer sig

När jag checkade ut första gången hörde jag nästan direkt något av mina barn ropa, var är mamma? Nu när jag gjort det några gånger frågar de mindre. Och det har resulterat i att Love får ta mer ansvar, men på sitt sätt. Vilket i vårt fall gör att barnen blir mer självständiga då deras tjat och gnäll inte bär frukt hos Love i samma utsträckning som hos mig. En del kanske tycker män tar för lite ansvar och borde slå på sina antenner lite oftare. Och så kan det vara ibland. Men vi kvinnor behöver också ta ansvar för att vi behöver checka ut ibland. Kanske också skruva ner känsligheten i våra mamma-antenner, men det känns betydligt svårare.

Checka ut för att inte bli utbränd

Jag tror allt ovannämnda är en anledning till att kvinnor blir lättare utbrända än män. Vi behöver bli bättre på att checka ut oss från mammarollen och huvudansvaret ibland, ja från vår mer präktiga del (om vi nu har en partner). Så sedan en tid tillbaka checkar jag ut här hemma ibland och min man vet ju nu vad jag menar och förstår. När jag sa det första gången bara tittade han på mig och undrade om jag skulle gå ut? 😉

Nästa inlägg:Hotwifing – Hur kom vi in på det?

Läs också:

  • Familjelivets hinderbana

Ange din emejl och tryck på ”SKICKA” så får du mejl när det finns nåt nytt.

8

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ mig på Instagram!

@liwslust
© Bonnier Magazines & Brands AB i samarbete med AB Kvällstidningen ExpressenTelefon: 08-736 53 00